Εδώ ο κόσμος χάνεται κι αυτοί ( ΠΑΣΚΕ ) χτενίζονται… 17/01/10

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Ομοσπονδία Νομαρχιακών Υπαλλήλων –

Εδώ ο κόσμος χάνεται κι αυτοί ( ΠΑΣΚΕ ) χτενίζονται……

Ø επί 2,5 χρόνια ( από τον Μάρτιο του 2007 όπου εκλέχθηκαν με απόλυτη πλειοψηφία) δεν έκαναν απολύτως τίποτα εκτός από συνεδριάσεις και ανακοινώσεις ( ξεχάσαμε ! πέτυχαν και να διπλασιάσουν τις συνδικαλιστικές άδειες επειδή δεν τους έφταναν οι ημέρες για να συνεδριάζουν και να γράφουν )

Ø μερικούς μήνες πριν λήξει η ¨επιτυχημένη¨ θητεία τους , θυμήθηκαν ότι δεν εμπιστεύονται τον πρόεδρο ( μέλος της ΠΑΣΚΕ ) της Ομοσπονδίας που οι ίδιοι εξέλεξαν και στήριξαν επί 2,5 χρόνια συναποφασίζοντας μαζί του για όλα

Ø τον περασμένο Σεπτέμβριο δήλωσαν επίσημα στο Δ.Σ. ότι αυτός και μόνο φταίει για την απραξία της Ομοσπονδίας ( όλος περιέργως ένα μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές που έβλεπαν την εξουσία να πλησιάζει και τις καρέκλες να ξαναμοιράζονται) και ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά

Ø περιέργως δεν του κάνουν μομφή για να φύγει αλλά ζητάνε από τις άλλες παρατάξεις ( που δεν τον ψήφισαν ) να τον ρίξουν για να φανεί ότι αυτοί δεν ευθύνονται

Ø κι επειδή οι υπόλοιποι δεν πέφτουν στην παγίδα , δηλώνουν ότι αποχωρούν από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. μέχρι να φύγει ο πρόεδρος ( τους )

Ø όταν βλέπουν ότι οι άλλες παρατάξεις προσπαθούν να λειτουργήσουν την Ομοσπονδία σε μια δύσκολη για τους εργαζόμενους περίοδο , ξαναεμφανίζονται και δηλώνουν ότι παραιτούνται από τις θέσεις του προεδρείου που κατέχουν , με σκοπό να εμποδίσουν κάτι τέτοιο να γίνει

Ø όταν τους ζητιέται να δώσουν γραπτές τις παραιτήσεις τους εξεγείρονται κα λένε ότι η παραίτηση τους ισχύει αφού καταγράφηκε στο μαγνητόφωνο της συνεδρίασης , δίνουν δηλαδή το λόγο τους ότι ισχύει

Ø και τέλος όταν το Δ.Σ. αποφασίζει να συνεχίσει χωρίς να καλύψει τις κενές θέσεις αλλά σαν συλλογικότητα με στόχο να μην πάμε σαν πρόβατα σε σφαγή με όσα έρχονται ……δηλώνουν ότι δεν παραιτήθηκαν ( κι ας λέει ότι θέλει το μαγνητόφωνο και ο λόγος τους !! ) και ξαναγυρνάνε σαν να μην τρέχει τίποτε ( με την σύμφωνη γνώμη του προέδρου ! )

Που έγιναν όλα αυτά ? Πάντως όχι σε ταινία για μικρά παιδιά , ούτε σε κάποια κωμωδία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Πότε ? τους τελευταίους 6 μήνες στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Νομαρχιακών Υπαλλήλων, όχι σε τσίρκο. Σε μια κρίσιμη περίοδο για όλους τους εργαζόμενους με ανοιχτά όλα τα ζητήματα των μισθών , των συντάξεων , του ασφαλιστικού , του εφάπαξ. Αλλά και σε μια πιο δύσκολη ακόμη για τους Νομαρχιακούς υπαλλήλους με το αβέβαιο μέλλον να κρέμεται και πάλι πάνω από τα κεφάλια τους. Από ποιούς ? Από τους δήθεν ¨ανεξάρτητους¨ από το κόμμα τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ , που κάποιοι συνάδελφοι τους έστειλαν εκεί για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Το εξάμηνο παιχνίδι των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ τέλειωσε (κάπως θα τα ξαναμοίρασαν φαίνεται τα οφίτσια με την νέα διακυβέρνηση ) αλλά με άσχημες συνέπειες για τους χιλιάδες εργαζόμενους στις Νομαρχίες.

Είναι τυχαία άραγε η συμπεριφορά τους ? Ή μήπως εξυπηρετεί ένα σχεδιασμό , που υπαγορεύει να διαλυθεί – πριν καν εμφανιστεί- κάθε αντίσταση στα σχέδια της κυβέρνησης για μείωση των μισθών μας , διάλυση του ασφαλιστικού και κυρίως αυθαίρετη επιλογή της μελλοντικής εργασιακής μας σχέσης σε όποια διοικητική αναδιάρθρωση κι αν επιλεχθεί ? Για υποβάθμιση ακόμη περισσότερο της θέσης μας σε όλα τα επίπεδα συνεχίζοντας την ίδια ακριβώς πολιτική που βιώσαμε με την προηγούμενη κυβέρνηση ?

Σας προτείνουμε να τους ρωτήσετε εσείς οι ίδιοι και κυρίως όσοι τους ψηφίσατε στο προηγούμενο συνέδριο της ΟΣΥΝΑΕ. Μια ευκαιρία ( γιατί δεν τους βρίσκει κανείς και εύκολα ) οι συνελεύσεις που θα γίνουν ( αν δεν τις μπλοκάρουν κι αυτές ) εν’ όψη εκλογής αντιπροσώπων για το 4ο συνέδριο της Ομοσπονδίας , και κρίσιμο όπως φαίνεται αφού η νέα σύνθεση που θα προκύψει θα έχει την ευθύνη να διαπραγματευθεί την όποια μελλοντική εργασιακή μας σχέση ή απλά την υποταγή μας σε όσα μας ετοιμάζουν. Ρωτήστε τους λοιπόν και κρίνετε μόνοι σας από τις απαντήσεις. Και σκεφτείτε τι θα σημαίνει να συνεχίσει η ίδια πλειοψηφία να διοικεί την Ομοσπονδία.

Από την άλλη δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να απαξιώσουμε την συλλογική μας οργάνωση , αυτό επιδιώκουν άλλωστε οι συνδικαλιστές τέτοιου τύπου ( κρατικοδίαιτους τους λένε κάποιοι ) , αυτοί που κάθε φορά παίζουν το παιχνίδι της εκάστοτε κυβέρνησης. Στις δύσκολες στιγμές που έρχονται ( ειδικά με την διοικητική αναδιάρθρωση και τι θα σημάνει για τους εργαζόμενους ) είναι αναγκαίο να υπάρξει μια δυνατή Ομοσπονδία που θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και μόνο , με μοναδικό συμφέρον την αναβάθμιση της εργασιακής και οικονομικής τους θέσης. Τίποτε άλλο. Και έχουμε ευθύνη όλοι μας γι αυτό, ας την αναλάβουμε.

Για επικοινωνία : Γιώργος Τζαφέρης , μέλος του Δ.Σ. της ΟΣΥΝΑΕ

6974307864 gtzaf@yahoo.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ