ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

Αθήνα, 14/3/2016

Αριθμ. Πρωτ. 9

                                                            ΠΡΟΣ

  1. Υπουργό Εσωτερικών

                                                                 και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

                                                                 κ. Κουρουπλή Παναγιώτη

  1. Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΚΟΙΝ : ΕΝ.Π.Ε.

Κύριοι υπουργοί,

          Λαμβάνοντας υπόψη την πρόθεσή σας, όπως  αυτή αποτυπώνεται στο άρθρο 19 του ν. 4354/2015, να αποχαρακτηρίσετε από παραμεθόριες, περιοχές της χώρας, διαμαρτυρόμαστε και σας δηλώνουμε ότι , ο αποχαρακτηρισμός αυτός θα λειτουργήσει τιμωρητικά για τους εργαζόμενους των υπηρεσιών των νομών αυτών και θα αποτελέσει τροχοπέδη στην προσπάθεια για παραπέρα στελέχωσή τους. Είναι ανεπίτρεπτη αυτή η αντιμετώπιση των εργαζομένων αυτών, ιδιαίτερα στην κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης

Ταυτόχρονα  με τον όποιο αποχαρακτηρισμό των  περιοχών ως παραμεθόριων, θα παύσει πλέον η «ευνοϊκή» μοριοδότηση στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, το «ευνοϊκό» καθεστώς στις μετατάξεις, η υποχρεωτική συνυπηρέτηση συζύγων,  γεγονός το οποίο δημιουργεί ένα αποτρεπτικό πλαίσιο είτε για να εγκατασταθεί κάποιος στις περιοχές είτε για να επιστρέψει σ’ αυτές.

Θεωρούμε πως στα κριτήρια που πρέπει να λαμβάνονται  υπόψη προκειμένου να χαρακτηρίζεται μια περιοχή ως «Παραμεθόρια και Απομακρυσμένη», πέρα από το στοιχείο της απόστασης από τα χερσαία σύνορα, είναι και άλλα χαρακτηριστικά όπως π.χ. η γεωγραφική θέση και η μορφολογική κατάσταση, η πραγματική δυνατότητα πρόσβασης από και προς αυτή, το ελλιπές οδικό δίκτυο, οι αντίξοες κλιματικές συνθήκες που υποβάλλουν μεταξύ άλλων τους υπηρετούντες υπαλλήλους σε πολύ περισσότερα έξοδα θέρμανσης από τους συναδέλφους τους σε οποιεσδήποτε άλλες περιοχές της χώρας κ.α.

          Σε αυτό το πλαίσιο, ως ΟΣΥΑΠΕ και σε εφαρμογή των αποφάσεων του Δ.Σ. μας, σας υποβάλουμε το αίτημα, να μην αποχαρακτηρίσετε καμία περιοχή και να συνεχιστεί η καταβολή του επιδόματος των υπαλλήλων των απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών ,  σε όλους όσους καταβάλλεται και μέχρι σήμερα, στα πλαίσια του Ν. 4024/11 .

 

Για το Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                       ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΝΤΟΥΔΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ