Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 24 /4 /2018

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΦΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η Εργατική Πρωτομαγιά παραμένει φωτεινός φάρος για τους αγώνες του χθες και του αύριο, ένα μήνυμα αντίστασης των εργατών στις πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων, των ιμπεριαλιστών και των διεθνών λυκοσυμμαχιών τους.

Το αίμα των εργατών που χύθηκε στο Σικάγο το 1886, στον αγώνα για το 8ωρο, υπενθυμίζει το καθήκον μας σήμερα, πως τίποτε δεν χαρίζεται: όποια δικαιώματα και ελευθερίες κέρδισε η εργατική τάξη, έγινε με θυσίες και συγκρούσεις, με οργανωμένους αγώνες.

Σήμερα, την ίδια στιγμή που η τεχνολογία και η επιστημονική πρόοδος έχουν συνεισφέρει στην αύξηση του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, οι όροι ζωής των εργαζομένων επιδεινώνονται. Η επίθεση του κεφαλαίου είναι συνεχής, και με κρίση και με ανάπτυξη. Σαρώνονται μισθοί, συντάξεις, Κοινωνική Ασφάλιση, ξηλώνονται δικαιώματα, ακόμα και το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας! Διεξάγουν επεμβάσεις, πολέμους, προετοιμάζουν άλλους. Ολόκληρες περιοχές φλέγονται, χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώνονται… «ξαναμοιράζοντας» τη γη, για  να κάνουν πλιάτσικο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, για να ελέγξουν τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας.

Η περιοχή μας φλέγεται. Από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς & Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Η ιμπεριαλιστική επέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε Λιβύη και Συρία, η σφαγή σε βάρος της Υεμένης από τη Σαουδική Αραβία, η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο, είναι όλα ενδείξεις πως οι πολυεθνικές έχουν μυριστεί νέα πεδία κερδοφορίας και αυτό κάθε φορά περνάει μέσα από τη σφαγή των λαών.

Γι’ αυτό το ΝΑΤΟ που το κάλεσε η «αριστερή» κυβέρνηση με αφορμή το προσφυγικό που ο πόλεμος τους δημιούργησε, «σουλατσάρει» στο Αιγαίο, γι’ αυτό έχει παραχωρήσει τη Σούδα και αναβαθμίζει πολλές περιοχές για τις επιθετικές του ανάγκες. Η ελληνική κυβέρνηση δίνει το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, τσακίζοντας ταυτόχρονα εργατικά δικαιώματα και αυξάνοντας την καταστολή για όποιον αντιστέκεται, όπως στις πρόσφατες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις με την σύλληψη των δύο φοιτητών.

 Οι ίδιοι λόγοι είναι αυτοί που στην πραγματικότητα τροφοδοτούν και την προκλητικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, να αμφισβητεί ανοικτά κυριαρχικά μας δικαιώματα, καθιστώντας την Ελλάδα στόχο ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κοινά συμφέροντα με τους εκμεταλλευτές μας, με αυτούς που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα τους. Υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα και στεκόμαστε απέναντι σε όλους όσους μας θέλουν να μας έχουν σαν κέρδη στην ειρήνη τους και σαν κρέας στα κανόνια τους στον πόλεμο!

 

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο

χωρίς εκμετάλλευση, ιμπεριαλιστικούς πολέμους & προσφυγιά

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ