.
Συμμετέχουμε μαζικά στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 4 /12 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:124

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την ώρα που κλείνουν τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης, που το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα και επιπλέον χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις, μία μπορεί να είναι η απάντηση των εργαζομένων.

Μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη.

Έτσι απαντάμε στα αντιλαϊκά μέτρα, έτσι απαντάμε στο πλήγμα που ετοιμάζεται να δώσουν κυβέρνηση, «θεσμοί» και μεγαλοεργοδότες στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, με το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Έτσι απαντάμε στην αντιδραστική διοικητική μεταρρύθμιση που φέρνει ο νέος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», στην συνεχιζόμενη υποστελέχωση, στις μισθολογικές μας απώλειες, στην αφαίρεση και καταστρατήγηση δικαιωμάτων μας.

Έτσι απαντάμε στις συνεχιζόμενες περικοπές των ΚΑΠ και τον διπλασιασμό των πλεονασμάτων, που καλούνται να «πετύχουν» οι ΟΤΑ το 2018, σύμφωνα με το σχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού.

Έτσι απαντάμε στην κρατική καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία, που μέρα με την ημέρα ενισχύεται προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η λεγόμενη δίκαιη ανάπτυξη και να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η δικιά μας απαίτηση για ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας συνδέεται με τον αγώνα μας κόντρα στην μοιρολατρία και τη λογική της αναποτελεσματικότητας.

Ως εδώ η αναμονή και οι αυταπάτες, ως εδώ το χαμήλωμα του πήχη των απαιτήσεών μας.

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας.

Καλούμε τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις – συγκεντρώσεις προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα η απεργιακή κινητοποίηση, όπως ήδη αποφασίσαμε από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ στις 21/11/2017 και ενημερώσαμε σχετικά. Να μην μείνει κανένας συνάδελφος, που δεν θα ενημερωθεί, που δεν θα συζητηθεί.

Διεκδικούμε:

  1. Υπογραφή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους των Περιφερειών.
  2. «Ξεπάγωμα» των μισθολογικών μας κλιμακίων, κάλυψη των απωλειών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού. Πλήρης και απρόσκοπτη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας.
  3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όχι στα λεγόμενα «παράλληλα» καθήκοντα και την εντατικοποίηση.
  4. Πλήρης και άμεση κάλυψη των εξόδων κίνησης εντός και εκτός έδρας.
  5. Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό. Να καταργηθεί με νόμο η ηλικιακή διαφοροποίηση των μισθών των παιδιών μας (586 και 511 ευρώ).
  6. Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων.
  7. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  8. Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

 Όλοι στην απεργία, όλοι στον αγώνα.

Κλείνουμε τις υπηρεσίες, κατεβαίνουμε στο δρόμο.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

 
Χορήγηση μηνιαίου ποσού κίνησης εντός έδρας PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661

Αθήνα 4 /12 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:127

Προς

1. Γραφείο Υπουργού Εσωτερικών

2. Γραφείο Υπουργού Οικονομικών

Χορήγηση μηνιαίου ποσού

για την κάλυψη της εντός έδρας κίνησης

των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών

Τεράστια προβλήματα ήρθαν στην επιφάνεια από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και τις «αγκυλώσεις» Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επιστρέφουν αθεώρητα μια σειρά χρηματικών ενταλμάτων, που αφορούν δαπάνες για την εντός έδρας κίνηση υπαλλήλων των Περιφερειών.

Τόσο οι συγκεκριμένες Πράξεις, όσο και η σχετική εφαρμογή του ν. 4336/2015 γενικότερα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών, απληρωσιά στους εργαζόμενους και αναδεικνύουν την σκοπιμότητα των σχετικών ρυθμίσεων.

Οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης οφείλουν να απαντήσουν:

- Όταν δεν εξασφαλίζονται υπηρεσιακά αυτοκίνητα στους υπαλλήλους πως θα ασκούνται οι αρμοδιότητες; Από μακριά ή θα μετακινούνται οι υπάλληλοι με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους και δεν θα αποζημιώνονται για την κίνησή τους αυτή;

- Όταν υπάλληλοι ασκούν «καθημερινά» εξωτερική υπηρεσία για ελεγκτικές αρμοδιότητες με αποφάσεις του φορέα τους, ετήσιας διάρκειας, ποια λογική υπαγορεύει μια ατέλειωτη γραφειοκρατία;

- Όταν υπάρχουν αποφάσεις Ορισμού Τομέων (Δήμων, περιοχών κλπ) ευθύνης και ανάθεση αρμοδιοτήτων ετήσιας διάρκειας σε υπαλλήλους, από τον φορέα τους, γιατί πρέπει να φτιάχνουν καθημερινά ένα πακέτο χαρτιά για την αιτιολόγηση της δουλειάς, που τους έχει ούτως ή άλλως ανατεθεί;

- Πόσο εφικτό είναι οι υπάλληλοι των ελεγκτικών μηχανισμών να προσδιορίζουν εκ των προτέρων όλες τους τις κινήσεις;

Οφείλετε να απαντήσετε γατί με τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας ωθείτε στην απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών και στην ιδιωτικοποίηση, στο σταμάτημα κι αυτών των ελάχιστων ελέγχων που γίνονται από τις υπηρεσίες, καθώς συγκαλύπτετε τις τεράστιες περικοπές, την ανυπαρξία εξοπλισμού και μέσων και τέλος-τέλος την απληρωσιά των εργαζομένων.

Δώστε λύση.

Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να χρηματοδοτούμε από τον πετσοκομμένο μισθό μας τη λειτουργία της υπηρεσίας μας. Ούτε δεχόμαστε να μας δίνουν κάποια ψίχουλα βάζοντάς μας σε μια διαδικασία ατέλειωτης γραφειοκρατίας, λες και δεν έχουμε τι να κάνουμε… Το χαρτί που θα χρησιμοποιηθεί στοιχίζει παραπάνω από τα ψίχουλα των δαπανών κίνησης, το δε «βάρος» που επιφορτίζονται οι οικονομικές υπηρεσίες είναι τεράστιο.

Ζητάμε:

- την απλοποίηση όλων των σχετικών διαδικασιών και

- την κάλυψη των εξόδων κίνησης εντός έδρας, με την χορήγηση μηνιαίου ποσού σε όλους τους συναδέλφους, που ασκούν μόνιμα καθήκοντα άσκησης εξωτερικών ελέγχων, με αποφάσεις των φορέων τους (Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Κτηνίατροι, Γεωπόνοι, Ελεγκτές των Δ/νσεων Ανάπτυξης κ.α.), διαδικασία που άλλωστε ισχύει για υπαλλήλους αρκετών άλλων ελεγκτικών φορέων.

Κοιν/ση:

1. Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

2. Κόμματα Βουλής (πλην ΧΑ)

3. ΕΝΠΕ

4. Περιφερειάρχες

5. Σύλλογοι-μέλη μας

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 4 /12 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:126

Προς

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Πρωτοβάθμιων Συλλόγων-μελών μας

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ στη συνεδρίασή του στις 21/11/2017 αποφάσισε να απευθύνει έγγραφο στα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Συλλόγων με τους άξονες και τα ζητήματα που προτείνουμε να συμπεριληφθούν στην διεκδικούμενη από το ΥΠΕΣ Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, προκειμένου αυτά να συζητηθούν και να εμπλουτιστούν.

Σύμφωνα με την συζήτηση που έγινε τόσο στο Γενικό Συμβούλιο, όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο προτείνονται να διεκδικηθούν ρυθμίσεις για τα εξής:

1. Μείωση ωραρίου εργασίας για τους υπαλλήλους, που εργάζονται σε ανθυγιεινές ή εξωτερικές εργασίες.

2. Επέκταση των Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας, στον τεχνικό έλεγχο οχημάτων, στους Επόπτες Δημόσιας Υγείας, τους Κτηνιάτρους, τους Γεωπόνους. Καθιέρωση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους εργαζόμενους μπροστά σε οθόνες Η/Υ (Δ/νσεις Πληροφορικής, Τμήματα Γραμματείας κλπ).

3. Καθιέρωση όρων και κανόνων (αίτηση κλπ) για τις μετακινήσεις υπαλλήλων από μια Περιφερειακή Ενότητα σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα.

4. Καθιέρωση υποχρεωτικής επιμόρφωσης των υπαλλήλων, ανεξάρτητα από σύμφωνη ή μη γνώμη των προϊσταμένων τους.

5. Χορήγηση στους ΙΔΟΧ συναδέλφους ίδιου αριθμού και προϋποθέσεων κανονικών, αναρρωτικών και λοιπών αδειών με τους μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους.

6. Χορήγηση μέρας για Τακτική Γενική Συνέλευση. Εφαρμογή της παρ. 5 του άρθρου 22 του Ν. 1400/1983 (Α΄ 156) σε όλες τις συνδικαλιστικές άδειες.

Σας καλούμε να συζητήσετε τους παραπάνω άξονες και να μας απαντήσετε εγγράφως για επιπλέον ζητήματα, που θεωρείτε ότι πρέπει να συμπεριληφθούν στη διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Εσωτερικών, έως τέλος του Δεκέμβρη.

Υπενθυμίζουμε ότι ανεξάρτητα αν οι Ειδικές Συλλογικές Συμβάσεις στο δημόσιο, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο αφορούν τους όρους και τις συνθήκες απασχόλησης (μη μισθολογικά ζητήματα), στο πλαίσιο των διεκδικήσεων και των αγώνων μας πρέπει να παραμένουν στην πρώτη γραμμή οι αυξήσεις των μισθών μας, το ξεπάγωμα των μισθολογικών μας κλιμακίων, η επαναχορήγηση του 13ου και 14ου μισθού, η επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος κλπ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
«Αξιολόγηση» εργαλείο προώθησης ατομικισμού, «ανθρωποφαγίας», τιμωρίας και αναξιοκρατίας PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 4 /12 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:125

«Αξιολόγηση» εργαλείο προώθησης ατομικισμού,

«ανθρωποφαγίας», τιμωρίας και αναξιοκρατίας στις υπηρεσίες

Η «αξιολόγηση» των συναδέλφων

στο Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού Πιερίας είναι χαρακτηριστική

Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλές μέρες από τους αβάσιμους πανηγυρισμούς της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι η «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων προχώρησε και τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά.

Όχι μόνο δεν προχώρησε, αφού το ποσοστό των συναδέλφων που απείχαν από τις διαδικασίες της αξιολόγησης είναι σημαντικό (κατά μέσο όρο πάνω από 60%), αλλά άρχισαν να φαίνονται και τα «απόνερα»…

Οι καταγγελίες καθημερινά πληθαίνουν για υπηρεσίες, που ενώ οι υπάλληλοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και κάνουν ότι περνάει απ’ το χέρι τους για να υλοποιούν τις αρμοδιότητες τους, βαθμολογήθηκαν σχεδόν «κάτω από τη βάση».

Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις στο Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της ΠΕ Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που βαθμολογήθηκαν οι (3) στους (4) υπαλλήλους, που απείχαν από την αξιολόγηση με (61)!!!, ανάμεσά τους και η προϊσταμένη του Τμήματος. Δηλαδή οι (3) στους (4) υπαλλήλους του Τμήματος δεν ανταποκρίνονται στα κριτήρια που θέτει ο 4369/2016!!!

Δεν μας λένε τότε πως καταφέρνει και λειτουργεί η υπηρεσία, πως γίνονται τόσοι έλεγχοι και δειγματοληψίες, πως επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, που αναφέρονται στην Ένσταση της προϊσταμένης; Μόνα τους έγιναν αυτά;

Η απάντηση είναι μία.

Και με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι προβληματισμοί που θέταμε μεταξύ άλλων στην από 1/4/2017 ανακοίνωσή μας «…. πόσο αντικειμενικά μπορεί να αξιολογήσει ένας προϊστάμενος, όταν ξέρει ότι η βαθμολόγηση αυτή μπορεί να δώσει στον υπάλληλο προβάδισμα στην επόμενη κρίση προϊσταμένων;», καθώς και ότι «ακόμα και με την εφαρμογή των παλιότερων νόμων της αξιολόγησης βλέπαμε προϊσταμένους να βαθμολογούν συναδέλφους με χαμηλούς βαθμούς, επειδή είχαν «διαφορετική» άποψη σε διαφορετικά ζητήματα…, όμως η διαφορά σήμερα είναι ότι η αξιολόγηση συνδέεται με την βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, επομένως και με τις κρίσεις, καθώς και με την πολιτική των απολύσεων για ένα μικρό, επιτελικό κράτος …».

Το επιχείρημα δε του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην συνάντηση, που είχαμε ότι «αυτά» δεν έχουν ενεργοποιηθεί όχι μόνο δεν μας καθησυχάζει αλλά μας επιφορτίζει με περισσότερες ευθύνες για να αποκαλύπτουμε, να ενημερώνουμε, να παρεμβαίνουμε στις ανάλογες στοχεύσεις του ν. 4369/2016.

Καταγγέλλουμε τις διαδικασίες αυτές και δεν νομιμοποιούμε την αξιολόγηση, που έγινε, γιατί είναι προϊόν εκβιασμού, απεργοσπασίας και τιμωρίας.

Ενημερώνουμε και πάλι τους συναδέλφους για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν:

1. Να δηλώσουν εγγράφως κατά την παραλαβή της αξιολόγησης ότι «Δεν αποδέχομαι τα αναφερόμενα στην αξιολόγηση αυτή, που έγινε χωρίς την συμμετοχή μου και ενώ απείχα σύμφωνα με την προκηρυγμένη νόμιμα, απεργία-αποχή των συνδικαλιστικών μου οργάνων. Συνεχίζω να έχω την ίδια γνώμη και επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε διαδικασίας ένστασης και ένδικου μέσου για την προστασία των δικαιωμάτων μου».

2. Να αποστείλουν - εάν θέλουν - αντίγραφο της Έκθεσής τους στο Σύλλογο, προκειμένου να συγκεντρωθεί μια συνολική εικόνα, και μέσα από την καταγραφή και την κατηγοριοποίηση να δοθούν ολοκληρωμένες οδηγίες στις κινήσεις, που πρέπει να ακολουθήσουν.

3. Να γνωρίζουν ότι «ο αξιολογούμενος υπάλληλος έχει δικαίωμα να ασκήσει ένσταση ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης, αν ο μέσος όρος βαθμολογίας της Έκθεσης Αξιολόγησης είναι μικρότερος του εβδομήντα πέντε (75)» και ότι «Οι ενστάσεις ασκούνται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία επτά (7) εργάσιμων ημερών από τη γνωστοποίηση της έκθεσης στον υπάλληλο. Οι ενστάσεις υποβάλλονται στην οικεία Διεύθυνση Διοικητικού η οποία τις διαβιβάζει στην αρμόδια Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.».

4. Να γνωρίζουν ότι ο αξιολογούμενος υπάλληλος έχει δικαίωμα να ασκήσει διοικητική προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια μέσα σε (60) εξήντα ημέρες.

Ο αγώνας συνεχίζεται απέναντι στην λεγόμενη αξιολόγηση που θέλει να συγκαλύψει την υποστελέχωση των υπηρεσιών, την ανταποδοτικότητα, την λειτουργία τους με ιδιωτικοποικονομικά κριτήρια, χωρίς τα αναγκαία μέσα, μακριά από τις ανάγκες του λαού και με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.-

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 00:00

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 5/12 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:128

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Απαντάμε με μαζική συμμετοχή

στη Στάση Εργασίας σήμερα 11.30-λήξη ωραρίου

και την απεργία στις 14 Δεκέμβρη

Σαν τον «κλέφτη» για άλλη μια φορά νομοθετεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να τσαλαπατήσει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Κατέθεσε χθες στην Βουλή και ήθελε να ψηφίσει άρον-άρον σήμερα, τροπολογία που χτυπά το χτυπά το δικαίωμα στην απεργία.

Τα συμφώνησαν όλα με τους εργοδότες και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

Έτσι εξηγούνται οι πανηγυρισμοί κυβέρνησης και ΕΕ για το κλείσιμο της αξιολόγησης!!!

Η δήθεν απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας από το νομοσχέδιο του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής δεν αποτελεί επί της ουσίας απόσυρση, αλλά ελιγμό της κυβέρνησης για να την επαναφέρει με «κανονικές» διαδικασίες.

Με αυτή τους την παρέμβαση δηλώνουν πως εννοούν τα δημοκρατικά δικαιώματα, πως εννοούν τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα στους χώρους του ιδιωτικού τομέα…

Αποκαλύπτεται και μέσα από αυτήν την νομοθετική τους παρέμβαση πως εννοούν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα….

Αποκαλύπτεται ότι το θέλουν μόνο ως στήριγμα των καπιταλιστών, κι όχι ως εργαλείο παρέμβασης και σύγκρουσης στα χέρια των εργαζομένων.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι οφείλουμε να θυμηθούμε ότι το Σύνταγμα του 1952 απαγόρευε την απεργία στους δημοσίους υπαλλήλους (άρθρο 11), δικαίωμα που καταχτήθηκε από τις προηγούμενες γενιές με αιματηρούς αγώνες.

Οφείλουμε να θυμηθούμε την ιστορία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, των πρωτοπόρων εργατών, που έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Οφείλουμε να σκεφτούμε γιατί άραγε περιορίζουν το δικαίωμά μας στην απεργία αφού όλο τον καιρό πιπιλίζουν τα μυαλά των εργαζομένων ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι αναποτελεσματικές; Να σκεφτούμε τι άραγε τους ενοχλεί, αφού όπως λένε τα ποσοστά συμμετοχής στις απεργίες είναι μικρά και… δεν ακολουθούν οι εργαζόμενοι…;

Να σκεφτούμε και να δούμε ξεκάθαρα αυτό που διακυβεύεται…, αυτό που τους φοβίζει…

Ότι κυβέρνηση, κράτος και εργοδότες παίρνουν τα μέτρα τους σήμερα, γιατί ξέρουν ότι αύριο θα θερίσουν θύελλες…. Ξέρουν ότι πρέπει να πάρουν ιδιαίτερα μέτρα για να «φιμώσουν» τους εργαζόμενους που διεκδικούν, τους εργαζόμενους που δεν συμβιβάζονται με ψίχουλα, με μίζερη ζωή για αυτούς και τα παιδιά τους, τους εργαζόμενους που δεν κλείνουν τα μάτια σ’ αυτό που συμβαίνει δίπλα τους, να μεγαλώνει διαρκώς ο πλούτος που παράγεται κι αυτοί να μην μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Βγάζουμε συμπεράσματα και απαντάμε.

Και η απάντηση σε όλα αυτά είναι μία.

Κατεβαίνουμε στο δρόμο.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην αντεργατική μεθόδευση.

Παίρνουμε μέρος μαζικά στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για σήμερα 11.30 - λήξη ωραρίου και στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 10 από 77

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση