ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 12 /2 /2018

Αριθμ. Πρωτ.:14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Όσο και να προσπαθείτε οι ευθύνες σας, ούτε κρύβονται, ούτε παραγράφονται

 

Με fast track διαδικασίες προσπάθησε να ξεμπερδέψει από τις ευθύνες της η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, το Σάββατο 10-2-18.

Χωρίς να δεχτεί να τεθεί ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα συζήτησης η απαίτηση των εργαζομένων για ανάκληση της απόφασης ανάθεσης των 2 υπηρεσιών, των δύο νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων (Κεφαλονιάς & Ζακύνθου) σε μία υπάλληλο, χωρίς να δώσει το λόγο στους εκπροσώπους των Συλλόγων, που παρευρίσκονταν και με φράσεις του τύπου «είστε αναγκασμένοι να ακούτε μόνο…», ή «ότι το πρόβλημα δεν είναι στην απόφαση του Περιφερειάρχη, αλλά στην απαντητική συμπεριφορά που σηκώνει ανάστημα…», συνέχισε την επίθεση προς τα συνδικαλιστικά μας όργανα.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε στο δρόμο που χάραξε, που με περισσή αλαζονεία είπε εκατό φορές ότι λέμε «ψέματα» και «χρησιμοποιούμε ψευδή στοιχεία», ούτε θα απαντήσουμε στους αήθεις χαρακτηρισμούς του για την Ομοσπονδία, ούτε στα μαθήματα συνδικαλιστικής λειτουργίας και δράσης που έκανε στα Σωματεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, εξάλλου τα λεγόμενα καθενός και οι διαδικασίες, που ακολουθεί τον χαρακτηρίζουν…

Θα της υπενθυμίσουμε απλώς, επειδή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και υπονοεί πολιτικές σκοπιμότητες, κατανοώντας βέβαια την ενόχλησή της από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, από τις αποφάσεις δεκάδων Σωματείων, που αντιλαμβάνονται τον ρόλο της και υιοθετούν κοινό πλαίσιο αιτημάτων, ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις όλων των συνδικαλιστικών οργάνων είναι ομόφωνες.

Όσον αφορά αυτό καθ’ αυτό το ζήτημα που προκύπτει από την ψήφιση του άρθρου 91 του ν. 4483/2017 η Ομοσπονδία είχε αναδείξει όλες τις πτυχές του και σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που σκοπίμως κάνει ότι αγνοεί η Περιφερειακή Αρχή, προφανώς για να καλύψει τον θόρυβο που προκλήθηκε από την εφαρμογή του, που πρώτη αυτή έκανε. Οι παραγγελιοδόχοι της συγκεκριμένης διάταξης, ανεξαρτήτως του τρόπου αυτοπροσδιορισμού τους, ήθελαν να «μπαλώνουν» την τεράστια υποστελέχωση, τσαλαπατώντας τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα και να μετακινούν όπου θέλουν, όποτε θέλουν όποιον υπάλληλο θέλουν.

Τέλος βγήκε και μια είδηση!!!

Είπε ο κ. Γαλιατσάτος για το ζήτημα των προσλήψεων ότι «…οι πολίτες πρέπει να περιμένουν πέντε χρόνια ακόμα, να τελειώσουν τα μνημόνια, να περιμένουν να αρχίσει η ανάπτυξη… για να γίνουν προσλήψεις»…!!!

Άξιοι…, εσείς και η κυβέρνησή σας…

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ