Ανακοινωση για εκλογικό σε ΓΓ και υπαλλήλους στα γραφεία Νομάρχη

Μετά την Κυβέρνηση, το έργο της απαξίωσης των υπαλλήλων των Ν.Α. ανέλαβε να συνεχίσει η Ε.Ν.Α.Ε. που με επιστολή του προέδρου της Δ.Δράκου ζητά να δοθεί το εκλογικό επίδομα και στους Ειδικούς Σύμβουλους και Ειδικούς Συνεργάτες των Νομαρχών καθώς και στους 3 υπάλληλους που στελεχώνουν τα Γραφεία των Νομαρχών.

Δεν αρκούσε, φαίνεται, το ψήφισμα του συνεδρίου των Νομαρχών τον Φεβρουάριο του 2009, που συμπεριέλαβαν αίτημα για εκλογικό επίδομα στους εαυτούς τους, τώρα συμπλήρωσαν τις απαιτήσεις τους με νέο αίτημα κάλυψης και των «υμετέρων», διαφαίνεται έντονα ότι έχουν πολλά «γραμμάτια» απλήρωτα, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας.

Οι Νομάρχες, δεν κατάλαβαν ότι οι υπάλληλοι που θητεύουν στις Ν.Α. δεν είναι υπήκοοι κανενός αιρετού, αλλά είναι υπηρέτες των πολιτών και μόνον αυτών και έχουν δικαιώματα.

Οι μέθοδοι «μεσαίωνα» που θέλουν να εφαρμόσουν για να επιβληθούν ως “διαμεσολαβητές” στους πολίτες δήθεν να τους εξυπηρετήσουν, ανήκουν σε χρόνους που η σημερινή υπαλληλική τάξη, έχει αποβάλει ανεπιστρεπτί εδώ και πολύ καιρό και οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να τις επαναφέρει.

Το κείμενο -απόσπασμα- επιστολής του προέδρου ΕΝΑΕ, κ. Δ.Δράκου:

« Θέμα: Δικαιούχοι ειδικής αποζημίωσης συνεργείων εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Ιουνίου 2009.

Προς: (1) Κο Προκόπη Παυλόπουλο -Υπουργό Εσωτερικών, (2) Κο Νικόλαο Λέγκα – Υφυπουργό Οικονομίας & Οικονομικών.

Κοιν.: κ.κ. Προέδρους Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομάρχες

……… Κατόπιν των ανωτέρω, εμμένοντας στην πρότασή μας να συμπεριληφθούν ρητά στους δικαιούχους της εκλογικής αποζημίωσης των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Ιουνίου 2009, οι παραληφθέντες Ειδικοί Σύμβουλοι και Ειδικοί Συνεργάτες των Νομαρχών καθώς και τρεις (3) υπάλληλοι που στελεχώνουν τα Γραφεία των Νομαρχών, παρακαλούμε, με τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, να συμπεριλάβετε ακόμη και τους Γενικούς Γραμματείς των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων………….»

Αυτοί, τέτοια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θέλουν και εμείς αυτές τις νοοτροπίες για την λειτουργία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης πολεμάμε να αλλάξουμε. Αλώστε δείγματα άλλης πολιτικής δεν είδαμε ούτε από την Κυβέρνηση ούτε από κανέναν άλλο συνδυασμό της Ε.Ν.Α.Ε. και την εφαρμογή της πολιτικής αυτής να είναι σίγουροι οι κ.κ. Νομάρχες ότι θα την μεταφέρουμε εκτός από την οικογένεια μας στους φίλους και γνωστούς μας.

Η συμμετοχή στην απεργία μας στις 30.6.2009, έδωσε το πρώτο δείγμα, έπονται και άλλα δυναμικότερα μέχρι η πολιτική αυτή να αλλάξει, να το έχουν Υπόψιν τους οι αιρετοί μας άρχοντες της Αυτοδιοίκησης Β΄βαθμού.

Το Δ.Σ. της Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ