ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 11.4.2024

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: info@osyape.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

Αθήνα 15 /4/2024

Αριθμ. Πρωτ.: 97

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 11/4 /2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 11 Απρίλη 2024, στην Αθήνα, λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

  1. Προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη 17 Απρίλη, για όλους τους εργαζόμενους των Περιφερειών, για όλες τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους με κάθε σχέση εργασίας, συνεχίζοντας αγωνιστικά με τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα και απαιτώντας να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή μας, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες και αρμοδιότητες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για περαιτέρω κλιμάκωση.

  2. Για την άμεση ανάγκη παρεμβάσεων και πολύμορφων δράσεων όλων των πρωτοβάθμιων Συλλόγων και όλων των συναδέλφων ενάντια στη δημιουργία Ανώνυμων Εταιρειών Διαχείρισης υδάτων, καλώντας όλους τους Συλλόγους και τους συναδέλφους:

  • Να προχωρήσουν σε έκδοση ψηφισμάτων ενάντια στην δημιουργία ΑΕ διαχείρισης του νερού και σε οποιαδήποτε αναγκαστική μετακίνηση συναδέλφου μας σε αυτή και να τα δημοσιοποιήσουμε, στέλνοντας τα παντού και κοινοποιώντας τα στην Ομοσπονδία.

  • Σύλλογοι και μέλη να καταθέσουν την εναντίωσή τους στη διαβούλευση (λήγει άμεσα) και παντού (ΥΠΕΝ, ΥΠΕΣ, κόμματα κλπ).

  • Να στηρίξουν την συλλογή υπογραφών ενάντια στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ του Συλλόγου Υπαλλήλων Θεσσαλίας, υπογράφοντας στο ακόλουθο link  https://www.change.org/ΟΧΙ_ΣΤΗΝ_ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ_ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ_ΤΟΥ_ΝΕΡΟΥ

  1. Παρακολούθηση και συγκέντρωση συνολικής εικόνας της λειτουργίας των Αναπτυξιακών Οργανισμών και Εταιρειών, των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται, αποκαλύπτοντας τις επιλογές των Περιφερειακών Αρχών και παρεμβαίνοντας με όλους τους τρόπους.

  2. Υποβολή επικαιροποιημένης πρότασης ρύθμισης για την καταβολή εξόδων κίνησης εντός έδρας.

  3. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για επαναπροκήρυξη όταν και εάν χρειαστεί της «απεργίας-αποχής» από την “στοχοθεσία-αξιολόγηση” και λήψη των αναγκαίων μέτρων, σημειώνοντας ότι ανάλογη απόφαση έχει ληφθεί και από την ΑΔΕΔΥ στην τελευταία συνεδρίαση.

  4. Υιοθέτηση των προτάσεων του Συλλόγου Αττικής για την ανάγκη και την απαίτηση από όλους τους αρμόδιους και τους υπεύθυνους να λάβουν άμεσα “Μέτρα θωράκισης των διαδικασιών των θεωρητικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών”.

  5. Καταδίκασε το απαράδεκτο γεγονός της αποστολής Εξώδικου σε μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για δημοσίευμα που έστειλε στα μέλη του Γ.Σ. για ενημέρωσή τους και αποφάσισε να υπάρξει ανάλογη απάντηση, τονίζοντας ότι οι όποιες ενημερώσεις και τοποθετήσεις δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο αποστολής εξωδίκων και απειλών.

  6. Να γίνει παρέμβαση για την ανάγκη απλοποίησης των σχετικών διαδικασιών πληρωμής των εξόδων των μετακινήσεων και την εφαρμογή από όλες τις Περιφέρειες της πρακτικής έκδοσης μιας απόφασης ανάληψης, ανεξάρτητα του αριθμού των μετακινουμένων.

  7. Να γίνει παρέμβαση για την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων υποβολής και ελέγχου δηλώσεων πόθεν έσχες των υπαλλήλων, και τις αντίστοιχες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (ν. ν.5026/2023), ζητώντας να διευκρινιστούν ζητήματα, που προκύπτουν από το άρθρο 22 “ως τελικοί υπογράφοντες ή έχοντες αρμοδιότητα ελέγχου…”, καθώς και να απαιτήσουμε για άλλη μια φορά την κάλυψη του κόστους συμπλήρωσης των συγκεκριμένων Δηλώσεων από τους φορείς που υπηρετούμε.

  8. Απαίτηση κατάργησης των χρονικών περιορισμών υποβολής και εξέτασης αιτήσεων, που προβλέπονται στον Υπαλληλικό Κώδικα για τις μετατάξεις σε ανώτερη κατηγορία (άρθρο 73 του ν.3528/2007).

  9. Επανακατάθεση στο ΥΠΕΣ του αιτήματος συμμετοχής εκπροσώπου μας στην Επιτροπή για την σύνταξη του νέου – ενιαίου Υπαλληλικού Κώδικα.

  10. Παρέμβαση για παροχή διευκρινίσεων για την εφαρμογή του άρθρου 18 του ν. 4492.2017, δεδομένου ότι πολλές Περιφέρειες αξιοποιούν αυθαίρετα τις μεταβατικές διατάξεις και μετατρέπουν κατ’ επανάληψη τους αναπληρωτές προϊσταμένους σε “κατά κυριολεξία” προϊσταμένους.

  11. Κατάθεση ερωτήματος για τη δυνατότητα ένταξης επιπλέον ειδικοτήτων στους δικαιούχους ΜΑΠ.

  12. Συνέχιση των παρεμβάσεων για τον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων 2025-2028, που διαιωνίζει την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και την αδιαφορία των Περιφερειακών Αρχών, όπως αποτυπώνεται στις σχετικές αποφάσεις των Περιφερειακών Αρχών.

  13. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για κινηματικές και λοιπές δράσεις και παρεμβάσεις σε διάφορες περιοχές, που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα (όπως Μεσσηνία, Ήπειρος κλπ), σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους.

  14. Να γίνουν παρεμβάσεις για την εφαρμογή της παροχής χρηματικού επιδόματος σίτισης και στέγασης υπαλλήλων σε νησιωτικές κλπ περιοχές.

  15. Απαίτηση άμεσης απόδοσης του “μεταφορικού ισοδύναμου” στους νησιώτες.

  16. Απαίτηση για αύξηση των ημερών εκτός έδρας στις νησιωτικές περιοχές και εξομοίωση των αποζημιώσεων με άλλους υπαλλήλους ελεγκτικών μηχανισμών του δημοσίου.

  17. Παρουσιάστηκε η Έκθεση των οικονομικών της Ελεγκτικής Επιτροπής και έγινε ενημέρωση για τις οφειλές των Συλλόγων.

  18. Αποφασίστηκε η έκδοση ψηφισμάτων για:

  • Να ανακληθούν όλες οι συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών και ενάντια στην εντεινόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, να επιβάλουν δια της τρομοκρατίας την αντιδραστική αξιολόγηση.

  • Την εκδικητική απόφαση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ να προχωρήσει στην απόλυση του Δ. Αντωνίου.

  1. Να δοθεί απάντηση στην απαράδεκτη καταγγελία της ΠΟΓΕΔΥ που σκόπιμα εφαρμόζοντας ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές της ΠΕΚΔΥ συγκάλυψε ότι το σύστημά τους” δεν άφηνε τον ψηφοφόρο να ολοκληρώσει την ψηφοφορία αν δεν ψήφιζε υποχρεωτικά και για ΠΟΓΕΔΥ, καταστρατηγώντας τον ν.1264/82 και το δικαίωμα επιλογής Ομοσπονδίας για την ψήφο κάθε μέλους για δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.

Τέλος σας στέλνουμε συνημμένα την εισήγηση προς το Γ.Σ., στην οποία βασίστηκαν οι παραπάνω αποφάσεις.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Γενικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                Ο Γραμματέας

Δοξακίδης Σωτήρης          Λεοντίου Στάθης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ