ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΝΑΘΕΣΗΣ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ» ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 9 /2 /2018

Αριθμ. Πρωτ.:13

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΑΝΑΘΕΣΗΣ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ» ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ-

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Είκοσι μέρες τώρα από την έκδοση της απαράδεκτης απόφασης του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, με την οποία ανέθεσε καθήκοντα σε υπάλληλο της Δ/νσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ζακύνθου και τα καθήκοντα της αντίστοιχης υπηρεσίας της ΠΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, η αντεργατική πολιτική παραμένει στο προσκήνιο, μαζί με ψέματα και αντιστροφή της πραγματικότητας.

Αντί ο Περιφερειάρχης να ανακαλέσει την συγκεκριμένη απόφαση επιτέθηκε στα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου (Σωματεία και Ομοσπονδία), επέρριψε ευθύνες στην εργαζόμενη. Πίσω από απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προσπάθησε να κρύψει την αντεργατική-αντιλαϊκή πραγματικότητα που διατηρεί στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Αντί να απαντήσει γιατί από το 2011 που έχουν μείνει κενές οι θέσεις των Κοινωνικών Λειτουργών στην ΠΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης δεν έχει ζητήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προσπαθεί να καλύψει με πέπλο νομιμότητας την απαράδεκτη ρύθμιση του άρθρου 91 του ν.4483/2017, που η κυβέρνησή του νομοθέτησε, λες και δεν γνωρίζουμε ότι οι νόμοι αποτελούν έκφραση της θέλησης του ισχυρού, κι όχι του δίκιου.

Ούτε καν τώρα, μετά από όλη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν έθεσε θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να ληφθεί απόφαση για προσλήψεις, για να απαιτηθεί άρση της «απαγόρευσης» και του περιορισμού των προσλήψεων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει με «Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου», που πάτησαν σε αυτές – από το 2006 – των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ.

Αναφέρεται στην απόφασή του σε «παράλληλα» καθήκοντα. Που αλήθεια τα βρήκε; Ακόμα και ο Υπαλληλικός Κώδικας δεν έχει πλέον αυτόν τον όρο και αναφέρεται μόνο σε ανάθεση καθηκόντων άλλου κλάδου ή ειδικότητας, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (2 μήνες ή έως 6 μήνες με απόφαση ΥΣ/άρθρο 30) κι όχι άλλης υπηρεσίας!!! και μάλιστα και σε άλλο νησί!!!!

Η τοποθέτηση υπαλλήλου σε άλλη υπηρεσία σε άλλο νησί αποτελεί «μετάθεση» και προϋποθέτει αίτηση του υπαλλήλου και απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου και η φωτογραφική διάταξη του άρθρου 91 δεν μπορεί να διαγράψει με μια μονοκονδυλιά τις βασικές κατηγοριοποιήσεις των υπηρεσιακών μεταβολών των υπαλλήλων.

Με απύθμενο θράσος πάτησε στην καλή προαίρεση όλων των συναδέλφων, που προσπαθούσαν από το 2015 να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, που χρειάζονταν τις υπηρεσίες της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και πήγαιναν εκ περιτροπής στο νησί και κάλυπταν τις επείγουσες καταστάσεις και όχι μόνο το εξέλαβε ως συναίνεση στην ανάθεση αυτή, αλλά θέλησε να μονιμοποιήσει και να νομιμοποιήσει το «φόρτωμα» δύο Περιφερειακών Ενοτήτων σε έναν υπάλληλο.

Αποτελεί υποκρισία να μιλάει για κοινωνικές ευαισθησίες όποιος τσαλαπατάει εργασιακά – κοινωνικά – ατομικά και οικογενειακά δικαιώματα, και αυτό δεν κρύβεται πίσω από τις φανφάρες για δήθεν προστασία προσωπικών δεδομένων!!!. Η καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι ο ουσιαστικός σεβασμός και η στήριξη των ευάλωτων προσώπων και κοινωνικών ομάδων.

Για να «γλυκάνει» δε την εξοντωτική του απόφαση ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αναφέρεται σε κάλυψη των εκτός έδρας αποζημιώσεων, μόνο που το Γενικό Λογιστήριο έχει εκφράσει διαφορετική άποψη και βέβαια καμιά αποζημίωση δεν μπορεί να συγκαλύψει τα τεράστια προβλήματα επικοινωνίας που υπάρχουν ανάμεσα στα νησιά αυτά και γενικότερα, που δεν έχουν μεταξύ τους καράβι ή ότι χρειάζονται 3 καράβια για να πάει η υπάλληλος στην Ιθάκη και που βέβαια δεν έχουν μεταξύ τους ανταπόκριση…

Δικαίως η απαράδεκτη αυτή Απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ξεσήκωσε θύελλες αντιδράσεων από όλη την Ελλάδα.

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι των Περιφερειών απαιτούν :

  • Να ανακληθεί αμέσως η απόφαση αυτή και να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις της Περιφέρειας με μόνιμους διορισμούς υπαλλήλων.
  • Να σταματήσει η λογική της ανάθεσης των λεγόμενων «παράλληλων» καθηκόντων στους υπαλλήλους.
  • Να καταργηθεί η ρύθμιση του άρθρου 91 του ν.4483/2017.
  • Να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων και να πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Π.Α.

  1. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
  2. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
  3. Υπουργό Εσωτερικών
  4. Υπουργείο ΕσωτερικώνΔ/νση Προσωπικού ΟΤΑ
  5. ΕΝΠΕ
  6. Κόμματα Βουλής (πλην ΧΑ)
  7. Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
  8. Σύλλογοι – μέλη μας

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ