ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΕΜΜΕΝΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

         ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

(οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤ/ΣΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

                                                                                                          Αθήνα 9-11-2009

                               ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΕΜΜΕΝΕΙ

                Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ και ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός θέλοντας να ενσωματώσει τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων, να ξεφορτωθεί και να συσκοτίσει τις ευθύνες του, τέσσερις μήνες πριν από τη λήξη της θητείας των οργάνων της Ομοσπονδίας, οδηγεί σε αδράνεια  και απαξίωση το συνδικαλιστικό κίνημα.

Προσπαθώντας να περάσει από άλλο δρόμο την ανοχή των εργαζομένων

συνεχίζει να γυρίζει την πλάτη στα οξυμένα προβλήματά μας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η ΠΑΣΚΕ χρησιμοποίησε τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου στις 4-11-2009, για να συνεχίσει στο δρόμο της αδράνειας και να επαναφέρει στο Δ.Σ., στις 5-11-09 τα ενδοπαραταξιακά της προβλήματα με  την επανάληψη της «άρσης της εμπιστοσύνης στον πρόεδρο…», χωρίς καν να καταθέτει πρόταση μομφής….

Στην προσπάθειά της να μεταθέσει τις ευθύνες και τα αδιέξοδά της δήλωσαν ότι παραιτούνται από τις θέσεις του προεδρείου του Δ.Σ., του προεδρείου, που συγκρότησαν πριν 2 ½ περίπου χρόνια μαζί με την ΔΑΚΕ και αποχώρησαν…

Είναι η 3η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην οποία τα μέλη της ΠΑΣΚΕ ή δεν έρχονται ή αποχωρούν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ευθύνη της ΠΑΣΚΕ είναι συλλογική και δεν μπορεί να κρυφτεί φορτώνοντάς τη σε ένα μέλος. Η ελλειμματική όπως λένε, λειτουργία του Δ.Σ. δεν είναι υπόθεση ενός. Οι προτάσεις και αποφάσεις της ΠΑΣΚΕ ήταν πάντα ομόφωνες και είχαν πάντα τη στήριξη της ΔΑΚΕ και τη «λευκή ψήφο» των άλλων παρατάξεων.

Ακόμα και σ’ αυτό το Γ.Σ. επανέλαβαν την «πεπατημένη». Ομόφωνα όλες οι  παρατάξεις αρνήθηκαν την αναγκαιότητα οργάνωσης της αντίστασης των εργαζομένων, καταψηφίζοντας τη πρότασή μας, αφού δεν θεωρούν ότι είναι μονόδρομος ο δρόμος του αγώνα για τη λύση των προβλημάτων μας  και περιόρισαν το μεγάλο ζήτημα της «Διοικητικής Μεταρρύθμισης», στις ενδοκομματικές τους αντιφάσεις, προτάσσοντας την ενίσχυση της καρέκλας τους κι όχι τα συλλογικά μας συμφέροντα. Να σημειωθεί ότι για την «Διοικητική Μεταρρύθμιση» μόνο η παράταξή μας είχε  ολοκληρωμένη εισήγηση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να σταματήσουν να είναι σε κατάσταση αναμονής, να αφήσουν στην άκρη τυχόν αυταπάτες και να μπουν μαζικά στη δράση. Να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, ώστε η καπιταλιστική κρίση, η επιθετικότητα της πλουτοκρατίας και η αντιλαϊκή πολιτική να πάρουν απάντηση με μαζικό ταξικό αγώνα, εντείνοντας τις προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

           Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, που παίρνονται από επιτροπές και φορείς, να πάρουν μέρος

        στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 24 Νοέμβρη.

                                                                  

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ