ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 2 /4 /2018

Αριθμ. Πρωτ.:36

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Στο δρόμο των σκοπιμοτήτων και της εφαρμογής της «τιμωρητικής αξιολόγησης» προχωράει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Με την με αριθ. πρωτ. 8891/29-3-2018 Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΑΔΑ: Ψ150465ΧΘ7-ΕΨΤ), μετά το αριθμ. οικ. 108177/43686/13-12-2017 έγγραφο αίτημα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προκηρύχτηκαν οι θέσεις των προϊσταμένων των 4 Γενικών Διευθύνσεων (Γενική Διεύθυνση Διοίκησης, Οικονομικών και Πληροφορικής, Γενική Διεύθυνση Τουρισμού, Παραγωγής και Ανάπτυξης, Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Γενική Διεύθυνση Υποδομών και Μεταφορών), θέτοντας ως κώλυμα υποψηφιότητας την μη συμμετοχή στις διαδικασίες της αξιολόγησης.

Δεν πτοούνται ούτε από την κατακραυγή των εργαζομένων απέναντι στην τιμωρητική τροπολογία που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ούτε από την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, που έκρινε ότι η «μη εκπλήρωση του καθήκοντος αξιολόγησης των υπαλλήλων κατ’ενάσκηση του δικαιώματός τους σε απεργία δεν μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό τους από την προκηρυχθείσα διαδικασία συμμετοχής και επιλογής θέσεων οποιουδήποτε επιπέδου ευθύνης».

Αποκαλύπτεται και με αυτόν τον τρόπο ότι η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης παρά τα «μεγάλα λόγια» στο τραπέζι του διαλόγου με την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ συνεχίζει να χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη τροπολογία ως το «μαστίγιο», για να διατηρήσει όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, την ουσία και το αντιλαϊκό περιεχόμενο της “αξιολόγησης” στο Δημόσιο.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι με την συγκεκριμένη προκήρυξη περιορίζεται ταυτόχρονα και εντελώς αυθαίρετα το δικαίωμα συμμετοχής για την Γενική Διεύθυνση Διοίκησης, Οικονομικών και Πληροφορικής μόνο σε όσους ανήκουν στην ΠΕ κατηγορία.

Σ΄ αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες κυβέρνησης και Περιφερειαρχών οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία μας θα απαντήσουμε με τον συλλογικό μας αγώνα συνεχίζοντας με «απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα» και για το 2018. Ξεσκεπάζουμε τις στοχεύσεις τους, παλεύουμε για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ