Άλλη με το ζόρι μεταβολή της εργασιακής μας σχέσης και των απολαβών μας δεν θα περάσει.

Print Clean Clean MicrosoftInternetExplorer4

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Το Γενικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας μας στην τελευταία του συνεδρία τον Νοέμβριο ε.ε., προσδιόρισε την θέση μας για την επερχόμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση και την ημερομηνία διεξαγωγής του 4ου συνεδρίου της.

Για την Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας, το σώμα δεν διαφοροποιήθηκε από τις προηγούμενες αποφάσεις του και η συζήτηση -πέραν του ενημερωτικού χαρακτήρα- αναλώθηκε σε πιθανά σενάρια και εκδοχές που κατά καιρούς γράφονται στον ημερήσιο και ειδικό τύπο ή στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, γιατί, δεν έχουμε ακόμα συναντηθεί με τους καθ΄ ύλη αρμόδιους Υπουργούς στους οποίους έχουμε καταθέσει αίτημα συνάντησης και τελούμε σε αναμονή τοποθέτησης των Γ.Γ. τους, όπως μας πληροφόρησαν, προκειμένου να διεξαχθεί πληρέστερη και ουσιώδη συζήτηση.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του 4ου Συνεδρίου μας αποφασίσθηκε για τις 3,4 και 5 του Μάρτη 2010 στην Ρόδο, με την υποχρέωση του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου, να διερευνήσει την πιθανότητα κάλυψης και των εξόδων του ταξιδιού των συνέδρων με αεροπλάνο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συνάδελφοι, οι καιροί χαλεποί για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και η εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου προς το Δ.Σ. αυτήν την φορά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού η Κυβέρνηση σε όλους τους τόνους διακηρύσσει την βούληση, οι επερχόμενες εκλογές για τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης να γίνουν με το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην βουλή μαζί με τον νέο εκλογικό νόμο.

Εμείς αφουγκραζόμενοι την αγωνία των συναδέλφων για την πορεία των εργασιακών μας θέσεων η οποία διαφαίνεται ότι θα αλλάξει για μια ακόμη φορά, επιδιώκουμε με τις θέσεις μας τον διάλογο και θα αγωνιστούμε για αυτόν, προκειμένου οι εξελίξεις αυτή την φορά να μην γίνουν εν αγνοία μας.

Άλλη με το ζόρι μεταβολή της εργασιακής μας σχέσης και των απολαβών μας δεν θα περάσει.

Ενόψει των εξελίξεων και των γεγονότων (Ασφαλιστικό – Διοικητική Μεταρρύθμιση κλπ.) που ‘’τρέχουν” με γρήγορους ρυθμούς, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι, και για τον λόγο αυτόν, επιδιώκουμε διάλογο με ¨¨τα χαρτιά πάνω στο τραπέζ騨 και χωρίς κρυφή ατζέντα, γιατί οι εργαζόμενοι και ειδικά εμείς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που 15 χρόνια τώρα βιώνουμε την μισθολογική ανισότητα πρώτιστα και το αδιέξοδο των εργασιακών μας σχέσεων που έφτασε στο σημείο τα Υπουργεία να απαγορεύουν στις διακηρύξεις τους την μετάταξη στους υπαλλήλους των Ν.Α., έχουμε «συσσωρευμένη» ενέργεια που θα την εκτονώσουμε μαζικά με κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας στους δρόμους.

Συνάδελφοι, η υπογραφείσα Σ.Σ.Ε. και οι ανάγκες λειτουργίας του οργάνου, ενόψει και του 4ου Συνεδρίου μας, πρέπει να κινητοποιήσει τους Α΄βάθμιους Συλλόγους μέλη μας και γενικά τους συναδέλφους για την ταχύτερη τακτοποίηση και καταβολή των εισφορών τους προς την Ομοσπονδία σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ειδική συλλογική σύμβαση, προκειμένου η Ομοσπονδία να ανταποκριθεί στο χρέος μας στην ΑΔΕΔΥ (60.000€), υποχρεώσεις τρίτων, διεξαγωγή Ημερίδας ή Διημερίδας κλπ. Τα χρέη των Α΄συλλόγων, αγγίζουν τις 160.000€ και δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να μεμψιμοιρούμε για εισφορά ενός «καφέ» τον μήνα και πρέπει όλοι να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί για τις υποχρεώσεις αλλήλων και φυσικά πρέπει σε όλους τους τόνους και σε όλους τους συναδέλφους να τονίζουμε πάντα ΄τέρμα τα υπουργεία’ όλοι ανήκουμε στους ΟΤΑ β΄βαθμού.

 

Για το Δ.Σ. ο πρόεδρος Κων/νος Ρέλιας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ