ΔΑΚΕ-Ν.Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 – ΑΠΡΑΞΙΑ, ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

 

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων   

           ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    

                   Τηλέφωνο: 6944 501075      FAX: 2310 409905                                             

                          E-mail: dake.nomarxion@gmail.com

                                                                                                  12 Νοεμβρίου 2009 

                    ΑΠΡΑΞΙΑ,  ΔΙΑΜΑΧΕΣ  ΚΑΙ  ΚΥΝΗΓΙ  ΤΗΣ  ΚΑΡΕΚΛΑΣ

 

Επιτέλους μετά από 11 μήνες!!! συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (4-11-09) και την επόμενη μέρα (5-11-09) το Διοικητικό Συμβούλιο που προσπαθεί να συνεδριάσει εδώ και 6 μήνες περίπου.  Στην αρχή, βλέποντας τα θέματα των προσκλήσεων πιστέψαμε ότι θα ασχοληθούμε επιτέλους με θέματα που αφορούν τους συναδέλφους στις Ν.Α. Όμως διαψευσθήκαμε γρήγορα.

Οι συνεδριάσεις των δύο οργάνων της ΟΣΥΝΑΕ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μόνο η συνέχιση της απραξίας και εσωτερικής διαμάχης των τριών ομάδων της ΠΑΣΚΕ.

Στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου δεν ήταν η Διοικητική Μεταρρύθμιση το μείζον θέμα. Δεν ήταν ούτε οι οικονομικές και θεσμικές μας διεκδικήσεις μας. Το θέμα που ενδιέφερε την πλειοψηφία ήταν η αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και μόνο!!!  Την ίδια ώρα ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΕΝΑΕ και ΚΕΔΚΕ έχουν ήδη συναντηθεί και έχουν συζητήσει με την νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.  Όλοι εκτός της ΟΣΥΝΑΕ.

Παρόλη την προσπάθεια που κάναμε να ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα θέματα, φάνηκε ότι αυτό δεν ήταν στις προθέσεις της πλειοψηφίας και περιορίστηκαν σε γενικές και αόριστες τοποθετήσεις. Ακόμη κι όταν καταθέσαμε ψήφισμα για τους συμβασιούχους και τα stage η ΠΑΣΚΕ  το καταψήφισε.

Το μόνο νέο που βγήκε από το ΓΣ ήταν η ημερομηνία πραγματοποίησης του 4ου Συνεδρίου της ΟΣΥΝΑΕ. Θα γίνει 3-4-5 Μαρτίου στην Ρόδο (εκτός απροόπτου πάντα, γιατί με την ΠΑΣΚΕ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει).

Το ίδιο σκηνικό ακολούθησε και την επόμενη μέρα στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Δόθηκε συνέχεια στα ενδοπαραταξιακά προβλήματα σε νέο γήπεδο. Έτσι αφού δεν παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΟΣΥΝΑΕ (μέλος της ΠΑΣΚΕ που έχει την καρέκλα), όλα τα υπόλοιπα μέλη της ΠΑΣΚΕ (που διεκδικούν την καρέκλα) ήραν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και παραιτήθηκαν από τα αξιώματα του ΔΣ.

Μέσα σε αυτά τα γεγονότα, το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο (παράταξη του ΠΑΜΕ) με την στάση του εντείνει το αδιέξοδο. Αρνείται πεισματικά να συζητήσει την εύρεση μιας κοινής -από όλες τις παρατάξεις- λύσης στα προβλήματα μας, εμμένοντας σκληρά και αποκλειστικά στις δικές του μόνο θέσεις με την γνωστή ξύλινη γλώσσα, συμβάλλοντας στο αδιέξοδο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι  άλλες παρατάξεις.

Η Ομοσπονδία μας δεν είναι αρένα. Δεν μπορεί να προχωρά ακυβέρνητη, έρμαιο στις διαθέσεις του καθενός, για τα τερτίπια και την διασφάλιση των καρεκλών που κυνηγούν ορισμένοι στην πλάτη των εργαζομένων. Αυτοί που έχουν την απόλυτη πλειοψηφία να αναλάβουν τις ευθύνες τους, σύμφωνα με την εντολή που τους έδωσαν οι εργαζόμενοι των Νομαρχιών. Τουλάχιστον αφού δεν τιμούν την εμπιστοσύνη που τους δόθηκε, αφού δεν ενδιαφέρονται για τις διεκδικήσεις και το μέλλον μας (ο Καποδίστριας-2 έρχεται), ας οδηγήσουν την Ομοσπονδία ομαλά στο Συνέδριο για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

 

Τα μέλη του ΔΣ & ΓΣ  ΟΣΥΝΑΕ  Δόσης Βασίλης………6974046443          

                                              Βαζούρας Δημήτρης…6944501075                                

                                              Κωστούλα Πόπη……..6972336252

Τα μέλη του ΓΣ  ΟΣΥΝΑΕ   Μακρής Κώστας……..6977581936

                                       Αμοιρίδης Γιώργος…..6947708898

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ