Μετάταξη στα Τελωνεία – οχι για τους υπαλλήλους των ΝΑ

Η Κυβέρνηση – Υπ. Εσωτερικών – για δεύτερη συνεχή φορά, ανακοινώνει μέτρα για μετατάξεις και αναιρεί το δικαίωμα αυτό από τους υπαλλήλους ΟΤΑ Β΄βαθμού, δηλαδή τους υπάλληλους των Ν.Α. της χώρας, χωρίς να ορρωδιά για την απομόνωση που συνεχίζει να εφαρμόζεί για τους υπαλλήλους αυτούς.

Ειδικότερα αναφέρεται στην διακήρυξη υπό τον τίτλο ‘’ Μετάταξη υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ και κρατικών ΝΠΙΔ σε Τελωνεία ‘’

«….. η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, προτίθεται να δεχθεί για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων σε Τελωνειακές Αρχές της χώρας, μετάταξη υπαλλήλων από Υπουργεία ή άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ και κρατικά Ν.Π.Ι.Δ.

Επισημαίνεται ότι: α) ……… και β) στην εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 71 ν. 3528/07 δεν εμπίπτουν οι υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α’ και Β’ βαθμού.»

Εμείς δηλώνουμε ότι με τις μεθόδους αυτές που οδηγούν στην παραπέρα υποβάθμιση της θέσης των εργαζομένων στις Ν.Α., που έχουμε πολλές φορές επισημάνει και απευθύνει σε Κυβέρνηση και Ε.Ν.Α.Ε., οι κατάσταση μας, θεσμική και οικονομική, όλο και περισσότερο οδηγείται σε αδιέξοδο.

Η άρνηση για συζήτηση που προβάλει η Κυβέρνηση επί δύο και πλέον χρόνια, έστω για να ακούσει και μόνο τα προβλήματα των υπαλλήλων των Ν.Α., μας οδηγεί σε συμπεράσματα που η ίδια έχει προκαλέσει.

Σύσσωμο το υπαλληλικό δυναμικό των Ν.Α. της χώρας, καταδικάζει τις πρακτικές αυτές που μας καθιστούν υπαλλήλους τρίτης και τέταρτης κατηγορίας, μας διαχωρίζουν και μας απαγορεύουν τα δικαιώματα που έχουν οι υπάλληλοι συνάδελφοι μας και μαθηματικά μας οδηγούν στην απομόνωση.

Η συμμετοχή στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση μας στις 30-06-2009 που ξεπέρασε το 45%, είναι η πρώτη απάντηση στην πολιτική που ακολουθούν για τους υπαλλήλους των Ν.Α. και δηλώνουμε ότι δεν είμαστε μόνο για να καλύψουμε την μαύρη τρύπα στα δημόσια οικονομικά που φαίνεται ότι εγκαταστάθηκε πλέον στις τσέπες των πολιτών.

Το μεγάλο οδοιπορικό διεκδίκησης των υπαλλήλων των Ν.Α. άρχισε και, θα κλιμακωθεί το αμέσως χρονικό διάστημα με εκδηλώσεις διεκδίκησης προκειμένου να πάψουν να είναι υπάλληλοι τρίτης κατηγορίας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ