Ενημέρωση μελών για παράταση συγκλησης 4ου συνεδριου ΟΣΥΝΑΕ

Την προηγούμενη Πέμπτη (11.02.2010) έγινε έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ., μετά από πρόσκλήση μου, με σκοπό τον συντονισμό και προετοιμασία της συνάντησης που είχε προγραμματιστεί με το Υπ. Εσωτερικών -σχέδιο Καλλικράτης-, τις διεκδικήσεις των υπαλλήλων των Ν.Α. και την πρόοδο των εργασιών της οργανωτικής επιτροπής του 4ου τακτικού συνεδρίου μας.

Το αποτέλεσμα της πιο πάνω συνεδρίασης, και πάλι κατέληξε σε αδιέξοδο, αφού αντί συντονισμού επί του κειμένου και των διεκδικήσεων μας που θα απευθύναμε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κατά πλειοψηφία, αποφασίσθηκε η σύγκληση έκτακτου Γενικού Συμβουλίου και Ολομέλειας Α΄βαθμίων για τις 18 και 19.02.2010 αντίστοιχα, με θέματα ημερήσιας διάταξης 1. την Διεξαγωγή του 4ου τακτικού συνεδρίου μας και 2. το επερχόμενο σχέδιο Καλλικράτης.

Η πρόταση αυτή υποστηρίχθηκε με διαφορά μιας (1) ψήφου έναντι της δικής μου προτάσεως η οποία ήταν «σύγκληση μονοθεματικής ολομέλειας των Α΄βαθμίων Συλλόγων για συζήτηση και διαμόρφωση των διεκδικητικών θέσεων μας επί του σχεδίου Καλλικράτη», πρόταση η οποία είχε τεθεί και από τον Α΄βαθμιο σύλλογο της Θεσσαλονίκης και άλλους Συλλόγους κατά καιρούς σε τηλεφωνικές επαφές που είχα μαζί τους και μου μετέφεραν την αγωνία τους.

Την επομένη, σε προγραμματισμένη συζήτηση που διεξήχθη με την ΑΔΕΔΥ, μαζί με όλες τις ομοσπονδίες των αυτοδιοικητικών υπαλλήλων (ΠΟΕ-ΟΤΑ, Περιφέρειες και ΟΣΥΝΑΕ), σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης», (η ΑΔΕΔΥ έχει την Τρίτη 16.02.2010, συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών), οι Α.Ζαβερδινός, Α.Μπρέμπου και Χ.Νταής μας ανακοίνωσαν ότι το έκτακτο Γενικό Συμβούλιο θα συγκληθεί στις 25.02.2010 με τα ίδια θέματα.

Συνάδελφοι,

ως πρόεδρος της ομοσπονδίας αλλά πρώτιστα ως στέλεχος της παράταξης ΠΑΣΚΕ, οφείλω να γνωστοποιήσω στα μέλη και τους φίλους ότι, δεν συναινώ ούτε θα συναινέσω στην αναβολή της προγραμματισμένης σύγκλησης του 4ου τακτικού μας συνεδρίου που έχει αποφασιστεί να διεξαχθεί στις 3,4 και 5.03.2010 και δεν θα δεχτώ να οδηγήσω το σώμα σε παρανομίες και αναίτιες περιπέτειες, για τους παρακάτω πραγματικούς και ουσιαστικούς λόγους:

1. Η τεθείσα απαίτηση ημερολογιακής μετάθεσης του 4ου συνεδρίου μας κατά δύο μήνες!!! στο Δ.Σ. από τους Α.Ζαβερδινό, Α.Μπρέπου, Χ.Ζερβάκη και Χ.Νταή με το αιτιολογικό ότι μερικοί Α΄βαθμιοι σύλλογοι (3 στο σύνολο), έχουν ή θα προσφύγουν εν καιρώ στα επί τόπου Πρωτοδικεία για ορισμό προσωρινής διοίκησης προκειμένου να διεξάγουν εκλογές (πότε; γιατί αργοπόρησαν; γιατί οφείλουν πολλά χρόνια συνδρομής; κλπ.), κατά την άποψη μου αποτελεί πρόσκομμα που αποσκοπεί στην απόκρυψη της πραγματικής αιτίας αναβολής και ακολουθεί την προσφιλή πλέον μέθοδο που εφαρμόστηκε και στο 3ο προηγούμενο συνέδριο μας, ίσως για να ξαναστήσουμε το σκηνικό του ίδιου έργου που οι συν αυτώ, υπολογίζουν ότι πρέπει να ξαναπαιχτεί, με τους ίδιους πρωταγωνιστές και το ίδιο σενάριο, προς ευόδωση ποθητού στόχου που δεν γνωρίζω και δεν μας γνωστοποιούν.

2. Η ημερομηνία διεξαγωγής του 4ου τακτικού μας συνεδρίου αποφασίσθηκε και ανακοινώθηκε στα μέλη μας μετά από απόφαση του Γενικού Συμβουλίου στις αρχές Νοεμβρίου του 2009 με εναλλακτική λύση, μόνο της τοποθεσίας διεξαγωγής του.

3. Η θητεία των μελών του Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το καταστατικό και τον νόμο, εκπίπτει στις 03.03.2010 και πέραν αυτής τα όργανα διοίκησης δεν νομιμοποιούνται για καμμία πράξη. Ενδεικτικό του λόγου το αληθές, είναι ότι η τράπεζα στην οποία τηρούμε τον λογαριασμό της Ομοσπονδίας, πέραν της παραπάνω ημερομηνίας, προειδοποίησε ότι δεν θα διενεργεί καμία πράξη συναλλαγής και ¨κλειδώνει¨ τον λογαριασμό έως ότου εμφανιστεί ο νέος νόμιμος εκπρόσωπος που θα προκύψει με τις αρχαιρεσίες και τα νομιμοποιητικά έγγραφα της επόμενης περιόδου. Το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλη δημόσια ή ιδιωτική αρχή.

4. Το ταμειακό μας υπόλοιπο ανέρχεται σε 10.500€ και για τις αποζημιώσεις των μελών του Γ.Σ., την αίθουσα κλπ. θα χρειαστούν 8 – 9.000€ και μετά δεν θα υπάρχει ¨σάλιο¨ για το συνέδριο.

5. Καταφανώς, η εξαγγελθείσα ημερομηνία διεξαγωγής του Γενικού Συμβουλίου κλπ. για τις 25.02.2010, αποτελεί από δόλο, αιτία περαιτέρω αναβολής του συνεδρίου, αφού σε όλους μας είναι γνωστό ότι για τις 24.02.2010 η ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, με αποτέλεσμα τα μέλη μας να μην μπορούν να μετακινηθούν, αιτία των μέσων μαζικής μεταφοράς που δεν θα λειτουργούν.

Συνάδελφοι,

για όλα τα παραπάνω και για όσους διάλεξαν και εξακολουθούν να επιμένουν με αναφορές και τοποθετήσεις ότι αυτοί ¨εκφράζουν¨ ή ¨εκπροσωπούν¨ το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» έναντι των υπολοίπων που ανήκουμε στον ενιαίο χώρο της ΠΑΣΚ, δηλώνω ότι δεν ασπάζομαι τέτοιου είδους δηλώσεις τους για το σχέδιο «Καλλικράτης» περί ¨….κινδύνου της εύρυθμης λειτουργίας της χώρας…..¨ και περί ¨…..Ελλήνων γενίτσαρων…¨ όπως δηλώνουν.

Η θέση μου στον χώρο ήταν, είναι και εξακολουθεί να είναι μία και μοναδική, υπέρ της ενότητας, την οποία με υπομονή και ανοχή καιρό τώρα προσπαθώ να διαφυλάξω παντοιοτρόπως πρωτίστως για το καλό των εργαζομένων και φυσικά της παράταξης.

Είναι γνωστό στους περισσότερους και το έχω δηλώσει στην Γραμματεία και στην διευρυμένη Γραμματεία της ΠΑΣΚ του Γενικού μας Συμβουλίου ότι, για μένα το ΠΑΣΟΚ είναι ένα, σέβεται τους Δημοκρατικούς θεσμούς, έχει αρχές και όραμα και ακόμα ότι, ό τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα θα είμαι εγώ, και το εννοώ.

Τέλος, τον τελευταίο καιρό, ακούγονται έντονοι ψίθυροι, που μετετράπησαν σε τοποθετήσεις στην συνάντηση της διευρυμένης Γραμματείας ΠΑΣΚ από στόματος Γραμματέα Η.Δόλγυρα και συνεχίζονται από τον ίδιο και τους περί αυτόν (πράξη εσκεμμένης παράφρασης του καταστατικού της ΟΣΥΝΑΕ), περί δήθεν οικειοποίησης του λογαριασμού που τηρούμε στην Αγροτική Τράπεζα από τον πρόεδρο, αφού είναι δήθεν ο μοναδικός (ο πρόεδρος) που μπορεί να συναλλάσσεται με την τράπεζα δηλώνοντας παράνομα ότι δήθεν είμαι ο μοναδικός νόμιμος εκπρόσωπος της ΟΣΥΝΑΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ για τελευταία φορά τους λασπολόγους και προς πάσα κατεύθυνση ότι κάθε νομιμοποιητικό έγγραφο και όλη η σχετική αλληλογραφία μεταξύ της Ομοσπονδίας και της Αγροτικής Τράπεζας, είναι σε γνώση και κατοχή της Γενικής Γραμματέως και μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση όπως έχω ήδη δηλώσει και αυτή έχει αποδεχτεί.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ αυτούς που επιχειρούν την σπίλωση του ονόματός μου, της υποστάσεως μου, της προσωπικότητάς μου και της εντιμότητας μου απέναντι στα μέλη ότι, εάν δεν απευθυνθούν στον Εισαγγελέα (σε σχέση με αυτά που διαδίδουν) είναι στον ίδιο βαθμό υπεύθυνοι και υπόλογοι έναντι παντός νομίμου αρχής και των μελών του σώματος που καταθέτουν το υστέρημα τους ως εισφορά στην ΟΣΥΝΑΕ.

ΔΗΛΩΝΩ από τούδε και στο εξής, ότι στο παραμικρό άκουσμα συνέχισης τέτοιων διαδόσεων θα αντιδράσω με κάθε νόμιμο μέσο το οποίο θα καταστήσει αυτούς υπόχρεους απέναντί μου όλων των από το νόμο απορρεόντων ποινών, ποινικών και ηθικών με απαίτηση δημοσιοποίησης έγγραφης συγνώμης στο πρόσωπό μου καθώς και οικονομικής ποινής αποκατάστασης.

Κωνσταντίνος Χ. Ρέλιας

Μέλος Γραμματείας ΠΑΣΚ της Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ