.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ & Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΧΤΥΠΑΕΙ» ΚΟΚΚΙΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 30 Ιανουάριος 2020 12:10

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                   Αθήνα 30/1/2020
                                                                               Αριθμ. Πρωτ.:33

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ & Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΧΤΥΠΑΕΙ» ΚΟΚΚΙΝΟ

 

 

«Εγκατάσταση συστήματος ωρομέτρησης παρουσίας προσωπικού με ανάγνωση δακτυλικού αποτυπώματος»!!! θέλει να εγκαταστήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Τι κι αν τα βιομετρικά δεδομένα αξιοποιούνται ως κρατικό εργαλείο ελέγχου & καταστολής, τι κι αν χρησιμοποιούνται για ένα γενικευμένο φακέλωμα, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του αυταρχισμού απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι, ο Περιφερειάρχης αντιγράφει μεθόδους διωκτικών αρχών και καταστημάτων κράτησης για τις δημόσιες υπηρεσίες!!!
Αυτό θεωρεί πως λείπει από τις υπηρεσίες κι όχι το προσωπικό, που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού…
Προτάσσει την συλλογή και επεξεργασία των δακτυλικών αποτυπωμάτων, που συνιστούν μοναδικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος, επεμβαίνοντας έτσι στη σωματική ακεραιότητα, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην ιδιωτική ζωή του ατόμου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων την ίδια ώρα, που τα προβλήματα των υπηρεσιών μεγιστοποιούνται.
«Με την χρήση βιομετρικών στοιχείων εισάγεται µια επαχθής και δυσανάλογη για τα υποκείμενα επεξεργασία σε σχέση µε τον ανωτέρω σκοπό, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο, καθώς ο έλεγχος µπορεί να πραγματοποιηθεί επαρκώς και µε άλλα ηπιότερα εναλλακτικά µέσα» αναφέρει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε άλλη της απόφαση.

Κι όσο για την αρχή της αναλογικότητας, που οφείλει να διασφαλίζει και σε αυτό το ζήτημα, μάλλον του είναι άγνωστη έννοια…
Πιθανά να ελπίζει ο Περιφερειάρχης ότι με την αστυνόμευση και την τρομοκρατία θα κρυφτούν τα προβλήματα των υπηρεσιών και η αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και Περιφερειαρχών.
Η Ομοσπονδία, οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι και οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες απορρίπτουν τέτοιου είδους ενέργειες και απαιτούν την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής.
Τα δακτυλικά μας αποτυπώματα κ. Περιφερειάρχη δεν σας τα δίνουμε… Δεν σας δίνουμε την συγκατάθεση να προχωρήσετε σε εφαρμογές με χρήση βιομετρικών στοιχείων.
Η τήρηση του ωραρίου εργασίας αποτελεί υποχρέωσή μας, αλλά και η εναντίωσή μας στο φακέλωμα … είναι δικαίωμά μας.

 

Π.Α.
Περιφέρεια Πελοποννήσου
α. Γραφείο Περιφερειάρχη
β. Παρατάξεις Π.Σ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                                    ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Συγκρότηση Επιτροπών Υγιεινής & Ασφάλειας. PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 16:02

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                       Αθήνα 27/1/2020
                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.:31

 

                                                             Προς
                                                                                                        Τα Δ.Σ. Συλλόγων – μελών μας

 

 

Θέμα: Συγκρότηση Επιτροπών Υγιεινής & Ασφάλειας.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε να αποστείλει εξώδικο προς όλες τις Περιφερειακές Αρχές και να απαιτήσει και με αυτό τον τρόπο την εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας καθώς και των προβλεπομένων από την ΚΥΑ 43726/2019 για την «παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των OTA α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών και μέτρων προληπτικής ιατρικής».
Στο πλαίσιο αυτό θα απαιτήσουμε να αντιμετωπιστούν χρόνια και συσσωρευμένα προβλήματα καθώς και οι επιβαρυντικοί παράγοντες, που υποβαθμίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων, να ληφθούν γενικότερα όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης.
Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε αναγκαίο να επισπεύσετε την συγκρότηση της προβλεπόμενης του ν.3850/2010 Επιτροπής Υγιεινής & Ασφάλειας των εργαζομένων της Περιφέρειας/Περιφερειακής Ενότητας από συναδέλφους, που θα ορίσετε ως Δ.Σ., προκειμένου μαζί σας να παρακολουθούνται καλύτερα όλες οι διαδικασίες και να οργανώνεται η παρέμβαση του κάθε Συλλόγου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                    ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

 
ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΕΙ Η ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 15:59

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                          Αθήνα 27/1/2020
                                                                                       Αριθμ. Πρωτ.:30

 

 

 

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΕΙ Η ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

Το σχέδιο νόμου για την «ασφαλιστική μεταρρύθμιση», που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί ένα νέο προμελετημένο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτελεί συνέχεια και εμβάθυνση της αντιασφαλιστικής πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων με "κορωνίδα" τον νόμο Κατρούγκαλου 4387/2016.

Διαχρονικά ψηφίστηκαν απ’ όλες τις κυβερνήσεις αρκετοί ασφαλιστικοί νόμοι. Όλες οι κυβερνήσεις έλεγαν ότι σώζουν τις συντάξεις και το Ασφαλιστικό Σύστημα κι η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε ότι θα τους καταργήσει σαν γίνει κυβέρνηση… Αυτό γίνεται και σήμερα…
Αν και προεκλογικά διακήρυττε η ΝΔ ότι θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου, τώρα όχι μόνο δεν τον αλλάζει, αλλά έρχεται να τον θωρακίσει και να τον εφαρμόσει με πιο επιθετικό τρόπο, προσθέτοντας και νέες αντιασφαλιστικές διατάξεις.
Φυσικό και αναμενόμενο θα έλεγε κανείς…, αφού η πολιτική της «δημοσιονομικής σταθερότητας», που αντιμετωπίζει την Κοινωνική Ασφάλιση ως «κόστος», συνδέεται με τις δεσμεύσεις για μείωση της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης από το 17,3% του ΑΕΠ το 2016 στο 13,4% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, καθώς και για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στο 4,8% του ΑΕΠ, που από το 2025 θα καλύπτει μόνο το τμήμα της «εθνικής σύνταξης», δηλ. το πενιχρό επίδομα των 384 ευρώ μεικτά!!!

Με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση συνεχίζοντας τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση:
 Ενσωματώνει όλες τις βασικές ρυθμίσεις όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 Ενσωματώνει όλες τις μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων κύριων και επικουρικών (ν. 3863/10- 4024/11 - 4051/12 - 4093/12), που μαζί με τις μειώσεις του ν. 4387/2016 μείωσαν τις συντάξεις από 20% έως 60%.
 Συνεχίζει με τον διαχωρισμό της σύνταξης σε Εθνική και ανταποδοτική, που οδηγεί στην παροχή μιας βασικής σύνταξης φτώχειας από το κράτος και στην απόσυρση της εγγύησής του από την ανταποδοτική σύνταξη.
 Το κράτος εγγυάται μόνο τα 384 ευρώ της «εθνικής σύνταξης» (για τουλάχιστον 20 χρόνια ασφάλισης και εισφορών) από τη γενική φορολογία. Τα υπόλοιπα, που είναι πληρωμένα με τον ιδρώτα και το αίμα, τις κρατήσεις μιας ζωής, θα μπορούν να κόβονται, να «κουρεύονται» για τις τράπεζες, να παίζονται στη ρουλέτα του χρηματιστηρίου και να χάνονται σε μια στιγμή, για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
 Διατηρούνται τα κατακρεουργημένα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για όσους έχουν έως 30 χρόνια δουλειάς (9.000 ένσημα), για την συντριπτική δηλαδή πλειοψηφία των ασφαλισμένων. Διατηρείται η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων που οδήγησε σε ποσοστά αναπλήρωσης κάτω από το 40% του συντάξιμου μισθού, από 80% περίπου που ήταν την προηγούμενη δεκαετία και οδηγεί με ακρίβεια στη μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδώρημα, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης.
 Διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης!!!). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων. Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ.
 Σπρώχνονται εκτός του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος μεγάλες κατηγορίες νέων εργαζομένων που δουλεύουν με τους όρους τις ευελιξίας των χαμηλών μισθών, εποχικότητας και κινητικότητας, χωρίς ΣΣΕ, ρίχνοντας από τώρα τις παραγωγικές ηλικίες στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Ποιος εργαζόμενος θα έχει 30 και 40 χρόνια εργασίας;
 Συνεχίζεται ο υπολογισμός του συντάξιμου μισθού να αφορά το σύνολο των αποδοχών όλου του εργάσιμου βίου και λογιστικά από το 2002 μέχρι την έξοδο από την εργασία, ενώ πριν κι από το νόμο Κατρούγκαλου ήταν η καλύτερη 5ετία της τελευταίας 10ετίας για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και η τελευταία πενταετία για τους δημόσιους υπαλλήλους.
 Παραμένει η κατάργηση της 13ης και της 14ης σύνταξης.
 Συνεχίζεται η κατάργηση των κατώτερων ορίων της σύνταξης.
 Διατηρείται η αφαίρεση της μιας «εθνικής» σύνταξης από τους διπλοασφαλισμένους.
 Σε εκτέλεση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας επιδιώκεται το «θάψιμο» των δικαστικών αξιώσεων δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων που είχαν προσφύγει για τις περικοπές από το 2013 έως σήμερα, που σύμφωνα με υπολογισμούς ξεπερνούν τα 26 δισ. ευρώ!
 Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του και την ολοκληρωτική λεηλασία των αποθεματικών του (7δις).
 Εφαρμόζονται πλήρως οι μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40% και η νοητή κεφαλαιοποίηση για τον υπολογισμό του συνολικού χρόνου ασφάλισης για τους ασφαλισμένους από 1-1-2014 και εντεύθεν. Καταργείται ο όποιος δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης είχε απομείνει. Συνεχίζεται η εναρμόνιση του ασφαλιστικού συστήματος με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου, ώστε να απαλλαχτούν σταδιακά το κράτος και οι μεγαλοεργοδότες από το λεγόμενο κόστος στην Κοινωνική Ασφάλιση, να μειωθεί το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος και να προωθηθεί η δημιουργία των τριών πυλώνων (σχέδιο Πινοσέτ) και το κεφαλαιοποιητικό σύστημα ξεκινώντας από τις επικουρικές συντάξεις.
 Διατηρεί τις απαράδεκτες ρυθμίσεις του ν. 4387/2016 για τις αναπηρικές συντάξεις, τις περικοπές στο οικογενειακό επίδομα.
 «Απαγορεύει» τις αυξήσεις στις συντάξεις μέχρι και το 2023 και μετά οι όποιες αυξήσεις θα δίνονται δεν θα είναι πάνω από τον δείκτη τιμών καταναλωτή.
 Διατηρείται η ρήτρα βιωσιμότητας των Ταμείων, καταδικάζοντας για τα επόμενα 50 χρόνια στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους σημερινούς συνταξιούχους και τους σημερινούς εργαζόμενους – αυριανούς συνταξιούχους.
 Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία στα Ασφαλιστικά Ταμεία (80 δις) και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων, που έχουν γίνει τζάμπα επενδυτικό χρήμα για τους τραπεζίτες, καράβια για τους εφοπλιστές κ.α. Μόνο με το PSI το κούρεμα των Ταμείων του Σαμαρά – Βενιζέλου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κλάπηκαν 17,5 δις.
 Βάζουν πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι τον ιδιωτικό Πυλώνα της Ασφάλισης, δηλαδή τις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες, προωθώντας το περίφημο μοντέλο των 3 πυλώνων (Εθνική Σύνταξη, Επαγγελματικά Ταμεία, Ιδιωτική Ασφάλιση), χρόνιος πόθος του ΣΕΒ, του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.

Όχι άλλες αυταπάτες με την προπαγάνδα τους

Δεν τσιμπάμε στα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης που μιλάει για κάλυψη των απωλειών και για αυξήσεις στις συντάξεις. Οι λεγόμενες αυξήσεις αφορούν πολύ μικρή μερίδα συνταξιούχων από τις διορθώσεις στις επικουρικές και τον συντελεστή αναπλήρωσής τους έχοντας πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.
Πώς είναι δυνατόν να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, όπως δήλωσε ο υπουργός Βρούτσης, τη στιγμή που στον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ για το 2020, το κονδύλι (σε σχέση με το 2019) για τις Κύριες συντάξεις είναι μειωμένο κατά 155 εκατομμύρια € και για τις Επικουρικές μειωμένο κατά 71 εκατομμύρια €;

Με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων το ψαλίδι θα πέσει βαρύ τόσο σε παλιούς όσο και σε νέους συνταξιούχους. Κανένας δεν πρέπει να παρασυρθεί από την επιστροφή ενός ελάχιστου μέρους σε μία μικρή κατηγορία συνταξιούχων, που είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να δώσει με δικαστικές αποφάσεις. Στους παλιούς συνταξιούχους η "προσωπική διαφορά" διατηρείται. Η "προσωπική διαφορά" όμως δεν είναι σύνταξη. Σήμερα δίνεται – αύριο κόβεται. Το 2020 χιλιάδες μικροσυνταξιούχοι θα δουν μείωση του εισοδήματός του από την κατάργηση του ΕΚΑΣ και από την κατάργηση του φιλοδωρήματος-ψίχουλα που δινόταν κι ας μην μιλήσουμε για τις αυξήσεις στις τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης, τιμολόγια ΔΕΗ κλπ.
Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη.
Σκόπιμα η κυβέρνηση, τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τα αστικά κόμματα επικεντρώνουν τη συζήτηση μόνο στο ύψος των συντάξεων και στα λεγόμενα ποσοστά αναπλήρωσης.
Κρύβουν ότι η Ασφάλιση συνδέεται άρρηκτα με μια σειρά παραμέτρους, στις οποίες η επίθεση καλά κρατεί. Κρύβουν ότι η Κοινωνική Ασφάλιση εμπεριέχει: τον εργάσιμο χρόνο και τον μισθό, την ανασφάλιστη εργασία, την κατάργηση των Β.Α.Ε. και την κατά 5 χρόνια αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την προστασία της μητρότητας, του παιδιού και της οικογένειας, τις κάθε είδους άδειες, την υγεία και την πρόνοια, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την κατάργηση 2.500 ιατρικών εξετάσεων που ήταν δωρεάν, την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, την προστασία των Ατόμων με Αναπηρία και πολλά άλλα. Φυσικά, αναπόσπαστο τμήμα της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι η σύνταξη, η φροντίδα και οι παροχές στους απόμαχους της δουλειάς.
Όλα αυτά τσακίζονται, όλα αυτά επιδιώκουν να τα μετατρέψουν σε καθαρά ατομική υπόθεση!
Για εμάς η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι λογιστικό ζήτημα, αφορά συνολικά τις ζωές μας, τον κόπο και τον ιδρώτα μας για όλο μας το εργασιακό βίο! Αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση του αιώνα που μας πέρασε και γι’ αυτό η ανατροπή της είναι αιτία πολέμου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να αντικαταστήσουν τα δημόσια ασφαλιστικά συστήματα με ιδιωτικά και αμιγώς κεφαλαιοποιητικά συστήματα. Να αντικαταστήσουν την κρατική δέσμευση για συγκεκριμένες παροχές στο τέλος του εργάσιμου βίου με το τζογάρισμα των εισφορών των ασφαλισμένων χωρίς καμία εγγύηση. Να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο την χρηματοδότηση από την εργοδοσία και το κράτος της (η οποία έτσι κι αλλιώς προκύπτει από τον μόχθο των εργαζομένων) και να περιορίσουν ακόμα περισσότερο - σε ένα ελάχιστο επίπεδο προνοιακού επιδόματος πείνας - το ύψος της δημόσιας σύνταξης.
Επιδιώκουν να απαλλαγούν κράτος και εργοδότες από την υποχρέωση καταβολής εισφορών, να απαλλαγεί οριστικά το δημόσιο και από την τυπική εξασφάλιση της χορήγησης επικουρικής σύνταξης, να δώσουν τις εισφορές στους ιδιώτες για να κερδοσκοπήσουν τζογάροντας τα χρήματα των εργαζομένων. Επιδιώκουν να προωθήσουν την ίδρυση και ενίσχυση των Επαγγελματικών Ταμείων, Ταμείων δηλ. που λειτουργούν με το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, όπου ξέρεις τι δίνεις, αλλά όχι τι θα πάρεις…. Ήδη η εμπειρία των 4 επικουρικών Επαγγελματικών Ταμείων που υπάρχουν δείχνει με την τεράστια μείωση συντάξεων και παροχών, το τι περιμένει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, δείχνει το τζογάρισμα των εισφορών. Γι αυτό εξάλλου και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει συμφωνήσει με τον ΣΕΒ στην ίδρυση Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου!!!
Και μπορεί το "ξήλωμα του πουλόβερ" να ξεκινά από τις επικουρικές συντάξεις, ωστόσο στόχος είναι η επέκταση της ιδιωτικοποίησης στο σύνολο της Δημόσιας Ασφάλισης. Στο επίκεντρο βρίσκεται το χτύπημα του ίδιου του πυρήνα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη μετατροπή της Ασφάλισης σε αυστηρά ατομική υπόθεση.
Απαίτησή μας είναι η Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.

Έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για το δικαίωμά μας στην Κοινωνική Ασφάλιση. Να μην τσιμπήσουμε στη βρώμικη προπαγάνδα όσων θέλουν να μας πείσουν ότι είναι «τελειωμένη υπόθεση», ότι οι νέοι εργαζόμενοι και οι επόμενες γενιές δεν πρόκειται να πάρουν σύνταξη, όσων θέλουν να μας σπρώξουν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Η λογική του «τίποτα δεν αλλάζει», του «ό,τι και να γίνει τα μέτρα θα περάσουν», του «έτσι κι αλλιώς δε θα πάρουμε σύνταξη» δεν μας ταιριάζει. Είναι λογική βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης που μας θέλει απογοητευμένους, ηττοπαθείς, να δεχόμαστε με σκυμμένο κεφάλι τους σχεδιασμούς της. Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Αν ορθώσουμε τείχος αντίστασης και αγώνα μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους.
Έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για δημόσια υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, για επαναφορά όλων των απωλειών που υπέστησαν οι συντάξεις (μνημονιακές μειώσεις, επανυπολογισμός, 13η 14η σύνταξη κλπ), να παλέψουμε ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να βάζουν στον κουμπαρά τους τα δισεκατομμύρια ευρώ των ασφαλιστικών μας εισφορών.
Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τους αγώνες των προηγούμενων γενιών. Δεν ξεχνάμε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση κατακτήθηκε από τους εργαζόμενους με σκληρούς αγώνες.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για οριστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν πρέπει να περάσει.
Δυναμώνουμε τη φωνή μας. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας.
Διεκδικούμε:
• Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα - κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίησή τους.
• Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, που θα σημάνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
• Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.
• Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
• Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις.
• Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
• Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
• Επαναλειτουργία όλων των δομών Υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
• Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
• Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Καμία αναμονή, τώρα πρέπει να σημάνει ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας πήρε απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση, μαζί με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που χρειάζεται να προσδιοριστεί έτσι, ώστε να δοθεί δυνατότητα κλιμάκωσης του αγώνα.
Καλεί την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση.
Καλεί όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους – μέλη της ΟΣΥΑΠΕ να προχωρήσουν σε ενημερωτικές Συνελεύσεις – συγκεντρώσεις κλπ, ώστε να σημάνει συναγερμός, για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στην επίθεση με καθολική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 15:49

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

 

                                                                                                            Αθήνα 27/1/2020
                                                                                                        Αριθμ. Πρωτ.:29

 

 

                                                 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

 

 

Τα αιτήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες κατέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Γενάρη στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η συνάντηση παρότι ήταν προγραμματισμένη με τον υπουργό, λόγω της εξέλιξης της συζήτησης στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, πραγματοποιήθηκε με την Γενική Γραμματέα Ανθρώπινου ΔυναμικούΔημόσιου Τομέα του Υπουργείου κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη. Η συνάντηση με τον υπουργό μεταφέρθηκε σε επόμενο χρόνο. Από την μεριά της Ομοσπονδίας εκτός από τις αναφορές στις εξελίξεις και τα γενικότερα ζητήματα παρουσιάστηκε συνοπτικά το πλαίσιο αιτημάτων, που αποτυπώνει τα βασικά προβλήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες.

Συγκεκριμένα ζητήθηκαν τα παρακάτω, για τα οποία είτε έχει καθ’ ύλην αρμοδιότητα, είτε έχει συναρμοδιότητα το υπουργείο εσωτερικών:

1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να αντιμετωπιστεί η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών των Περιφερειών (40% μείωση από το 2009) και να αρθεί η συνεχιζόμενη «απαγόρευση» των προσλήψεων. Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με δικαιώματα και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
Θεωρούμε ότι υποστελέχωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την «κινητικότητα», ούτε με τους απαράδεκτους περιορισμούς που τίθενται, παρά μόνον με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πόσο μάλλον που η κάλυψη των θέσεων με την κινητικότητα συνδέεται με την ελλιπή δυνατότητα των Περιφερειών να καλύπτουν την απαιτούμενη μισθοδοτική δαπάνη, τη στιγμή που οι ΚΑΠ εδώ και αρκετά χρόνια παραμένουν αμετάβλητοι.
Η προώθηση της κινητικότητας απαιτεί κάλυψη της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

2. Να καλυφθούν οι μισθολογικές μας απώλειες. Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού. Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας. Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ.

 3. Επίλυση των προβλημάτων της μετάταξης σε ανώτερη κατηγορία, που σχετίζονται με την «νέα» μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων.

4. Χορήγηση «ελεγκτικού» επιδόματος στο σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών και των υποστηρικτικών δομών όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

5. Επέκταση της ρύθμισης για την κάλυψη των κατασκηνωτικών εξόδων και στα ζητήματα της κάλυψης των αναγκών σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για όλα τα παιδιά των συναδέλφων. Κατάργηση της εξαίρεσης για τις μητέρες δημοσίους υπαλλήλους (επομένως και για τις μητέρες υπαλλήλους των Περιφερειών) για τη συμμετοχή των παιδιών μας στα προγράμματα ΕΣΠΑ (Προγράμματα Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής κλπ).

6. Χορήγηση (συνέχιση) και επέκταση των ρυθμίσεων του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους των Περιφερειών, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους σύμφωνα με το σχετικό υπόμνημα της Ομοσπονδίας.

7. Χορήγηση μηνιαίου ποσού για την κάλυψη της εντός έδρας κίνησης των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών (πάγια οδοιπορικά). Απλοποίηση των δικαιολογητικών και των διαδικασιών για την κάλυψη και πληρωμή όλων των οδοιπορικών-εισιτήριων-αποζημιώσεων για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές, έγκαιρα, χωρίς καμιά καθυστέρηση. Αύξηση με διπλασιασμό των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας και αναπροσαρμογή της απαράδεκτης χιλιομετρικής αποζημίωσης, στις περιπτώσεις χρήσης ΙΧ αυτοκινήτου για την εκτέλεση της υπηρεσίας.

8. Αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις Τεχνικές και Οικονομικές ιδίως υπηρεσίες, τόσο κατά την εκτέλεση  των αρμοδιοτήτων τους, όσο και με τις τυχόν ποινικές & αστικές ευθύνες. Άρση του καθεστώτος μεταφοράς αστικής ευθύνης στους υπαλλήλους των Τεχνικών υπαλλήλων των Τεχνικών υπηρεσιών (ρέματα, συντήρηση δρόμων κλπ) των Περιφερειών. Κατάργηση των «ειδικών» πειθαρχικών παραπτωμάτων που αφορούν συναδέλφους που εργάζονται στην αδειοδότηση πρατηρίων καυσίμων.

9. Άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης. Διαδικασίες επιλογής θέσεων ευθύνης με αντικειμενικά κριτήρια.

Συμμετοχή των αιρετών στα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων.
Κατάργηση του προβαδίσματος των κατηγοριών – Κατάργηση του άρθρου 97 (Ν.3528/2007), στις διαδικασίες τοποθέτησης σε θέσεις ευθύνης. Δυνατότητα πιστοποίησης από το ΕΚΔΔΑ ή άλλους Δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς της γνώσης Η/Υ. Κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου της αξιολόγησης.

10. Επαναφορά του νόμου της επιδότησης 1ης κατοικίας στις παραμεθόριες περιοχές.

11. Κάλυψη των παραβόλων για την ανανέωση αδειών οδήγησης Γ’ κατηγορίας, αδειών τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων των υπαλλήλων οδηγών και χειριστών των Περιφερειών.

12. Έκδοση Υπουργικής Απόφαση για τις διαδικασίες εκλογής των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Περιφερειών, προσαρμοσμένη στα δεδομένα των Περιφερειών, για να σταματήσουν ή έστω να μειωθούν παρερμηνείες και προβλήματα, που κάθε φορά παρουσιάζονται.

13. Υπερδιπλασιασμό των συμμετεχόντων στα εκλογικά συνεργεία.

14. Αντιμετώπιση γραφειοκρατικών προβλημάτων και προώθηση της διαλειτουργικότητας των ψηφιακών κλπ συστημάτων.

15. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών των Περιφερειών. Καμιά εκχώρηση δημόσιας περιουσίας, περιουσίας των Περιφερειών. Καμιά μεταφορά αρμοδιότητας χωρίς πόρους και προσωπικό. Οι υπηρεσίες να ασκούν πλήρως τις αρμοδιότητες κοινωνικού τους χαρακτήρα. Να σταματήσουν οι σχεδιασμοί για ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των ΟΤΑ. Όχι στη διεύρυνση του «φοροεισπρακτικού ρόλου» των Περιφερειών.
Πλήρης κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Περιφερειών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.
Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες υποδομές που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, πολιτιστικών, αθλητικών, περιβαλλοντικών κλπ αναγκών.
Όχι σε αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στους ΟΤΑ.
Η Γ.Γ. του Υπουργείου μεταφέροντας τις θέσεις του υπουργού και της κυβέρνησης γενικότερα και υπεραμυνόμενη των περικοπών, αναφέρθηκε σε ειλημμένες πολιτικές αποφάσεις για τα εξής ζητήματα:
 Επαναλαμβάνοντας το γνωστό ότι οι προσλήψεις και τα αιτήματα που έχουν οικονομικό περιεχόμενο υπόκεινται στους δημοσιονομικούς περιορισμούς παρέπεμψε σε μελέτη σε Επιτροπές αρκετά ζητήματα.
 Ειδικότερα για τις προσλήψεις αν και αναγνώρισε την υπάρχουσα υποστελέχωση, μετέφερε την κυβερνητική απόφαση για προώθηση μόνο 3.000 περίπου προσλήψεων για όλο το δημόσιο και όλους τους ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, εκτός από όσες έχουν ήδη προκηρυχθεί κλπ. Με λίγα λόγια μας είπε ότι θα δούμε μόνον ελάχιστες προσλήψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες πχ κτηνίατροι και μηχανικοί!!!, που δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν με την «κινητικότητα».
 Αναφέρθηκε στη λειτουργία της Επιτροπής για το ανθυγιεινό επίδομα και στη πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετηθεί η «νέα» κατάσταση τον Σεπτέμβρη 2020.
 Για το ζήτημα της ιδιαίτερης αστικής & ποινικής ευθύνης που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις Τεχνικές και Οικονομικές ιδίως υπηρεσίες έκανε πως δεν καταλάβαινε...
 Ήταν αρνητική στη μεταφορά της μισθοδοσίας μας στον κρατικό προϋπολογισμό.
Μας ενημέρωσε επίσης ότι:
 Έχουν παραπεμφθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τα ζητήματα που αφορούν την μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων, μετά την μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία.
 Πρόθεσή τους είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες επιλογής Γενικών Δ/ντών, χωρίς βέβαια να εξηγεί πως θα ξεπεραστεί η άρνηση προκήρυξης των θέσεων από τους Περιφερειάρχες.
 Δεν θα συμπεριλάβουν την αφαίρεση των αιρετών εκπροσώπων από τα ΣΕΠ, στο επικείμενο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ.
 Η Επιτροπή που έχει συσταθεί για την τυχόν «ανακατανομή» αρμοδιοτήτων θα ολοκληρώσει το έργο της περίπου στον Απρίλη.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, μετά από όλα τα παραπάνω, όπου δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική δέσμευση, αποτελεί μονόδρομο το να προχωρήσουμε αποφασιστικά στο δρόμο της αγωνιστικής επίλυσης των προβλημάτων, της διεκδίκησης ικανοποίησης των αιτημάτων μας, της συνέχισης της ενωτικής και μαζικής συσπείρωσης όλων των εργαζομένων στα συνδικαλιστικά όργανα (Συλλόγους και Ομοσπονδία), για να μπορούμε να στεκόμαστε αξιόμαχα απέναντι σε κάθε αντεργατική πολιτική.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                  ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 23-1-2020 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 15:33

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

 

                                                                                        Αθήνα 27/ 1 /2020
                                                                                    Αριθμ. Πρωτ.: 28

 

 

                                                                Προς
                                                                                          Συλλόγους-μέλη μας

 

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 23-1-2020

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα τα 12 από τα 13 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Σταμκοπούλου Νατάσα, Ζαβερδινό Άλκη, Παγωνίδη Δημήτρη, Βαζούρα Δημήτρη, Ευστρατίου Χαράλαμπο, Λυριστή Μιχάλη, Τζάκο Αντώνη, Κυριακόπουλο Γιώργο, Ασημακόπουλο Ανδρέα και Έφη Παπαλεξίου.
Της συνεδρίασης του Δ.Σ. προηγήθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών όπου συζητήθηκε το πλαίσιο αιτημάτων μας, που αποτυπώνει τα βασικά προβλήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες.
Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν κυρίως οι εξελίξεις, η εκτίμηση της συνάντησης στο υπουργείο Εσωτερικών, τα εργασιακά προβλήματα, όπως αποτυπώνονταν στην σχετική πρόσκληση, τα οικονομικά Συλλόγων και Ομοσπονδίας κλπ.

Μετά την συζήτηση λήφθηκαν μεταξύ άλλων οι παρακάτω αποφάσεις:
1. Έγινε εκτίμηση της συνάντησης στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου φάνηκε καθαρά ότι αποτελεί μονόδρομο να προχωρήσουμε αποφασιστικά στο δρόμο της αγωνιστικής επίλυσης των προβλημάτων, της διεκδίκησης ικανοποίησης των αιτημάτων μας, της συνέχισης της ενωτικής και μαζικής συσπείρωσης όλων των εργαζομένων στα συνδικαλιστικά όργανα (Συλλόγους και Ομοσπονδία), για να μπορούμε να σταθούμε αξιόμαχα απέναντι σε κάθε αντεργατική πολιτική.
2. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις με το σχέδιο νόμου για «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» και αποφασίστηκε απεργιακή κινητοποίηση, μαζί με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που χρειάζεται να προσδιοριστεί έτσι, ώστε να δοθεί δυνατότητα κλιμάκωσης του αγώνα, με κάλεσμα στην ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση και σε όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους – μέλη της ΟΣΥΑΠΕ να προχωρήσουν σε ενημερωτικές Συνελεύσεις – συγκεντρώσεις κλπ, ώστε να σημάνει συναγερμός, για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στην επίθεση με καθολική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις.
3. Να ληφθούν μέτρα για την Εφαρμογή της νομοθεσίας Υγιεινής & Ασφάλειας, ΜΑΠ από τις Περιφερειακές Αρχές. Να αποσταλεί σχετικό εξώδικο. Να καλεστούν οι Σύλλογοι να επιταχύνουν την συγκρότηση των Επιτροπών Υγιεινής & Ασφάλειας, όπου δεν τις έχουν συγκροτήσει.
4. Να καταγγελθεί η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου για την στάση της απέναντι στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους της Περιφέρειας και για την μη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
5. Να συνεχίσουν Ομοσπονδία και Σύλλογοι παρεμβάσεις ενάντια στην Ποινική – Αστική ευθύνη Τεχνικών κλπ υπαλλήλων, ενάντια στην αποσπασματική αντιμετώπιση από την κυβέρνηση των προβλημάτων των υπαλλήλων που ασκούν ελεγκτικές αρμοδιότητες, ενάντια στα παράλληλα καθήκοντα με τις λεγόμενες Διαβαθμιδικές Συνεργασίες, ενάντια στην υποστελέχωση που επικρατεί στις υπηρεσίες των Περιφερειών, προβάλλοντας με όλους τους τρόπους την απαίτηση για μόνιμους διορισμούς και κάλυψη των κενών θέσεων, την εφαρμογή των ΣΣΕ, όπου δεν εφαρμόζονται καθώς και των Μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας.
6. Να καταγγελθεί η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, για την απόφασή της να προωθήσει τη χρήση ηλεκτρονικών καρτών με δακτυλικό αποτύπωμα για τον έλεγχο του ωραρίου των υπαλλήλων και να απαιτηθεί η άμεση ανάκλησή της.
7. Αποφασίστηκε να προχωρήσει η αναμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός του Site της Ομοσπονδίας.
8. Όσον αφορά τις εισφορές των πρωτοβάθμιων Συλλόγων προς την Ομοσπονδία θα σταλούν άμεσα σχετικές επιστολές με τα ποσά, που οφείλονται. Σημειώνεται ότι αποφασίστηκε να αποδοθεί το σύνολο των εισφορών για το έτος 2019.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                         ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 10 από 122

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση