.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ 2018: ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 29 Μάιος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 25/5 /2018

Αριθμ. Πρωτ.:70

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ 2018

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Το ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ καλεί τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, μαζί άνεργους, συνταξιούχους, αυτοπασχολούμενους, επιστήμονες, γυναίκες, νέους και νέες να παρουν μαζικά μέρος στις 30 Μάη στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις.

Αυτή πρέπει να είναι η δική μας απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που καλούν τους εργαζόμενους την ημέρα εκείνη να απεργήσουν, υιοθετώντας τα αιτήματα της εργοδοσίας και του κράτους, για «ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας» για «πολιτικές αγοράς εργασίας (...) που συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, να διαδηλώσουν δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης.

Κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά. Να μην ξεγελαστεί από τη συντονισμένη προσπάθεια κυβέρνησης και εργατοπατέρων να δηλητηριάσουν τη συνείδησή του. Ο στόχος τους είναι καθαρός. Θέλουν να αποσπάσουν τη συναίνεση και την υποταγή των εργαζομένων, παρεμβαίνοντας στις μορφές του αγώνα και στα αιτήματά τους, ακριβώς γιατί αυτό θα εξασφαλίσει καλύτερους όρους για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, με τους εργαζόμενους να κάθονται στη γωνιά τους και να μην αντιδρούν, περιμένοντας από την περιβόητη ανάπτυξη, να πέσει από το τραπέζι των επιχειρηματιών, κανένα ψίχουλο και για αυτούς.

Κόντρα στα παραμύθια και τα αφηγήματα της κυβέρνησης για «δίκαιη» ανάπτυξη, επιστροφή στη κανονικότητα, εθνική παραγωγική ανασυγκρότηση, με όπλο την καθημερινή αλήθεια της διαβίωσής μας διεκδικούμε:

 • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές-Ανάκτηση των έξι μισθών που χάσαμε τα τελευταία χρόνια.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
 • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
 • Kανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
 • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
 • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες των Περιφερειών, στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία κλπ

Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες έχουμε μπροστά μας σειρά αντεργατικών νόμων που πρέπει να αντιπαλέψουμε:

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέο κύκλο αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην τοπική διοίκηση, με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης», το οποίο ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα στους ΟΤΑ σε κρίσιμους τομείς, όπως η διαχείριση απορριμμάτων και η παραχώρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας σε επιχειρηματικούς ομίλους, προωθεί την ανταποδοτικότητα των Υπηρεσιών, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, επιβάλλει νέα χαράτσια στο λαό.

Με την ηλεκτρονική αξιολόγηση η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει την αντιδραστική κρατική αξιολόγηση που ο αγώνας των εργαζομένων απέτρεψε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Κανένας εργαζόμενος δεν μετέχει στην αξιολόγηση!

Παράλληλα, η Ομοσπονδία μας διεκδικεί με αξιώσεις για πρώτη φορά υπογραφή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών. Στο επίκεντρο των διεκδικήσεών μας, μπαίνουν ζητήματα βελτίωσης των όρων εργασίας μας, διεκδικώντας:

 • Την βελτίωση των συνθηκών της Υγιεινής και της Ασφάλειας των εργαζομένων στις Περιφέρειες, την πρόσβαση ειδικοτήτων που ασκούν ανθυγιεινές εργασίες στα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας και Μέτρα Προληπτικής Ιατρικής.
 • Την ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την επιμόρφωσή μας, το χρόνο εργασίας και τις δικαιούμενες άδειες.
 • Να ασκούμε τα καθήκοντα που ορίζεται από τον κλάδο και την ειδικότητά μας, ώστε να μην γινόμαστε λάστιχο για να μπαλώσουμε τις τρύπες που έχει προκαλέσει η απαγόρευση των προσλήψεων από το 2006!!!
 • Να μετακινούμαστε από τη θέση μας σε άλλη Δ/νση-Οργανική Μονάδα της Περιφέρειας με διαφανείς διαδικασίες, με εφαρμογή της έννοιας της μετάθεσης, μετά από αίτηση και όχι κατά το δοκούν και με την καραμέλα των «υπηρεσιακών αναγκών».
 • Να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα μας να συμμετέχουμε στις μαζικές διαδικασίες των α’/θμιων σωματίων και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση.

Σα να μην έφθαναν όλα αυτά, η συγκυβέρνηση μας λέει ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Εμβαθύνει την εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, που φέρνουν όλο πιο κοντά το ξέσπασμα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν προσμένοντας σε καλύτερες τάχα μέρες από τα αφηγήματα της “μεταμνημονιακής εποχής” που αναφέρει στις «αναπτυξιακές» φιέστες η κυβέρνηση. Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!

Όλες και όλοι στην απεργία την Τετάρτη στις 30 Μάη

και στις απεργιακές συγκέντρωσεις

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 29 Μάιος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 25/ 5 /2018

Αριθμ. Πρωτ.: 69

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση του στις 24-5-2018 αφού εξέτασε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των εξετάσεων οδήγησης, το Σχέδιο Νόμου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και τη συμμετοχή των συναδέλφων στην πολυήμερη προκηρυγμένη αποχή, κατέληξε να συνεχίσει να απαιτεί:

1. ‘Αμεση ψήφιση παράτασης της προθεσμίας του άρθρου 219 του ν.4512/2018 (Α’5) για την καταβολή της προβλεπόμενης μηνιαίας αποζημίωσης στους υπαλλήλους - εξεταστές υποψηφίων οδηγών, αποδεσμεύοντας το ζήτημα αυτό από την συζήτηση για το νέο σύστημα εξετάσεων.

2. Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης από δύο εξεταστές και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.

3. Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.

4. Αναβάθμιση του εξεταστικού έργου, της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς, νομοθέτηση και λήψη μέτρων διαφάνειας.

5. Νομοθετικό πλαίσιο, που θα διασφαλίζει την οδική ασφάλεια και θα εξασφαλίζει με διαφάνεια την ορθή εκτέλεση του συνόλου των αρμοδιοτήτων των Δ/νσεων Μεταφορών.

6. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στην κατεύθυνση αυτή εάν δεν αναληφθούν σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες και δεν γίνουν ανάλογες προσαρμογές στο Σχέδιο Νόμου για το νέο σύστημα «ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ» που δημοσιοποιήθηκε, η Ομοσπονδία θα προχωρήσει εκ νέου σε κινητοποιήσεις και δράσεις.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες αξιοποιούμε την απεργία στις 30 Μάη για να ακουστεί δυνατά η απαίτησή μας για επίλυση και όλων των παραπάνω αιτημάτων.

 

Π.Α.

1. Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

α. κ. Σπίρτζη Χρήστο

β. κ. Μαυραγάνη Νικόλαο

2. Υπουργείο Εσωτερικών

α. Γραφείο Υπουργού

β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

3. Υπουργείο Οικονομικών

4. Κόμματα (πλην ΧΑ)

5. ΕΝΠΕ

6. Περιφερειάρχες της χώρας

7. Δ/νσεις Μεταφορών & Επικ/νιων

8. Σύλλογοι – μέλη ΟΣΥΑΠΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η απαξία και το θράσος δεν έχουν όρια PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 25 Μάιος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 24 / 5 /2018

Αριθμ. Πρωτ.: 68

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά,

η απαξία και το θράσος δεν έχουν όρια

Με ανήποτους χαρακτηρισμούς προς την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, προσπάθησε να συγκαλύψει ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, τις ευθύνες της κυβέρνησης σε ένα διάτρητο και αναγχρονιστικό νομικό πλαίσιο, που συντηρεί στο ζήτημα των εξετάσεων οδήγησης.

Με προκλητικό, αντιδημοκρατικό και εισαγγελικό ύφος ήθελε να ορίσει αυτός τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, που θα συνομιλούσε κατά την συνάντηση στις 24-5-2018.

«Δεν σας αναγνωρίζω», «φαλκιδεύετε την ελεύθερη έκφραση των εξεταστών», «δείξτε μου την εξουσιοδότηση, που έχετε» έλεγε και ξανάλεγε οριώμενος.

Αδιαφορώντας για τα υπαρκτά προβλήματα, δεν έδινε απάντηση στο πότε σκοπεύουν να καταθέσουν στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου Νόμου για το νέο σύστημα «ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ», αρνιόταν να προχωρήσει στη ψήφιση της παράτασης της αποζημίωσης των εξεταστών οδήγησης, αποδεσμεύοντας την απ’ το υπόλοιπο Σχέδιο Νόμου.

Αδιαφορώντας για την τραγική υποστελέχωση των Δ/νσεων Μεταφορών, δεν έδινε απάντηση στο πως θα σταθεί ένα Σώμα Εξεταστών αποκλειστικού έργου και παρέπεμπε στο υπουργείο Εσωτερικών…

Και αφού μετά δήλωσε αναρμοδιότητα…, μας παρέπεμψε στον υπουργό…

Στον «άφαντο» υπουργό, κ. Σπίρτζη, που τον ψάχνουμε 3 μήνες!!!, που παρά τα έγγραφά μας, τις επανειλημένες επικοινωνίες μας με τους γραμματείς τους δεν βρήκε χρόνο να μας συναντήσει, δεν μπόρεσε να διαθέσει ούτε λεπτό στους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Έξι ώρες στον προθάλαμο του υπουργείου και το λεπτό δεν βρέθηκε… Βλέπετε δεν είμαστε μεγαλοκατασκευαστές, δεν είμαστε εργολάβοι, δεν είμαστε Σχολάρχες, ούτε ΜΚΟ…

Συνάδελφοι για άλλη μια φορά «πέσανε οι μάσκες». Έγινε καθαρό και σε όποιον έχει ακόμα αυταπάτες, ότι δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, να δοθεί λύση, δεν τους ενδιαφέρει να ακούσουν τις προτάσεις των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα, που γι αυτούς είναι «επίφαση» δημοκρατίας η «διαβούλευση» και ο διάλογος, στους εργαζόμενους γίνεται όλο και πιο φανερό ότι ο μόνος δρόμος λύσης είναι αυτός του αγώνα και της διεκδίκησης.

Μαζικά, δυναμικά στην απεργία στις 30 Μάη διεκδικούμε επίλυση και όλων των παραπάνω αιτημάτων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 24-5-2018 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 25 Μάιος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 25/5/2018

Αριθμ. Πρωτ.: 66

Προς

Συλλόγους-μέλη μας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 24-5-2018

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεδρίασε την Πέμπτη 24 Μάη 2018 με παρόντα τα 10 από τα 13 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Σταμκοπούλου Νατάσα, Ντόντο Παναγιώτη, Παπαλεξίου Έφη, Μάρκου Χρήστο, Βαζούρα Δημήτρη, Κυριακόπουλο Γιώργο, Ασημακόπουλο Ανδρέα και Ευστρατίου Μπάμπη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την συζήτηση του θέματος των εξετάσεων οδήγησης, το Σχέδιο Νόμου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και τη συμμετοχή των συναδέλφων στην πολυήμερη προκηρυγμένη αποχή, διακόπηκε και τα μέλη του ΔΣ μετέβησαν για παρέμβαση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ολοκληρώθηκε μετά από αυτήν.

Μετά από τα παραπάνω και την συζήτηση που έγινε έλαβε τις παρακάτω κυρίως αποφάσεις:

 1. Να προχωρήσειη Ομοσπονδία εκ νέου σε κινητοποιήσεις και δράσεις εάν δεν αναληφθούν σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες από το υπουργείο Μεταφορών και δεν γίνουν ανάλογες προσαρμογές σύμφωνα με τα αιτήματα, που διεκδικούμε στο Σχέδιο Νόμου για το νέο σύστημα «ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ» που δημοσιοποιήθηκε.
 2. Να βγει ανακοίνωση και οδηγίες για την συνέχιση της «απεργίας-αποχής» από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, αφού παραμένουν όλες οι αντεργατικές ρυθμίσεις, που την συνοδεύουν.
 3. Αποφάσισε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, προκειμένου να οργανωθεί αποτελεσματικά η συμμετοχή των εργαζομένων στις Περιφέρερειες στην πανεργατική απεργία στις 30 Μάη, με το πλαίσιο της Ομοσπονδίας μας.
 4. Να αναδείξει με κάθε τρόπο την υποστελέχωση των υπηρεσιών μας και να πάρει πρωτοβουλίες διεκδίκησης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 25 Μάιος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 24 / 5 /2018

Αριθμ. Πρωτ.:65

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ

ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Καταδικάζουμε τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, που είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες βαριά τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Οι τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία, οι δολοφονικές επιθέσεις στον Παλαιστινιακό λαό, αποτελούν κρίκο στην παραπέρα κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, με απώτερο στόχο το Ιράν, βρίσκοντας την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο στην πράξη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, είναι απαράδεκτη, κατάπτυστη και καταδικαστέα.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον Παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια ταύτισης του θύτη με το θύμα, στο πρόσφατο κατάπτυστο ψήφισμα της Ε.Ε., που ρίχνει το φταίξιμο για τις δολοφονίες τους, στους ίδιους τους αγωνιστές Παλαιστίνιους.   Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση που αναβαθμίζει συνεχώς την πολιτική, οικονομική αλλά και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Καταγγέλλουμε την ελληνική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ένα απέραντο πεδίο βολής, προετοιμάζουν το έδαφος για νέες επεμβάσεις προκειμένου να υπερασπιστούν τα κέρδη των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων της περιοχής.

Απαιτούμε:

ü  Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και να ακυρωθούν οι όποιες φανερές και κρυφές στρατιωτικές συμφωνίες μαζί του.

ü  Η Ελλάδα οφείλει εδώ και τώρα να αναγνωρίσει πλήρως το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ü  Καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 5 από 83

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση