ΔΑΚΕ-Ν.Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 Φτάνουν πια τα πρόσθετα βάρη χωρίς αντίκρισμα και μέλλον

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων 

      ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    

                      Τηλέφωνο: 6944 501075      FAX: 2310 409905                         

                               E-mail: dake.nomarxion@gmail.com                                                                                                   

                                                                                                 8 Δεκεμβρίου 2009

 Φτάνουν πια τα πρόσθετα βάρη χωρίς αντίκρισμα και μέλλον

 

Δεν έχει τέλος η περιφρονητική αντιμετώπιση που υφίσταται ο πολύπαθος χώρος των Ν.Α. και κυρίως οι υπάλληλοι αυτών, οι οποίοι από όλες τις Κυβερνήσεις αντιμετωπίσθηκαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι β΄  κατηγορίας.

Η αντιμετώπιση των Ν.Α ως υποδεέστερου εργασιακού χώρου συνεχίζεται. Σαν να είναι ένας χώρος-χωματερή όπου ρίχνονται κάθε είδους αρμοδιότητες, ανεπιθύμητες σε άλλες υπηρεσίες και  χωρίς να καταβάλλονται ανταποδοτικά τέλη.

Τελευταίο κρούσμα η ανάθεση της διαδικασίας για την καταβολή του οικονομικού κινήτρου απόσυρσης των αυτοκινήτων.

Το αρχικό σχέδιο της απόσυρσης, προέβλεπε την καταβολή των χρημάτων μέσω των Δ.Ο.Υ. Όμως μετά την αλλαγή ηγεσίας στα συναρμόδια Υπουργεία και τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τον συνδικαλιστικό φορέα των Εφοριακών, που αλλού μπορούσε να στραφεί η Κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει η καταβολή του οικονομικού κινήτρου; Φυσικά στις Νομαρχίες,

  • στον φορέα που εξυπηρετεί το 65% των σχέσεων Κράτους – πολίτη.
  • οι υπάλληλοι των οποίων είναι από τους χειρότερα αμειβόμενους υπάλληλους σε όλο τον Δημόσιο Τομέα.
  • όπου οι Κυβερνήσεις διατηρούν το μωσαϊκό των μηδενικών ή πενιχρών επιδομάτων, δημιουργώντας έτσι μια ποικιλόμορφη μισθολογική ανισότητα μεταξύ των υπαλλήλων.
  • όπου η ενδοπαραταξιακή διαμάχη στους κόλπους της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας κλιμακώνεται, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την λειτουργία της Ομοσπονδίας μας, αφού ασχολούνται με τα δικά τους προβλήματα.

 

Η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών συνεχίζεται πλέον χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων. Όμως όλα τα χρόνια λειτουργίας των Ν.Α., από το 1995 μέχρι σήμερα, δεν έγινε η απαραίτητη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό και η επιφόρτισή τους με τα νέα καθήκοντα, εντείνεται και από ένα ακόμη γεγονός. Ως τώρα οι ανάγκες των υπηρεσιών σε προσωπικό καλυπτόταν κυρίως με συμβασιούχους. Όμως η Κυβέρνηση, αφήνοντας άφωνο το σύνολο της κοινής γνώμης, με μια πράξη που δεν έχει ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, αποψιλώνει κι άλλο τις Ν.Α. στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες νέους. Νέους, εργαζόμενους για 500 και 600 Ευρώ, οι οποίοι στην πλειονότητά τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στηρίζοντας για μεγάλα χρονικά διαστήματα τη λειτουργία των Ν.Α., χωρίς ασφάλιση και  με ευτελείς αποδοχές.

Εμείς ως υπάλληλοι των Ν.Α. απαιτούμε:

  • Καταβολή του επιδόματος των 550 € με επέκταση του Ν. 3731/2008
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ στις κενές οργανικές θέσεις και κατάργηση όλων των εργασιακών σχέσεων προσωρινού χαρακτήρα στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα από εδώ και πέρα
  • Άμεση λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων με συμβάσεις ή stage με μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης (όπως με το Π.Δ.164/2004)

 

Τα μέλη του ΔΣ & ΓΣ  ΟΣΥΝΑΕ                     Τα μέλη του ΓΣ ΟΣΥΝΑΕ

  Δόσης Βασίλης………6974046443           Μακρής Κώστας…… 6977581936

  Βαζούρας Δημήτρης…6944501075           Αμοιρίδης Γιώργος… 6947708898

  Κωστούλα Πόπη……..6972336252

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ