ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

Αθήνα, 07/03/2014

 

ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 

  1. 24ωρη απεργία στις 12 Μαρτίου 2014 και
  2. 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου 2014

 

       Η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. καλεί τους Συλλόγους μέλη της να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις ώστε να προετοιμαστεί η μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων των Περιφερειών της χώρας, στις Απεργιακές Κινητοποιήσεις με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ που προκήρυξε – με τροποποίηση της προηγούμενης απόφασης – η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, έπειτα από επανεξέταση των τελευταίων εξελίξεων.

       Η συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις είναι η απάντηση μας σε Κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ, ενάντια στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που καταργεί Δημόσιες Υπηρεσίες  και οδηγεί σε απόλυση χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.

       Η προτεινόμενη «αξιολόγηση» των υπαλλήλων είναι η κατά παραγγελία απόλυση. 

      Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ κατάταξη των υπαλλήλων σε τρεις κατηγορίες με συγκεκριμένα ποσοστά και μάλιστα από διορισμένους προϊσταμένους, θα οδηγήσει στην κατάργηση Υπηρεσιών και στην απόλυση των υπαλλήλων.

      Οι υπάλληλοι στις Περιφέρειες της χώρας δίνουν τον καθημερινό αγώνα για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες .   

     Η αξιολόγηση που προωθεί η Κυβέρνηση δεν έχει στόχο την ανάπτυξη του διοικητικού συστήματος, σε όφελος των πολιτών και των εργαζομένων . Αντίθετα, αναμορφώνεται το κράτος για να γίνει πιο φιλικό στους επιχειρηματίες και να γίνει πιο ικανό στην στήριξη της κερδοφορίας τους.

      Δεν εφαρμόστηκε ποτέ σύστημα αντικειμενικής αξιολόγησης των υπαλλήλων γιατί κανένας πολιτικός προϊστάμενος δεν ασχολήθηκε με το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοσίου Τομέα. Η εκάστοτε Κυβέρνηση καθόριζε με αδιαφανείς και αναξιόπιστες μεθόδους την όποια λειτουργία του Δημοσίου.

       ΚΑΛΟΥΜΕ τις περιφερειακές αρχές ως αυτοδιοικητικά όργανα και την ΕΝ.Π.Ε. να ζητήσουν άμεσα την απόσυρση του Νομοσχεδίου που καταργεί Υπηρεσίες, απολύει υπαλλήλους και εκχωρεί αρμοδιότητες σε ιδιώτες.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

ΟΧΙ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Για το Δ.Σ.

       Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                                  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ