ΔΑΚΕ-Ν.Α. -ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009- Δεν μπορεί να φθάνει σε τέτοιο βαθμό το δούλεμα!!!

 

     Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων

          ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                    Τηλέφωνο: 6944 501075     FAX: 2310 409905

                                         E-mail: dake.nomarxion@gmail.com

                                                                                               27 Δεκεμβρίου 2009

 

        Δεν μπορεί να φτάνει σε τέτοιο βαθμό το δούλεμα!!!

 

Έξι μήνες, ΝΑΙ έξι (6) μήνες κάποιοι στην Ομοσπονδία μας (ΟΣΥΝΑΕ) δουλεύουν όλους τους υπαλλήλους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Έξι μήνες αδράνειας και αντεγκλήσεων μεταξύ των ομάδων της ΠΑΣΚΕ.

Αυτό που έγινε στο Διοικητικό Συμβούλιο της 16ης Δεκεμβρίου 2009, δεν μπορούν να το πιστέψουν ούτε όσοι ήταν παρόντες. Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Στο συγκεκριμένο Δ.Σ. ζητήθηκαν οι έγγραφες παραιτήσεις αυτών που έχουν δηλώσει παραίτηση εδώ και δύο μήνες ενώπιον των μελών του ΔΣ και έχει καταγραφεί στα πρακτικά και στο μαγνητόφωνο του ΔΣ!!!

Οι ίδιοι οι παραιτηθέντες δήλωσαν σε όλους ότι ¨δεν χρειάζονται οι έγγραφες παραιτήσεις αφού έχει καταγραφεί στα πρακτικά και έχει μαγνητοφωνηθεί¨.

Ομόφωνα το ΔΣ τις έκανε αποδεκτές και προχώρησε στην διαδικασία εκλογής για την κάλυψη των κενών, πλέον, θέσεων.

Δεν έθεσε κανένας υποψηφιότητα και προτάθηκε να λειτουργήσει η Ομοσπονδία, (σύμφωνα με τον νόμο), με Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και τις αποφάσεις του Δ.Σ. Άλλωστε απέμειναν δύο μήνες μέχρι το συνέδριο της Ομοσπονδίας όπου θα εκλεγεί το νέο ΔΣ της ΟΣΥΝΑΕ.

Τότε η ΠΑΣΚΕ δήλωσε ότι αφού δεν καλύφθηκαν οι κενές θέσεις και δεν υπάρχουν γραπτές παραιτήσεις, άρουν τις παραιτήσεις τους και επανέρχονται στις θέσεις τους!!! Έτσι, πραξικοπηματικά.

Όλες οι παρατάξεις διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Μέσα σε λίγη ώρα αναιρέθηκαν όλα κι ας είχαν καταγραφεί στα πρακτικά και στο μαγνητόφωνο.

Μετά και από την συναίνεση του προέδρου (εναντίον του οποίου η ΠΑΣΚΕ είχε κάνει άρση της εμπιστοσύνη της), ξαναπήραν τα αξιώματά τους.

Ο πρόεδρος Ρέλιας έμεινε ικανοποιημένος που η άρση εμπιστοσύνης έπεσε στο κενό παραμένοντας στην θέση του. Όμως το παιχνίδι που έπαιξε 6 μήνες τόσο ο ίδιος όσο και η υπόλοιπη ΠΑΣΚΕ φάνηκε ότι έγινε καθαρά για να ικανοποιηθούν οι προσωπικές τους διεκδικήσεις. Το ¨κυνήγι της καρέκλας¨ που λέγαμε σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας. Όλο αυτό όμως λειτούργησε καθαρά και χωρίς αμφιβολία σε βάρος όλων των συναδέλφων σε όλες τις Νομαρχίες.

Όλες οι άλλες παρατάξεις καταδίκασαν αυτές τις ενέργειες. Η ΔΑΚΕ δεν θέλει να συμμετέχει ούτε αναγνωρίζει αυτό το ΔΣ-φάντασμα. Έτσι ο Αντιπρόεδρος της ΟΣΥΝΑΕ Βασίλης Δόσης και μέλος της ΔΑΚΕ-Ν.Α., παραιτήθηκε από τη θέση του Αντιπροέδρου. Γραπτώς φυσικά.

Τι να πει κανείς για αυτό το πολύμηνο δούλεμα όλων των υπαλλήλων, όπου δεν έγινε ούτε μια προσπάθεια διεκδίκησης αιτημάτων; Ούτε μια προσπάθεια συνάντησης με την πολιτική ηγεσία. Απόλυτη αδράνεια της πλειοψηφίας.

Ας τα έχουν υπόψη τους όλα αυτά οι συνάδερφοι που θα είναι σύνεδροι τον Μάρτιο στο Συνέδριο της ΟΣΥΝΑΕ. Άλλωστε εκπροσωπούν τους συναδέλφους όλων των Νομαρχιών, αποφασίζουν για τα αιτήματα μας καθώς και για αυτούς που εκλέγουν.

Όμως και όλοι οι συνάδερφοι θα πρέπει να προσέξετε στις εκλογές των συλλόγων ποιους θα επιλέξετε ως αντιπροσώπους σας. Εκτός αν είσαστε ικανοποιημένοι από την ως τώρα λειτουργία και αποτελεσματικότητα της ΟΣΥΝΑΕ όπου η ΠΑΣΚΕ είχε την απόλυτη πλειοψηφία και τον απόλυτο χειρισμό των ενεργειών της.

 

Τα μέλη του ΔΣ & ΓΣ ΟΣΥΝΑΕ                     Τα μέλη του ΓΣ ΟΣΥΝΑΕ

Βαζούρας Δημήτρης…6944501075              Μακρής Κώστας……..6977581936

Δόσης Βασίλης………6974046443              Αμοιρίδης Γιώργος…..6947708898

Κωστούλα Πόπη……..6972336252

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ