ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 24 / 5 /2018

Αριθμ. Πρωτ.:65

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ

ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Καταδικάζουμε τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, που είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες βαριά τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Οι τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία, οι δολοφονικές επιθέσεις στον Παλαιστινιακό λαό, αποτελούν κρίκο στην παραπέρα κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, με απώτερο στόχο το Ιράν, βρίσκοντας την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο στην πράξη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, είναι απαράδεκτη, κατάπτυστη και καταδικαστέα.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον Παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια ταύτισης του θύτη με το θύμα, στο πρόσφατο κατάπτυστο ψήφισμα της Ε.Ε., που ρίχνει το φταίξιμο για τις δολοφονίες τους, στους ίδιους τους αγωνιστές Παλαιστίνιους.   Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση που αναβαθμίζει συνεχώς την πολιτική, οικονομική αλλά και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Καταγγέλλουμε την ελληνική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ένα απέραντο πεδίο βολής, προετοιμάζουν το έδαφος για νέες επεμβάσεις προκειμένου να υπερασπιστούν τα κέρδη των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων της περιοχής.

Απαιτούμε:

ü  Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και να ακυρωθούν οι όποιες φανερές και κρυφές στρατιωτικές συμφωνίες μαζί του.

ü  Η Ελλάδα οφείλει εδώ και τώρα να αναγνωρίσει πλήρως το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ü  Καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ