Στηρίζουμε τους αγώνες και τα αιτήματα των συναδέλφων της ΠΕ Ζακύνθου

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 1/2 /2018

Αριθμ. Πρωτ.:10

Στηρίζουμε τους αγώνες και τα αιτήματα των συναδέλφων της ΠΕ Ζακύνθου

Να ανακληθεί τώρα η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων

 

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, που αποφάσισαν με την χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους.

Εκφράζουν την μαζική τους αντίθεση στην απόφαση της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) να αναθέσει σε Κοινωνική Λειτουργό της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και τα καθήκοντα της αντίστοιχης υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, την αντίθεσή τους στην κυβερνητική ρύθμιση του άρθρου 91 του ν. 4483/2017.

Εκφράζουν την απαίτησή τους για άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν γι αυτό.

Έτσι απαντάνε οι εργαζόμενοι σε λύσεις – μπαλώματα της Περιφερειακής Αρχής, που το μόνο που κάνουν είναι μεγαλώνουν τα προβλήματα, να φορτώνουν τη δουλειά δύο και περισσότερων ανθρώπων σε ένα, να προσπαθούν να συγκαλύψουν την τεράστια υποστελέχωση που υπάρχει.

Έτσι εκράζουν την στήριξή τους και την ευαισθησία τους στην συναδέλφισσά τους που ενώ έχει δύο μικρά παιδιά, εκ των οποίων το ένα έχει σοβαρή αναπηρία, ο Περιφερειάρχης της ανέθεσε άλλο ένα νησί!!!

Έτσι απαντάει Σύλλογος και Ομοσπονδία στην υποστελέχωση και στην απαίτηση για μόνιμους διορισμούς, για σταμάτημα όλων των αυθαίρετων «μετακινήσεων».

Η κοινωνική δράση των υπηρεσιών των Περιφερειών υπηρετείται με κάλυψη όλων των θέσεων και ιδιαίτερα των κοινωνικών υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, υπηρετείται με ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τους, με εξοπλισμό και οργάνωση των υπηρεσιών. Δεν υπηρετείται «κόβοντας» στα 2 τους υπαλλήλους.

Οι εργαζόμενοι, Σύλλογος και Ομοσπονδία, όπως και όλοι οι κάτοικοι Ζακύνθου και Κεφαλονιάς βιώνουν τα αποτελέσματα της συνέχισης και εφαρμογής των μνημονιακών νόμων της συνέχισης της «απαγόρευσης» των προσλήψεων και βλέπουν ότι στην πράξη η υλοποίησή τους έχει και την σφραγίδα της Περιφερειακής Αρχής, που αποδέχεται μια τέτοια λειτουργία των υπηρεσιών της, που αποδέχεται να έρχονται συνέχεια αρμοδιότητες χωρίς πόρους και προσωπικό.

 

Καλούμε :

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να ανακαλέσει αμέσως την απόφασή του αυτή και να απαιτήσει την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Περιφέρειας με μόνιμους διορισμούς υπαλλήλων.

Την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό Εσωτερικών να καταργήσουν την συγκεκριμένη ρύθμιση, να άρουν την απαγόρευση των προσλήψεων και να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις.

Οι εργαζόμενοι των Περιφερειών όλης της χώρας συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων της ΠΕ Ζακύνθου και δηλώνουμε την απαίτησή μας να ανακληθεί η απόφαση αυτή και να σταματήσει η λογική της ανάθεσης των λεγόμενων «παράλληλων» καθηκόντων στους υπαλλήλους. Απαιτούμε εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Καλούμε όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους των Περιφερειών να εκφράσουν με κάθε τρόπο την στήριξη στον αγώνα των συναδέλφων της ΠΕ Ζακύνθου.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ