Ο αποκλεισμός των μη αρεστών δεν κάνει άριστους τους υπολοίπους

 Blog: http://syspeirosh.blogspot.gr

email: syspeirosh@gmail.com

Ημερομηνία: 10-4-2022

 

Ο αποκλεισμός των μη αρεστών δεν κάνει άριστους τους υπολοίπους

Με τον πρόσφατο νόμο 4915/2022 (ΦΕΚ Α63) η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει ακόμα περισσότερο την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία  και την ημετεροκρατία, θέτοντας  ρήτρα αποκλεισμού στους μη αρεστούς υποψήφιους προϊσταμένους. Πιο συγκεκριμένα εάν η συνολική βαθμολόγηση από την διάτρητη «δομημένη» συνέντευξη του υποψηφίου, δεν υπερβαίνει το 50 % της μέγιστης βαθμολογίας, θα αποκλείεται από την περαιτέρω διαδικασία, ανεξαρτήτως από το συνολικό αριθμό μορίων που θα συγκεντρώνει στις υπόλοιπες ομάδες κριτηρίων.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ διασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο στις κρίσεις των προϊσταμένων. Κρίσεις που όμως ποτέ δεν γίνονται, ούτε και με αυτό το υποκειμενικό – ελεγχόμενο σύστημα επιλογής, γιατί η λογική της ανάθεσης των θέσεων ευθύνης εξυπηρετεί το πολιτικό σύστημα και όχι τις ανάγκες της κοινωνίας, έχοντας  τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων σε μόνιμη ομηρία, εξαρτώμενους και ελεγχόμενους.

  • Η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η δημοκρατική λειτουργία των Υπηρεσιών μας είναι το αδιαμφισβήτητο ζητούμενο.
  • Η μοριοδότηση της συνέντευξης θεωρείται μηχανισμός στήριξης της αναξιοκρατίας της αδιαφάνειας, της ημετεροκρατίας, της αυθαιρεσίας
  • Αποτελεί εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους το γεγονός ότι η εκάστοτε Κυβέρνηση και κατά επέκταση οι Περιφερειακές Αρχές δεν εφαρμόζουν ούτε αυτά που οι ίδιοι έχουν αποφασίσει και έχουν σχέση με τις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων.
  • Αποτελεί εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους το γεγονός ότι η διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων σκοπίμως είναι μια ατελέσφορη διαδικασία.

Καλούμε την κυβέρνηση να καταργήσει ως κριτήρια μοριοδότησης τη δομημένη συνέντευξη και την αξιολόγηση και να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία ενός διάφανου, αξιοκρατικού, αντικειμενικού, δίκαιου συστήματος επιλογής προϊσταμένων, χωρίς προσαυξήσεις στους αρεστούς για να γίνουν άριστοι.

——————— // ———————

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ