.
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 24 /4 /2018

Αριθμ. Πρωτ.:43

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΦΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η Εργατική Πρωτομαγιά παραμένει φωτεινός φάρος για τους αγώνες του χθες και του αύριο, ένα μήνυμα αντίστασης των εργατών στις πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων, των ιμπεριαλιστών και των διεθνών λυκοσυμμαχιών τους.

Το αίμα των εργατών που χύθηκε στο Σικάγο το 1886, στον αγώνα για το 8ωρο, υπενθυμίζει το καθήκον μας σήμερα, πως τίποτε δεν χαρίζεται: όποια δικαιώματα και ελευθερίες κέρδισε η εργατική τάξη, έγινε με θυσίες και συγκρούσεις, με οργανωμένους αγώνες.

Σήμερα, την ίδια στιγμή που η τεχνολογία και η επιστημονική πρόοδος έχουν συνεισφέρει στην αύξηση του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, οι όροι ζωής των εργαζομένων επιδεινώνονται. Η επίθεση του κεφαλαίου είναι συνεχής, και με κρίση και με ανάπτυξη. Σαρώνονται μισθοί, συντάξεις, Κοινωνική Ασφάλιση, ξηλώνονται δικαιώματα, ακόμα και το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας! Διεξάγουν επεμβάσεις, πολέμους, προετοιμάζουν άλλους. Ολόκληρες περιοχές φλέγονται, χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώνονται… «ξαναμοιράζοντας» τη γη, για  να κάνουν πλιάτσικο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, για να ελέγξουν τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας.

Η περιοχή μας φλέγεται. Από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς & Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Η ιμπεριαλιστική επέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε Λιβύη και Συρία, η σφαγή σε βάρος της Υεμένης από τη Σαουδική Αραβία, η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο, είναι όλα ενδείξεις πως οι πολυεθνικές έχουν μυριστεί νέα πεδία κερδοφορίας και αυτό κάθε φορά περνάει μέσα από τη σφαγή των λαών.

Γι’ αυτό το ΝΑΤΟ που το κάλεσε η «αριστερή» κυβέρνηση με αφορμή το προσφυγικό που ο πόλεμος τους δημιούργησε, «σουλατσάρει» στο Αιγαίο, γι’ αυτό έχει παραχωρήσει τη Σούδα και αναβαθμίζει πολλές περιοχές για τις επιθετικές του ανάγκες. Η ελληνική κυβέρνηση δίνει το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, τσακίζοντας ταυτόχρονα εργατικά δικαιώματα και αυξάνοντας την καταστολή για όποιον αντιστέκεται, όπως στις πρόσφατες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις με την σύλληψη των δύο φοιτητών.

 Οι ίδιοι λόγοι είναι αυτοί που στην πραγματικότητα τροφοδοτούν και την προκλητικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, να αμφισβητεί ανοικτά κυριαρχικά μας δικαιώματα, καθιστώντας την Ελλάδα στόχο ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κοινά συμφέροντα με τους εκμεταλλευτές μας, με αυτούς που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα τους. Υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα και στεκόμαστε απέναντι σε όλους όσους μας θέλουν να μας έχουν σαν κέρδη στην ειρήνη τους και σαν κρέας στα κανόνια τους στον πόλεμο!

 

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο

χωρίς εκμετάλλευση, ιμπεριαλιστικούς πολέμους & προσφυγιά

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
Προς την Επιτροπή ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 19 / 4/2018

Αριθμ. Πρωτ.:41

 

Προς

Την Επιτροπή ανθυγιεινής

και επικίνδυνης εργασίας

 

Η ΟΣΥΑΠΕ με το υπ. αριθμ. 33/27.03.2018 έγγραφο προς τους Υπουργούς Εσωτερικών (Π. Σκουρλέτη), Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κ.Α. (Έ. Αχτσιόγλου), Οικονομικών (Ε. Τσακαλώτο), Υγείας (Α. Ξανθό) και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Ό. Γεροβασίλη) ζήτησε τη διεύρυνση της επιτροπής αξιολόγησης επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας όπως αυτή προβλέπετε από το άρθρο 396 του ν. 4512/2018, με εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας μας, αφού εργαζόμενοι – μέλη μας εργάζονται σε ανθυγιεινούς χώρους ή εκτελούν ανθυγιεινές εργασίες.

Σκοπός της συμμετοχή μας θα ήταν η παρουσίαση όλων των στοιχείων των συγκεκριμένων επικίνδυνων και ανθυγιεινών εργασιών προκειμένου αυτές να γνωστοποιηθούν και να ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα. Απάντηση ασφαλώς και δεν λάβαμε.

Με τον ν. 4483/2017, άρθρο 98, επεκτάθηκε η χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων, παρεχόμενες εργασίες και χώρους των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών.

Η Ομοσπονδία μας και κατά την συζήτηση του ν.4483/2017 στη Βουλή με τις παρεμβάσεις της κατά την ακρόαση των φορέων και σε όλα τα υπομνήματα που έχει καταθέσει και στο διεκδικητικό της πλαίσιο αναφέρεται στο σύνολο των ειδικοτήτων, για τις οποίες πεποίθησή μας είναι βάσει αντικειμενικών και επιστημονικών κριτηρίων ότι πρέπει να χορηγηθούν ανθυγιεινό επίδομα, Μέσα Ατομικής Προστασίας και Μέτρα προληπτικής ιατρικής.

Η επέκταση που έγινε με το άρθρο 98 του νόμου δεν κάλυψε το σύνολο των σχετικών αιτημάτων, τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν διαχρονικούς στόχους πάλης, όμως κάλυψε συγκεκριμένες ειδικότητες και εργασίες, για τις οποίες πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υλοποιηθεί η χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Στην παράγραφο 2 του άρθρου 98 του ν. 4483/2017 αναφέρονται οι ειδικότητες και οι εργασίες των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών, που δικαιούνται το ανθυγιεινό επίδομα και συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: «Στην κατηγορία Α΄ συμπεριλαμβάνεται το προσωπικό που απασχολείται σε συνεργεία απολύμανσης, οι απολυμαντές, οι εργάτες και τεχνίτες βιολογικού καθαρισμού, οι υδραυλικοί, τεχνίτες και εργάτες που απασχολούνται στην κατασκευή και συντήρηση δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και τηλεθέρμανσης, στα αντλιοστάσια αποχέτευσης, το προσωπικό που απασχολείται στην εποπτεία καθαριότητας, το προσωπικό καθαριότητας εσωτερικών χώρων, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι οδηγοί, χειριστές και εργάτες αποφρακτικών μηχανημάτων, οι εργάτες και τεχνίτες ψεκασμού, οι εργάτες κοπής ψηλών δένδρων, οι σιδεράδες - αλουμινάδες, καθώς και οι εργάτες καθαριότητας των δημοτικών νεκροταφείων. Στην κατηγορία Β΄ συμπεριλαμβάνονται οι μηχανοτεχνίτες, οι ηλεκτροτεχνίτες, οι βαφείς και οι φανοποιοί. Στην κατηγορία Γ΄ συμπεριλαμβάνεται το εποπτικό προσωπικό (μηχανικοί Π.Ε. και Τ.Ε.) που απασχολείται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.»

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν και οι εξής ειδικότητες, για αρκετές από τις οποίες υπάρχουν και μελέτες επικινδυνότητας και οι οποίοι ασκούν εργασίες σε ανθυγιεινούς χώρους (πχ σταυλικές εγκαταστάσεις, ανθυγιεινές εστίες, εποπτεία καθαριότητας, απολυμάνσεις, εντομοκτονίες κλπ) όπως κτηνίατροι, επόπτες δημόσιας υγείας, γεωπόνοι, καθώς και οι μηχανικοί επίβλεψης έργων και οι εργαζόμενοι στις Δ/νσεις και Τμήματα Πολιτικής Προστασίας που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, παντός καιρού και όλων των καταστάσεων, οι εργαζόμενοι στον τεχνικό έλεγχο οχημάτων, που είναι συνεχώς σε υψηλό θόρυβο και στο καυσαέριο των αυτοκινήτων και σε κλειστό μάλιστα χώρο, οι ελεγκτές των Τμημάτων Εμπορίου, οι οδηγοί οχημάτων, και οι εργαζόμενοι σε αποθηκευτικούς χώρους (αρχείων κλπ).

Διεκδικούμε:

Την διεύρυνση των ειδικοτήτων και εργασιών, ώστε να ενταχθεί το σύνολο όσων ασκούν επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία.

Να χορηγηθούν τα μέσα ατομικής προστασίας σε όσους το δικαιούται και να ενταχθούν κι άλλες κατηγορίες ειδικοτήτων και εργασιών.

Να ληφθούν όλα μέτρα Προληπτικής Ιατρικής που σε συνδυασμό με τα παραπάνω θα αμβλύνει τις συνέπειες της άσκησης της.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ:ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΣΥΑΠΕ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2018 00:00

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ (19-4-2018)

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑΣ (πρόεδρος ΟΣΥΑΠΕ)

Παρακολουθώντας τις εργασίες και αυτού του Συνεδρίου σας, αλλά πολύ περισσότερο ζώντας χρόνια τώρα με τους συναδέλφους μου από τα μέσα την κρατική μηχανή, που άλλοτε συγκεντρώνει και άλλοτε αποκεντρώνει αρμοδιότητες, που άλλοτε ακολουθεί τον δρόμο του μεγάλου και άλλοτε το δρόμο του μικρού κράτους, που έχουμε «υπηρετήσει» αρμοδιότητες παλαιότερα μέσα από τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες των υπουργείων και στη συνέχεια μέσα από τις αντίστοιχες ΝΟΜΑΡΧΙΑκές και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑκές, είναι ξεκάθαρο ότι ο τίτλος του Συνεδρίου σας για εμάς τους εργαζόμενους δεν μπορεί να κρύψει την διαχρονική εφαρμογή μιας αντιλαϊκής πολιτικής, ούτε τις αιτίες για την βάρβαρη καθημερινότητα της πλειοψηφίας του λαού, ούτε την προσπάθεια διάχυσης ευθυνών, ανάμεσα στις τοπικές - περιφερειακές και κεντρικές αρχές.

Βεβαίως έχουμε καθαρό ότι οι Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές, που αποδέχονται αυτήν την πολιτική, ότι οι πολλοί πρέπει να δουλεύουν και οι λίγοι να κερδίζουν, που αποδέχονται και υπερασπίζονται ότι η ανάπτυξη του τόπου περνάει μέσα από την επιχειρηματική δράση, θεωρούν και εμάς τους υπαλλήλους των ΟΤΑ χρήσιμους μόνο στο βαθμό, που είμαστε αποτελεσματικοί στην υλοποίηση των αρμοδιοτήτων, που είναι συνυφασμένες με την στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Γι αυτό δεν μας ξαφνιάζουν τοποθετήσεις Περιφερειαρχών που λένε στα υπηρεσιακά τους στελέχη «μη ζητάτε προσωπικό», δεν μας ξαφνιάζουν αποφάσεις κυβερνητικές και αυτοδιοικητικές, που προσπαθούν να φορτώσουν 2 και 3 αντικείμενα, 2 Περιφερειακές Ενότητες, 2 νησιά κλπ σε έναν υπάλληλο, και να τον «περνάνε και από γενιές 14» αν τυχόν σηκώσει κεφάλι…

Δεν είναι εξάλλου ούτε τυχαίο, ούτε σπάνιο κυβέρνηση, τοπικές και περιφερειακές αρχές να επιλέγουν την ουσιαστική αποδυνάμωση υπηρεσιών, σε προσωπικό, μέσα και πόρους, προκειμένου σαν ώριμο φρούτο οι αρμοδιότητες να ιδιωτικοποιηθούν ή να εκχωρηθούν.

Βλέπουμε ότι, παρά τις φαινομενικές αντιπαλότητες οι κυβερνήσεις νομοθετούν σε αυτήν την κατεύθυνση που ζητάτε πχ ΚΤΕΟ ΑΕ, δομημένο περιβάλλον, συμπράξεις με ιδιώτες, ανάθεση καθηκόντων σε 2 νησιωτικές Περιφερειακές Ενότητες, κινητικότητα, αξιολόγηση και πάνω από όλα τον ίδιο τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, με ότι αυτός έφερε στο επίπεδο της δημοσιονομικής πειθαρχίας, στην διεύρυνση της αντιλαϊκής φορολόγησης, στην εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και αγαθών, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων.

Για εμάς το Σχέδιο Νόμου που προτείνετε ως ΕΝΠΕ για την μεταρρύθμιση του κράτους και ιδιαίτερα της «αυτοδιοίκησης» είναι χρήσιμο, γιατί αποκαλύπτεται και στους πιο αδαείς τι κρύβεται πίσω από τις χιλιοειπωμένες βαρύγδουπες όμορφες φράσεις που ακούγονταν και στην Επιτροπή Αναμόρφωσης του ΚΑΛΛΚΡΑΤΗ, περί αποκέντρωσης, δημοκρατίας, λαϊκής συμμετοχής και έλεγχου, διαφάνειας, οικονομικής αυτοτέλειας κλπ.

Προτείνετε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, δηλαδή κι άλλα κίνητρα και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους, δηλαδή μισθούς και εργασιακές σχέσεις σύγχρονων σκλάβων, προτείνετε εξελιγμένα ΣΔΙΤ, παράδοση των πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής στα κεφάλαια, που θέλετε να «μοχλεύσετε» και άλλα παρόμοια.

Μόνο που εμείς οι εργαζόμενοι προσθέτουμε και το «ποιος για ποιον» θα αξιοποιήσει αυτά τα πλεονεκτήματα, και γνωρίζουμε καλά ότι ανάπτυξη με κριτήριο την κερδοφορία φέρνει για το λαό μόνο ψίχουλα και κακοπληρωμένες και με ημερομηνία λήξης θέσεις εργασίας. Και βέβαια δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι για τις κάθε είδους «συμπράξεις» που προωθούν ορισμένοι αιρετοί, στο όνομα της ανάπτυξης (βλέπε ναυπηγεία Σύρου κλπ), προκειμένου να εξυπηρετήσουν ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, και να μπλέκουν όλο πιο βαθειά τη χώρα μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η λεγόμενη «win-win» πρακτική, την οποία αναφέρετε αποτελεί το χρυσωμένο χάπι για να δεχτούν οι εργαζόμενοι να γίνουν τα υποζύγια, που στις πλάτες τους θα συνεχίσει το κεφάλαιο και στην μετά κρίση πλέον εποχή να θυσαυρίζει.

Ζητάτε να προχωρήσει η μεταρρύθμιση του κράτους και των δομών του. Αυτό το ζητάει και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση. Και οι 2 - σημερινή και προηγούμενες κυβερνήσεις - είχαν και έχουν εξαγγείλει την Διοικητική Μεταρρύθμιση, και οι 2 την προχώρησαν και την προχωρούν με τα τεχνικά κλιμάκια των Γάλλων, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΟΟΣΑ, δηλαδή με την ΕΕ και τους άλλους θεσμικούς τους εταίρους.

Δεν σας είδαμε κύριοι και κυρίες Περιφερειάρχες να διαμαρτύρεστε, που η Παγκόσμια Τράπεζα αλωνίζει τις υπηρεσίες Ανάπτυξης, Υγειονομικού Ελέγχου κλπ, που διοργανώνει σεμινάρια για να επιμορφώσει… τους υπαλλήλους, δεν σας είδαμε να πατάτε πόδι για να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων, να σταματήσουν οι απολύσεις καιι η ανακύκλωση της ανεργίας, ούτε καν να παραμείνει η μισθοδοσία μας στον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε καν να καλύψει το Υπουργείο Εσωτερικών το σύνολο της μισθοδοσίας των υπαλλήλων. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον 13ο και 14ο μισθό και τις μισθολογικές μας απώλειες γενικά, που εάν στοιχειωδώς στηρίζατε τους εργαζόμενους θα το κάνατε, αλλά και στο να ζητήσετε να καλυφθεί η αύξηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών (από 3,3 πέρυσι, 6,67 φέτος, 10 του χρόνου, 13,33 τον μεθεπόμενο χρόνο για την κύρια ασφάλιση) και οι βασικές ωριμάνσεις των μισθών των υπαλλήλων.

Δεν σας είδαμε – τους περισσότερους βεβαίως - να διαφωνείτε με την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνο στις ανταποδοτικές υπηρεσίες -αν έχει ο πολίτης να πληρώσει θα έχει υπηρεσίες και ο ΟΤΑ θα προσλάβει εργαζόμενους -, ούτε να διαφωνείτε με την κατάργηση της ρύθμισης παροχής ελάχιστων κινήτρων, σε υπαλλήλους Περιφερειών και Δήμων μικρών νησιών για την κάλυψη σίτισης και στέγασης, που δόθηκαν με τον 4483/2017 για ελάχιστους μήνες και στα χαρτιά μόνο, αφού ούτε καν πρόλαβε να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη διάταξη.

Τι ουσιαστικό αλήθεια κάνατε για να σταματήσει ο τεράστιος φόρος αίματος, που πληρώνουν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ, κυρίως στο χώρο της καθαριότητας, και που σχετίζεται εκτός των άλλων και με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, που επεκτείνονται συνεχώς.

Ζητάτε ΕΝΠΕ & ΚΕΔΕ Μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους - Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση.

Ζητάτε να έχετε λυμένα τα χέρια σας, για να εφαρμόζετε την ίδια πολιτική, με τα εργαλεία, που εσείς πιστεύετε ότι μπορούν να υπηρετήσουν πιο ολοκληρωμένα την καπιταλιστική ανάπτυξη. Όπως λέτε χαρακτηριστικά «να παράγει η Περιφερειακή Διακυβέρνηση πόρους», «να μετασχηματιστούν οι Περιφέρειες σε αυτόνομες αναπτυξιακές μονάδες». Όπως λέμε εμείς επιδιώκετε να λειτουργήσουν οι ΟΤΑ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, πιο ολοκληρωμένα, και να γίνουν πιο ικανοί και αποτελεσματικοί, προκειμένου να στηρίξουν τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, τις επενδύσεις και την κερδοφορία τους.

Προσπαθείτε να μας πείσετε ότι εάν αλλάξει η οργανωτική δομή αυτού του κράτους, θα έχουμε οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα καλλίτερη υγεία, καλλίτερα σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, που τώρα δεν φτάνουν, να καλύψουν τις ανάγκες, και που στην περίπτωση των δημοσίων υπαλλήλων, εμάς δηλαδή, μας πετάτε έξω και από το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς.

Για το ότι η υγειονομική μας περίθαλψη είναι χάλια ή ότι πληρώνουμε επί της ουσίας το φάρμακο, ότι ο εργαζόμενος βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, φταίει ότι ανήκουν οργανωτικά στο υπουργείο υγείας οι υγειονομικές μονάδες ή ότι με την πολιτική που υπηρετείτε, το φάρμακο είναι εμπόρευμα και το νοσοκομείο καλείται να μπαλώσει τρύπες με ψίχουλα και το φιλότιμο των υγειονομικών; Και αναφερόμαστε στο ζήτημα αυτό, γιατί πολλοί Περιφερειάρχες αποζητάτε την μεταφορά αυτών των αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ.

Γιατί δεν λέτε καθαρά με ποιους πόρους θα λειτουργήσετε εν προκειμένω τα νοσοκομεία, αν όχι με περισσότερα χαράτσια στο λαό και ενίσχυση της ανταποδοτικότητας;

Γιατί δεν λέτε ότι όταν αναφέρεστε στην προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης, εννοείτε την ανάπτυξη της κερδοφορίας των μεγάλων τουριστικών μονάδων κι όχι το δικαίωμα σε διακοπές και τουρισμό των εργαζομένων, των αγροτών κλπ, ούτε βέβαια λέτε ότι εννοείτε τουριστική ανάπτυξη και ξερό ψωμί για τους εργαζόμενους του κλάδου, με δουλειά 8 μήνες χωρίς ρεπό, όπως ορίζει το νεοαποκτηθέν δικαίωμα των εργοδοτών του χώρου.

Θα λέγαμε ότι, όπως ο δικομματισμός, παλιός και νέος υπηρετεί το σύστημα αυτό, ανεξάρτητα από τους διαγκωνισμούς και τις εναλλαγές, έτσι και οι αλλαγές στην οργανωτική δομή του κράτους και των δομών του, η μεταφορά αρμοδιοτήτων μια εδώ, μια εκεί βοηθάει να συσκοτίζεται ο ρόλος του, να βγαίνουν λάδι αυτοί, που κάνουν κουμάντο, να δημιουργεί αυταπάτες, ότι μια καλλίτερη διαχείριση μπορεί να λύσει τα ουσιαστικά προβλήματα της ζωής μας, της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα και μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, της μόρφωσης, της υγείας, της ξεκούρασης, του πολιτισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος κλπ.

Όμως η ίδια η ζωή δείχνει ότι όταν κανείς αποδέχεται τον μονόδρομο της πολιτικής στήριξης της κερδοφορίας, αποδέχεται ότι θα υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες, οι άνεργοι, οι εξαθλιωμένοι, οι ξενιτεμένοι, ότι όχι μόνο θα τσακίζονται οι εργαζόμενοι και εσύ θα χτυπάς παρηγορητικά την πλάτη, αλλά ούτε διαχειριστικά προβλήματα δεν θα λύνεις.

Και αναφερόμαστε στα καθημερινά προβλήματα των υπηρεσιών μας, μικρά και μεγάλα, που παρεμποδίζουν την υλοποίηση βασικών αρμοδιοτήτων, όπως να μην μπορεί να λειτουργήσει ένα δημόσιο ΚΤΕΟ για μερικές χιλιάδες ευρώ, ή να πληρωθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις, τα εκτός έδρας, οι υπερωρίες των εργαζομένων ή να φτιαχτούν περιγράμματα θέσεων εργασίας με σεβασμό στα επαγγελματικά δικαιώματα του κάθε κλάδου ή να αγοραστούν τα Ατομικά Μέσα Προστασίας κλπ ή να καταργηθεί η αστική ευθύνη των εργαζομένων στις οικονομικές υπηρεσίες, στις τεχνικές κλπ ή να υλοποιηθεί η διάταξη για την νομική κάλυψη ή για τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος κ.α.

Ζητήματα, που είναι απλά, διαχειριστικά, αλλά που δεν λύνονται, όσο στη πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος δεν βρίσκονται οι εργαζόμενοι.

Κυρίες και κύριοι έχουμε πείρα και ξέρουμε πως καμιά διοικητική δομή, τέτοια ή άλλη, που υπηρετεί αυτήν την πολιτική δεν συμφέρει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Εμείς κρίνουμε τα πράγματα, τους σχεδιασμούς και τις εξελίξεις από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων, και από αυτή τη σκοπιά τοποθετούμαστε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα αιτήματά μας, για τη ζωή μας, για να δημιουργήσουμε τις πολιτικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για να ζουμε όλοι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές μας όπως δικαιούμαστε, ικανοποιώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Για να δείτε την τοποθέτηση

https://www.youtube.com/watch?v=jNK3ZSW57Tk

 

 
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 17 Απρίλιος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 17/ 4 /2018

Αριθμ. Πρωτ.:40

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Καταγγέλλουμε την πυραυλική επιδρομή των ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας και Γαλλίας ενάντια το λαό της Συρίας.

Το ιμπεριαλιστικό έγκλημα που στηρίζεται από τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, από το Ισραήλ, την Τουρκία και άλλες δυνάμεις απλώνει τη μυρωδιά του μπαρουτιού στην ευρύτερη περιοχή Συρίας, Μέσης Ανατολής, Ανατολικής Μεσογείου, ενισχύει τον κίνδυνο για ένα γενικευμένο πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.

Τα κατασκευασμένα στοιχεία και τα προσχήματα που επικαλούνται είναι δοκιμασμένα και στο παρελθόν σε πολέμους από το Ιράκ ως τη Γιουγκοσλαβία και δεν πρέπει να ξεγελούν κανένα εργαζόμενο. Και στη Συρία στην αρχή παρουσίασαν την ιμπεριαλιστική επέμβαση σαν «Αραβική Άνοιξη» και στη συνέχεια σαν πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Προσχήματα για να κρύβουν τις ορέξεις τους στην εκμετάλλευση του πλούτου χωρών-λαών.

Οι εξελίξεις στη Συρία, στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή εκφράζουν την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, εκφράζουν ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και δεν έχει κανένα δισταγμό προκειμένου να διασφαλίσει κέρδη και αγορές. Το μόνο που τους νοιάζει είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής.

Οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των δυνάμεων που στηρίζουν το πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, είναι τεράστιες. Μπλέκουν την Ελλάδα σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς για λογαριασμό μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία. Οι λαοί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Απέναντί μας πρέπει να βάζουμε μόνο το σύστημα, που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

Κανένας μας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος στο συνεχιζόμενο έγκλημα.

Καλούμε όλα τα Σωματεία, όλους τους τους συναδέλφους να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην ιμπεριαλιστική επίθεση. Να βγουν στο δρόμο και να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που καταδικάζουν την επίθεση και δεν ξεγιελιούνται από τα διάφορα προσχήματα, που προβάλλουν οι εκπρόσωποι -στρατιωτικοί και πολιτικοί - των αστικών τάξεων για να δικαιολογούν το ματοκύλισμα των λαών.

  • Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Παίρνουμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης των συναδέλφων μας. Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι σε κάθε εξέλιξη.
  • Απαιτούμε να σταματήσει η επέμβαση στη Συρία, να κλείσουν οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Καταδικάζουμε κάθε εμπλοκή της χώρας μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
Ή Αντιπεριφερειάρχης ή μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Και τα δυο δεν γίνεται… PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 06 Απρίλιος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 5 /4 /2018

Αριθμ. Πρωτ.:38

Ή Αντιπεριφερειάρχης ή μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ

Και τα δυο δεν γίνεται…

 

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο, παράνομο και αντιδεοντολογικό ένας Αντιπεριφερειάρχης, δηλαδή ένα όργανο διοίκησης μιας Περιφέρειας να συμμετέχει στα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσίων υπαλλήλων.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει ότι υπάρχει ασυμβίβαστο της ιδιότητας του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου.

Κανείς που διοικεί μια Περιφέρεια, όπως ένας χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, που έχει την ευθύνη συντονισμού και εποπτείας των υπηρεσιών της Περιφέρειας, που λειτουργούν στα όρια της Περιφερειακής του Ενότητας, δεν επιτρέπεται να κάνει πως δεν ξέρει την ρητή διατύπωση για το ασυμβίβαστο αυτό στο άρθρο 117 «κωλύματα και ασυμβίβαστα» του ν. 3852/2010. Δεν επιτρέπεται να μην ξέρει ότι η αναστολή της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας επιφέρει αναστολή και σε όλες τις τυχόν παρεπόμενες ιδιότητες που έχει.

Αναφερόμαστε στον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Κόκκινο, που συμμετέχει και στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, με την παράταξη της ΔΑΚΕ.

Ο κ. Κόκκινος όταν συμμετείχε στο 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (Δεκέμβρης 2016) ήταν ήδη χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και όφειλε να έχει παραιτηθεί…

Έστω και τώρα αυτός και η παράταξή του οφείλουν να διαλέξουν… ή Αντιπεριφερειάρχης ή μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

 Καλούμε την διοίκηση της ΑΔΕΔΥ να λάβει έστω και τώρα, τις απαραίτητες αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 10 από 83

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση