73.22-ΟΣΥΑΠΕ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                             Αθήνα   3 /4/2022

                                              Αριθμ. Πρωτ.: 73

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Μαζικά κατεβαίνουμε στην απεργία  και στις απεργιακές συγκεντρώσεις

 

Με απόφαση και του 9ου Συνεδρίου μας ενώνουμε τη φωνή μας με εκατοντάδες συνδικάτα, ενάντια στην ακρίβεια, τους καθηλωμένους μισθούς και την πολεμική εμπλοκή.

Η αγανάκτηση μας γίνεται συλλογικός αγώνας για σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα, ενάντια στη λογική των αντοχών της οικονομίας και όσων θέλουν να φορτώσουν στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού και τις επιπτώσεις  του πολέμου.

Κυβέρνηση, αστικά κόμματα, εργοδοσία και συνδικαλιστικές ηγεσίες του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού αξιοποιούν το φόβητρο του ιμπεριαλιστικού πολέμου για να προωθήσουν τη γραμμή «τα κεφάλια μέσα», τη γραμμή των μειωμένων απαιτήσεων.

Στις 6 του Απρίλη απαντάμε: Το δημόσιο χρέος έφθασε στο 200% του ΑΕΠ στο έδαφος της εκτόξευσης των δαπανών που κατευθύνονται αφενός στην ικανοποίηση ΝΑΤΟικών αναγκών (4 δισεκατομμύρια ευρώ) και αφετέρου στο ξελάσπωμα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης (11 δισεκατομμύρια ευρώ).

Τους επιστρέφουμε τον λογαριασμό.

Δεν πληρώνουμε τον ανταγωνισμό μεταξύ των ρώσων, κινέζων και δυτικών (Η.Π.Α-ΕΕ) κ.α. «ολιγαρχών», δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους για τα κέρδη τους!

Δεν ανεχόμαστε την ακρίβεια, τα τιμολόγια της ενέργειας να φτάνουν στα ύψη, να βλέπουμε τους μισθούς μας χρόνια τώρα καθηλωμένους.

Δεν δεχόμαστε να είμαστε τα μόνιμα «υποζύγια» και με ανάπτυξη και με κρίση και με κάθε λογής «πόλεμο».

Δεν πληρώνουμε το κόστος της «πράσινης μετάβασης» και της ακρίβειας που η πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας συνεπάγεται και οδηγεί στην ενεργειακή φτώχεια όλα τα λαϊκά νοικοκυριά.

Αντιδρούμε στην επιλεκτική ανικανότητα του κράτους να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας μας από την πανδημία, της ζωής και της περιουσίας μας από φυσικές καταστροφές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις.

Δίνουμε απάντηση  στην πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών, που σε αγαστή συνεργασία με τις Περιφερειακές Αρχές προωθούν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων αφήνοντας γυμνές τις υπηρεσίες από μόνιμο προσωπικό και απολύουν χιλιάδες συμβασιούχους.

Στεκόμαστε απέναντι στη συμπαιγνία κυβέρνησης – Περιφερειακών Αρχών που επιβάλουν με μια σειρά αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων καθεστώς αυταρχισμού στην καθημερινότητα της δουλειάς και της λειτουργίας των υπηρεσιών μας.

Στεκόμαστε απέναντι στο τσαλαπάτημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας, που κάνουν μάθημα στοιβαγμένα σε κοντέινερ, σε 28άρια τμήματα, στην μετατροπή των χώρων δουλειάς σε «γαλέρες», χωρίς συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με ελαστικές μορφές απασχόλησης να κυριαρχούν και εργαζόμενους να χάνουν την ζωή τους από εργατικά «ατυχήματα».

Παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, για τα αιτήματά μας.

 Όλες και όλοι στην Απεργία στις 6 του Απρίλη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Καμία συμμετοχή-εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Διεκδικούμε μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                      ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                            ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ