.
Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2020 00:56

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                      Αθήνα 15 /11/2020
                                                                                 Αριθμ. Πρωτ.:182

 

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα

 

O εορτασμός των 47 χρόνων από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει και σήμερα επίκαιρος να μας θυμίζει πως οι αγώνες κερδίζονται όταν λαός και νεολαία παλεύουν για τα δικαιώματά τους.
Σήμερα, που η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο ορμητήριο πολέμου, με την τουρκική επιθετικότητα συνεχώς να οξύνεται και το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. να κινούν τα νήματα κατά τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων,
Σήμερα, που εν μέσω πανδημίας, οι κυβερνητικές επιλογές είναι η ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, με τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, ΜΕΘ,
Σήμερα, που με αφορμή την πανδημία, φέρνουν για ψήφιση κάθε αντεργατική, αντισυνδικαλιστική νομοθεσία, 10ωρη εργασία, μετατροπή σε ιδιώνυμο της συλλογικής, συνδικαλιστικής δράσης που παραπέμπει στη «μαύρη εποχή της Χούντας»,
Σήμερα, που ο αγώνας φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και σωματείων εργαζομένων με αιτήματα για ασφαλή Σχολεία εν μέσω πανδημίας, αντιμετωπίστηκε με την καταστολή και τη βία.
47 χρόνια μετά, το σύνθημα παραμένει ίδιο!
                                                                     "Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία", "Έξω οι ΗΠΑ", "Έξω το ΝΑΤΟ".
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει....
Ότι όποια κι αν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων κάθε φορά, όσο «δεδομένοι» κι αν μοιάζουν οι νόμοι κι οι συμφωνίες τους, όσο ισχυρές κι αν φαίνονται οι συμμαχίες τους, η δύναμη του λαού μπορεί να τα κάνει κουρελόχαρτο, κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι του.
Νομίζουν ότι με την απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και των συγκεντρώσεων πάνω από 4 άτομα, με τα μέτρα αυταρχισμού, θα μας κάνουν να σωπάσουμε.... Είναι γελασμένοι!
Το κίνημα δεν παίρνει άδεια για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Τα Σωματεία, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι συλλογικοί φορείς θα γιορτάσουν όπως έχουν αποφασίσει, με όλα τα μέτρα προστασίας (όπως την Πρωτομαγιά & την 28η Οκτωβρίου). Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου του Πολυτεχνείου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Το πολυτεχνείο ζει και εμπνέει τους αγώνες μας.

 

     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                                        ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

 

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση