ΝΑ ΣΥΓΚΛΙΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

(οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤ/ΣΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)                                                                                                                                                                                                                     

                                                        Προς

                                                                        Το Γενικό Συμβούλιο Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε.    

 

                          Να συνεδριάσει εκτάκτως το Γενικό Συμβούλιο

               και να τοποθετηθεί για την  πραγματοποίηση του Συνεδρίου                     

                                                                             

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Μια λαϊκή παροιμία λέει «πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε ο …. του πονεί», όμως κι αυτή η παροιμία υστερεί στο να αποδώσει ολοκληρωμένα την κατάσταση στην Ομοσπονδία, όπως την διαμόρφωσε η πλειοψηφία της:

  • Στις 2-9-09 η ΠΑΣΚΕ με «τερτίπια» προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες & τα αδιέξοδα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού αίροντας την εμπιστοσύνη της στον πρόεδρο του ΔΣ και μέλους της ΠΑΣΚΕ!!!
  • Στις 5-11-09 παραιτούνται τα 3 μέλη του ΔΣ (γραμματέας, οργ. γραμματέας & ταμίας) της ΠΑΣΚΕ από τις θέσεις τους…
  • Μετά από μερικούς μήνες απουσίας και αδράνειας, στις 16-12-2009, ανακαλούν… τις παραιτήσεις τους και συνεχίζουν σαν να μην έγινε τίποτε.
  • Στις 19-1-2010 παραιτείται ο αντιπρόεδρος του ΔΣ και μέλος της ΔΑΚΕ…
  • Στις 1-2-2010 παραιτείται ο πρόεδρος του ΔΣ από την Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.
  • Τρείς μέρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου της ΕΝΑΕ (4-2-2010), με θέμα το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» το προεδρείο της ΟΣΥΝΑΕ (ΠΑΣΚΕ) δεν έχει βγάλει ακόμα ούτε μια ανακοίνωση για την αποφασισμένη -κατά τα άλλα- από το ΔΣ συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις Ν.Α. της Αττικής.
  • Δεκαοχτώ μέρες μετά την προκήρυξη από την ΑΔΕΔΥ της 24ωρης απεργίας για τις 10 Φλεβάρη και το προεδρείο της ΟΣΥΝΑΕ (ΠΑΣΚΕ) δεν έχει βγάλει ακόμα ούτε μια ανακοίνωση.
  • Ένα μήνα πριν την πραγματοποίηση του 4ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΣΥΝΑΕ (3,4 & 5-3-2010) και τα μέλη της ΠΑΣΚΕ στην Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου έφεραν πρακτικά αρχαιρεσιών μόνο 3 Α/βάθμιων Συλλόγων (Λακωνίας, Δυτ. Αττικής και Ηρακλείου)…., ενώ για 18 Συλλόγους είπαν ότι δεν ξέρουν τίποτα…

Εμείς εδώ και τρία χρόνια – από το προηγούμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας- ζητάμε από τα μέλη του προεδρείου του ΔΣ να φέρουν στα γραφεία όλα τα υλικά της ομοσπονδίας.

Τους ζητάμε να πάψουν να συμπεριφέρονται λες και αποτελούν προσωπική τους ιδιοκτησία τα πρακτικά αρχαιρεσιών των Α/βάθμιων Συλλόγων, η αλληλογραφία της Ομοσπονδίας, κ.ά.

Και βέβαια ένα μήνα πριν το Συνέδριο δεν έχουν κλειστεί ούτε αίθουσες, ούτε ξενοδοχεία, ούτε έχουν εξασφαλιστεί οι μετακινήσεις των αντιπροσώπων, ούτε τα απαραίτητα για το Συνέδριο χρήματα.

  • Τρία (3) χρόνια τώρα αντί να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων, βάζουν πλάτη, τη μια με τη «μοιρολατρία» τους, την άλλη με την «διατεταγμένη» υπηρεσία τους και την παράλλη με την «υστεροβουλία» τους, στο να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και να χειροτερέψει η θέση των εργαζομένων στις Νομαρχίες.
  • Πριν δύο (2) χρόνια έλεγαν ΟΧΙ στον «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2». Σήμερα λένε για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ότι «Δεν αγνοούμε την αναγκαιότητα αλλαγών. Δεν είμαστε αντίθετοι για δομικές αλλαγές και νέα νοοτροπία διοίκησης….» και περιορίζουν το μεγάλο ζήτημα αυτής της αντιλαϊκής μεταρρύθμισης, στις ενδοκομματικές τους αντιφάσεις, προτάσσοντας την ενίσχυση της καρέκλας τους κι όχι τα συλλογικά μας συμφέροντα.
  • Είκοσι (20) μέρες μετά την δημοσιοποίηση των αρχών του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» σκόπιμα «τραινάρεται» από ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ, η πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στον μεγαλύτερο Α/βαθμιο Σύλλογο (Αθήνα).

Όλα τα παραπάνω γίνονται γιατί δεν θέλουν να εκφραστεί η αγανάκτηση των εργαζομένων, γιατί δεν θέλουν να παρεμποδιστούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί. Ίσως να μην επιθυμούν να πραγματοποιηθεί το 4ο  Τακτικό Συνέδριο της ΟΣΥΝΑΕ…, ίσως τους  εξυπηρετεί να μην υπάρχει Ομοσπονδία εν όσο διαδραματίζονται τα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ»,  ίσως τους εξυπηρετεί να πάνε σε διορισμό διοίκησης…

     

           Απαιτούμε :

  •  Να συνεδριάσει εκτάκτως το Γενικό Συμβούλιο και να τοποθετηθεί, τουλάχιστον ως προς την ευθύνη που έχει, για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου.
  •  Οι Α/βαθμιοι Σύλλογοι να αναλογιστούν το ρόλο τους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.
  •  Οι εργαζόμενοι βγάζοντας τα απαραίτητα συμπεράσματα να ορθώσουν το ανάστημά τους, να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα και με τους αγώνες τους να απαιτήσουν λύσεις, να απαιτήσουν να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία και όχι ο λαός.

 

                                                                                                     Αθήνα   1-2-2010

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ