.
ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2020 01:17

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                              Αθήνα 11 /10/2020
                                                                                                          Αριθμ. Πρωτ.:166

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

 

Απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – δημοτικών και περιφερειακών αρχών μόνος δρόμος η οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς!

Στο ίδιο έργο θεατές, παρακολουθούμε μία ακόμη κυβέρνηση να φορτώνει στους εργαζόμενους τις συνέπειες μίας καπιταλιστικής κρίσης που εκδηλώνεται με ένταση. Επιχειρεί να πετσοκόψει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας αντί να το επεκτείνει σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται σε ανθυγιεινούς χώρους, ενώ με το πόρισμα της επιτροπής Πισαρίδη ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερες αντεργατικές ανατροπές στην υγεία και την ασφάλιση μας.
Με τους αναπτυξιακούς οργανισμούς κυβέρνηση, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι ετοιμάζονται να κάνουν άλματα στην επιχειρηματική λειτουργία και την ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ.
Ταυτόχρονα προωθείται από τους Περιφερειάρχες η «διάσπαση» του έργου ελεγκτικών υπηρεσιών και η ένταξή του σε ένα μηχανισμό λειτουργίας χωρίς επιστημονικά κριτήρια και αρχές, εξυπηρέτησης «ημετέρων» και δημιουργίας «παραελεγκτικού» ιδιαίτερα αμειβόμενου μηχανισμού, μέσα από το σχέδιο νόμου για τη «Σύσταση Γενικών Διευθύνσεων Επιθεώρησης σε κάθε Περιφέρεια.

Για να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές οι κυβερνήσεις αξιοποιούν όχι μόνο τη προπαγάνδα, αλλά και την καταστολή. Νόμοι ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, στις διαδηλώσεις, στη συνδικαλιστική δράση είναι στην ημερήσια διάταξη. Ήδη ετοιμάζουν νέο, πιο αντιδραστικό, συνδικαλιστικό νόμο. Η αγωγή Πατούλη ενάντια στην προκηρυγμένη απόφαση του ΣΥΠΑ και των Εποπτών Δημόσιας Υγείας ξεδίπλωσε όλο το αντιδραστικό, αντεργατικό, αντιαπεργιακό, αντιδημοκρατικό πλαίσιο αντιμετώπισης των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Την ώρα που ο λαός με την υπεύθυνη στάση του έδωσε χρόνο στην κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, αυτή δεν έκανε τίποτα. Το ίδιο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Η κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τη κρίση, αλλά επιδοτεί με 72 δις ευρώ τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ώρα που σε μας στέλνει το λογαριασμό.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους απ’ όλους τους κλάδους, τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στην βιομηχανία και τον επισιτισμό, όλους όσους διεκδικούν αγωνιστικά να μην πληρώσουμε ξανά εμείς τη κρίση, ζωή και εργασία με δικαιώματα, μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων τώρα, κόντρα στις πολιτικές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των Περιφερειακών Αρχών, κόντρα στη βαρβαρότητα ενός συστήματος που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών.

Απαιτούμε:
• Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.
• Χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων και αποζημιώσεων στους εργαζόμενους στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
• Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. Άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, πρόνοιας.
• Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά.
• Αντιμετώπιση της υποστελέχωσης με προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις εργασίας.
• Απόσυρση του προωθούμενου από τους Περιφερειάρχες σχεδίου νόμου για τη «Σύσταση Γενικών Διευθύνσεων Επιθεώρησης». Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων.

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                                     ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ & ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Οκτώβριος 2020 03:46

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                                                Αθήνα 5 /10/2020
                                                                                            Αριθμ. Πρωτ.163

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ & ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Καταγγέλλουμε τον αντεργατικό κατήφορο της Περιφερειακής Αρχής Πατούλη, που αντί να ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων και να λύσει τα προβλήματα προσέφυγε στα δικαστήρια για να βγάλει την αποχή των Εποπτών Δημόσιας Υγείας από την εξωτερική εργασίας παράνομη και καταχρηστική.
Η κυβέρνηση και η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ αντί να λύσουν προβλήματα, αντί να δώσουν λύσεις στα δίκαια αιτήματα των Εποπτών Δημόσιας Υγείας προσπαθούν να ακυρώσουν, να βάλουν φρένο στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αξιοποιώντας την «τυφλή» δικαιοσύνη.
Με περισσή υποκρισία επικαλούνται την ανάγκη οι υπηρεσίες Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας να λειτουργούν απρόσκοπτα εν καιρώ πανδημίας και την ίδια ώρα δεν διαθέτουν στους Επόπτες Δημόσιας Υγείας τα αναγκαία μέσα για να δουλεύουν. Δεν τους εξασφαλίζουν μέσα μεταφοράς για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, τους «υποχρεώνουν» να μετακινούνται με τα προσωπικά τους ΙΧ, χωρίς να αποζημιώνονται, προσέλαβαν συμβασιούχους οδηγούς και δεν τους έδωσαν αυτοκίνητα να οδηγούν, «συμμορφώθηκαν» αμέσως με την απόφαση μη χορήγησης του ανθυγιεινού επιδόματος, συνεχίζουν να μπαλώνουν την υποστελέχωση με συμβασιούχους εργαζόμενους, προωθούν σχέδιο νόμου για την δημιουργία «παραελεγκτικού» μηχανισμού.
Ντροπή τους!!!!
Με fast track δίκες και εν κρυπτώ διαδικασίες προσπαθούν να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» στις υπηρεσίες, τα εργοστάσια και τους δρόμους για να συνεχίζεται ανεμπόδιστη η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Αποδεικνύεται πως και μόνο στην εκδοχή της συλλογικής έκφρασης, στην εξαγγελία διεκδίκησης αιτημάτων, σπεύδουν να βγάλουν τους εργαζόμενους «παράνομους».
Κράτος και εργοδοσία φοβούνται ακόμα και την πιο απλή μορφή διεκδίκησης.
Γι αυτό εντείνουν και την καταστολή. Γι αυτό περιορίζουν το δικαίωμα στην απεργία, δυσκολεύουν τις συναθροίσεις, «απαγορεύουν» τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες, προσπαθούν να βάλουν τους δικούς τους όρους στη λειτουργία των Σωματείων.
Νόμοι και εξαγγελίες της ΝΔ (χουντικής έμπνευσης νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, κάμερες, ηλεκτρονική ψηφοφορία, εξαγγελίες για νέο νόμο ενάντια στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζομένων κλπ), νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων (νόμος για απεργία, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, αλλαγές συνδικαλιστικού νόμου κλπ), συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο για να αναχαιτίσουν τους αγώνες που έρχονται και την οργή που βράζει στους χώρους δουλειάς.
Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στη Περιφέρεια Αττικής και απαιτούμε λύσεις στα δίκαιά αιτήματά τους.
Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος απέναντι στη βαρβαρότητα, την αντεργατική επίθεση και την καταστολή.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                                     ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2020 01:21

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                Αθήνα 30/9/2020
                                                                                              Αριθμ. Πρωτ.:162

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Ενώνουμε τη φωνή μας με Σωματεία και μαζικούς φορείς και φωνάζουμε δυνατά το σύνθημα «Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ».
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις (Αθήνα στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο) την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Απαίτησή μας είναι να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής.
Στοχεύουμε με την οργάνωση των αγώνων μας την αιτία που τους γεννά, τους συντηρεί και τους αξιοποιεί ως χρήσιμη εφεδρεία στη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Συνεχίζουμε αγωνιστικά για τα δικαιώματά μας, για να μην πληρώσουμε ξανά και τη νέα κρίση.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                              ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- Ο «ΙΑΝΟΣ» εκτός από τις καταστροφές και τις ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές ανέδειξε και τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2020 17:08

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                          Αθήνα 29/9/2020
                                                                                                         Αριθμ. Πρωτ.:161

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Ο «ΙΑΝΟΣ» εκτός από τις καταστροφές και τις ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές ανέδειξε και τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής


Τα τεράστια προβλήματα από τις ζημιές σε υποδομές και περιουσίες στη Θεσσαλία από τον «Ιανό», ανέδειξαν όχι μόνο τις ελλείψεις σε σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές, όχι μόνο την έλλειψη σε σχεδιασμό, ετοιμότητα και προετοιμασία της Περιφερειακής Αρχής για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, αλλά και τις ευθύνες να δώσει λύσεις έστω και εκ των υστέρων.
Τι άλλο να πει κανείς όταν μετά από δέκα και πλέον μέρες από την πλημμύρα, η Περιφερειακή Αρχή ούτε καν έχει οργανώσει τις διαδικασίες, που έχει υπ’ ευθύνη της, της καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών των επιχειρήσεων.
Συγκρότησε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας οχτώ Επιτροπές Καταγραφής & Αποτίμησης Ζημιών, αλλά δεν τους εξασφάλισε ούτε υπηρεσιακά αυτοκίνητα για τις αυτοψίες τους, ούτε τον αναγκαίο εξοπλισμό, ούτε τα αναγκαία Μέσα Ατομικής Προστασίας.
Οχτώ Επιτροπές χωρίς μέσα για 3.000 αιτήσεις!!! σημαίνει, ότι όλα θα προχωρούν με ρυθμό χελώνας, ότι θα υπάρξουν τραγικές καθυστερήσεις στις σχετικές αποζημιώσεις, ότι κινδυνεύουν οι πληγείσες επιχειρήσεις να μην πάρουν ούτε αυτά τα ελάχιστα προβλεπόμενα ποσά.
Στην κατάσταση αυτή μία είναι η λύση. Η άμεση ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών με προσωπικό και μέσα, για να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή όλων των ζημιών.
Και βέβαια ενώνουμε τη φωνή μας με το λαό της Καρδίτσας και απαιτούμε εκτός των άλλων να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να επιταχυνθούν όλα τα αντιπλημμυρικά, δασοτεχνικά, αντιδιαβρωτικά έργα (μελέτες, κατασκευή κλπ), η διευθέτηση και ο καθαρισμός των ρεμάτων.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                        ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Να αποσυρθούν οι σχεδιασμοί της ΕΝΠΕ για «Σύσταση Γενικών Διευθύνσεων Επιθεώρησης στις Περιφέρειες» Δεν θα δεχτούμε την δημιουργία «παραελεγκτικού» μηχανισμού ημέτερων PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2020 02:21

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                            Αθήνα 28 /9/2020
                                                                                                         Αριθμ. Πρωτ.:160

 

Να αποσυρθούν οι σχεδιασμοί της ΕΝΠΕ για «Σύσταση Γενικών Διευθύνσεων Επιθεώρησης στις Περιφέρειες»

Δεν θα δεχτούμε την δημιουργία «παραελεγκτικού» μηχανισμού ημέτερων

 

Ένα απαράδεκτο Σχέδιο Νόμου θέλουν να προωθήσουν οι Περιφερειάρχες με τίτλο «Σύσταση Γενικών Διευθύνσεων Επιθεώρησης στις Περιφέρειες».
Κατέθεσαν στην ΕΝΠΕ το σχετικό κείμενο, μέσα στο οποίο αποτυπώνονται οι προθέσεις τους να συγκροτήσουν έναν «παραελεγκτικό» μηχανισμό από ημέτερους, ένα σώμα «πραιτοριανών» με ιδιαίτερες αμοιβές, που θα δίνει λόγο μόνο στους Περιφερειάρχες.
Προκειμένου να νομιμοποιούν τις πολιτικές τους παρεμβάσεις σε κρίσιμες ελεγκτικές αρμοδιότητες και στην οικονομική διαχείριση επιχειρούν «διάσπαση» του έργου των υπηρεσιών και ένταξή του σε έναν ελεγκτικό μηχανισμό «φερετζέ», με φωτογραφικές διαδικασίες, χωρίς επιστημονικά κριτήρια και αρχές.
Συγκεκριμένα όπως προβλέπεται η προτεινόμενη «Γενική Διεύθυνση Επιθεώρησης θα παρεμβαίνει:
α) σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας,
β) στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τα Ν.Π.Ι.Δ. του δημοσίου τομέα που ασκούν δραστηριότητες στην Περιφέρεια και εποπτεύονται από τον Περιφερειάρχη, και
γ) σε όλους τους φορείς κάθε είδους παροχής υπηρεσιών ή/και διάθεσης προϊόντων του ιδιωτικού τομέα που εποπτεύονται από τον Περιφερειάρχη.
Με ελεγκτική αρμοδιότητα σε όλη την έκταση της κάθε Περιφέρειας θα διαρθρώνεται σε τρεις Δ/νσεις - Τομείς δραστηριότητας :
α) Διεύθυνση Διοικητικού – Οικονομικού Ελέγχου.
β) Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Ελέγχου Φορέων Πρόνοιας.
γ) Διεύθυνση Ελέγχου Περιβάλλοντος, Έργων και Υποδομών.

Σε κάθε Δ/νση δεν θα ενταχθεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων των υπαρχόντων Δ/νσεων/τομέων αρμοδιοτήτων, αλλά μόνο οι πιο «ενδιαφέρουσες»…. και γι αυτό δεν θα μεταφερθεί σε κάθε Δ/νση της Γενικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης το σύνολο του υπηρετούντος προσωπικού, παρά μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός, χωρίς κριτήρια, με απόφαση του κάθε Περιφερειάρχη και εισήγηση του Γενικού Επιθεωρητή, ο οποίος θα «επιλέγεται και θα διορίζεται από τον οικείο Περιφερειάρχη για πενταετή θητεία», μακριά από κάθε θεσμοθετημένη διαδικασία «αντικειμενικής κρίσης». Και ο επιλεγείς από τον Περιφερειάρχη Γενικός Επιθεωρητής θα επιλέγει τους τρεις Προϊσταμένους Διευθυντές Επιθεώρησης!!!

Οι προβλεπόμενες θέσεις και για τις τρεις Δ/νσεις είναι μία (1) θέση Γενικού Επιθεωρητή, τρεις (3) θέσεις Προϊσταμένων Διεύθυνσης Επιθεώρησης, πενήντα επτά (57) θέσεις Επιθεωρητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), και τριάντα (30) θέσεις Επιθεωρητών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ). Οι θέσεις αυτές θα καλύπτονται με αποσπάσεις υπαλλήλων απ΄όλο το δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. ή τους ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού, μετά από συνέντευξη σε τριμελή γνωμοδοτική επιτροπή, που θα συγκροτεί ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, για διάστημα τεσσάρων (4) ετών που μπορεί να ανανεώνεται, αλλά και να ανακαλείται με απόφαση Περιφερειάρχη.

Κι όσο για τις αποδοχές;
Σε αυτούς θα δίνουν και μόνον σε αυτούς το λεγόμενο «ελεγκτικό επίδομα». Αναφέρεται συγκεκριμένα στο σχέδιο νόμου «Οι Επιθεωρητές λαμβάνουν τις τακτικές αποδοχές, καθώς και όλα τα, με οποιαδήποτε ονομασία επιδόματα και οποιεσδήποτε λοιπές παροχές και πάγιες αποζημιώσεις της οργανικής τους θέσης, πλην εφημεριών. Επιπλέον, στους Επιθεωρητές καταβάλλεται, ελεγκτική αποζημίωση ύψους τριακοσίων (300) ευρώ μηνιαίως η οποία δεν περιλαμβάνεται στην έννοια των τακτικών αποδοχών των δικαιούχων αυτής και δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις και στους περιορισμούς των ορίων…».
Γιάννης θα κερνάει, Γιάννης θα πίνει… και με το καρότο του «ελεγκτικού επιδόματος» μόνο στη συγκεκριμένη Γενική Διεύθυνση Επιθεώρησης θέλουν να φτιάξουν ένα μικρό ελεγχόμενο σώμα, υπάκουο στις επιλογές του κάθε Περιφερειάρχη…
Το Σχέδιο Νόμου προβλέπει επίσης ότι «για την ελεγκτική αρμοδιότητα της Γενικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι Επιθεωρητές θεωρούνται ιεραρχικά ανώτεροι των προϊσταμένων των ελεγχόμενων υπηρεσιών και φορέων και έχουν δικαιώματα και καθήκοντα ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου», ότι οι ίδιοι «δεν έχουν πειθαρχική, αστική και ποινική ευθύνη», αλλά μπορούν να εισηγούνται την διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης (Ε.Δ.Ε.), την άσκηση πειθαρχικής δίωξης ή την παραπομπή στην αρμόδια εισαγγελική αρχή των υπαλλήλων των άλλων Διευθύνσεων. Επιπλέον ο Γενικός Επιθεωρητής «δεν έχει πειθαρχική, αστική και ποινική ευθύνη» ούτε καν για «καταγγελίες ή αναφορές ή αιτήματα που υποβάλλονται και δεν τις διερευνά ή τις θέτει στο αρχείο»!!!

Κι όπως πάντα προκειμένου να προωθηθούν αντιλαϊκές – αντεργατικές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο «ντύνονται» οι επιλογές αυτές με αναφορές σε «δυσλειτουργίες και παθογένειες», για «φαινόμενα αναποτελεσματικότητας, χαμηλής παραγωγικότητας, κακής ποιότητας υπηρεσιών, σπατάλης πόρων και μέσων, για ανάγκη καταστολής φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης και διαφθοράς, για ανάγκη ύπαρξης ενός μηχανισμού ελέγχου σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.»
Να σημάνει συναγερμός! Οι Περιφερειακές Αρχές αντί για επίλυση των χρόνιων αιτημάτων των εργαζομένων ετοιμάζονται για παραπέρα επίθεση σε ότι έχει απομείνει.
Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους. Αξιοποιούμε όλους τους τρόπους, όλες τα μέσα. Ξεσκεπάζουμε τις όποιες αυταπάτες υπήρχαν. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Απαντάμε μαζικά, ενωτικά, βάζοντας στην πρώτη γραμμή τις δικές μας διεκδικήσεις, για δουλειά, ζωή με δικαιώματα, για υπηρεσίες που υπηρετούν τις ανάγκες του λαού κι όχι των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και του μηχανισμού κάθε Περιφερειάρχη.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                   ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 10 από 138

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση