Μετάταξη υπαλλήλων των Ν.Α.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μας έχει γίνει γνώση, ότι μετάταξη υπαλλήλων των Ν.Α. σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, αποτελεί μέλημα μόνο όσων έχουν τα «απαραίτητα προσόντα» δηλαδή μπάρμπα στην Κορώνη που λέει και ο λαός μας!!! αφού και εγγράφως η άποψη αυτή έχει εκφραστεί στις τελευταίες προκηρύξεις του Υπουργείου Εσωτερικών που θέτει απαραίτητη προϋπόθεση για την αιτούμενη μετάταξη συναδέλφων να μην υπηρετούν στις Ν.Α. της χώρας και ………..για την επιβεβαίωση του κανόνα, οι αρεστοί μετατάσσονται με απ΄ ευθείας αποφάσεις των Υπουργών!!! σε υπηρεσίες που το μισθολογικό καθεστώς πόρρω απέχει από το πενιχρό των Νομαρχιακών υπαλλήλων με τις γνωστές διαφορετικές αποδοχές καθιστώντας μας υπαλλήλους β΄,γ΄ και δ΄ κατηγορίας έναντι των υπολοίπων Δ.Υπαλλήλων.

Οι ενέργειες αυτές εξυπηρέτησης των …….αρεστών, έχουν ξεπεράσει τα εσκαμμένα, αφού είναι σε γνώσει των Υπουργών η αυξανόμενη υποστελέχωση – αποψίλωση των υπηρεσιών των Ν.Α. -αιτία μη πρόσληψης προσωπικού- καθώς και η υπολειτουργία αυτών που αρχίζει ολοένα να γίνεται εντονότερα αντιληπτή από τους πολίτες και γενικά τους συναλλασσόμενους.

Τον τελευταίο χρονικό διάστημα, οι πρακτικές αυτές φαίνεται να εξόργισαν ακόμη και τους Νομάρχες, οι οποίοι θέλουν ή προσέφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια για να αποτρέψουν ή ακυρώσουν πράξεις μετατάξεων που αποψιλώνουν τις υπηρεσίες τους και τις καθιστούν ανίκανες να λειτουργήσουν, όπως π.χ. αυτή του ΚΕΠ της Ν.Α. Πρέβεζας που εξώθησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο σε απόφαση προσωρινής αναστολής λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής.

Εμείς, δυστυχώς αποδέκτες των πρακτικών εξυπηρέτησης ημετέρων, των Νομαρχών και των Υπουργών που φαίνεται να συναγωνίζονται αλλήλους, καταγγέλλουμε τις ρουσφετολογικές μετακινήσεις υπαλλήλων και δηλώνουμε ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό, οφείλονται στην άρνηση της Κυβέρνησης να καλύψει τις κενές θέσεις των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό και φέρει την ευθύνη.

Εμείς για άλλη μια φορά δηλώνουμε «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση», έχουμε ενημερώσει την Ε.Ν.Α.Ε., έχουμε ενημερώσει τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, έχουμε ενημερώσει τους κατά περιοχή Νομάρχες και περιμένουμε τις απαντήσεις τους στο γιατί πρέπει κάποιοι -Νομάρχες και Υπουργοί- να δρουν επιλεκτικά στο μέγιστο θέμα των μετατάξεων και να μην δέχονται να λυθεί μέσα από τον νέο Νομαρχιακό Κώδικα όπως η Ομοσπονδία μας έχει καταθέσει τις προτάσεις της, που Νομάρχες και πολιτική ηγεσία απέρριψαν. Απαιτούμε μετατάξειςμε αξιοκρατικά και κοινωνικά κριτήρια.

Πρέπει επιτέλους -όλοι πλέον- να αντιδράσουμε δυναμικά και αποφασιστικά απέναντι στην αυθαιρεσία κάποιων Νομαρχών και Υπουργών, οι οποίοι αδιαφορώντας για τη λειτουργία των Νομαρχιών, επιδίδονται σε αποφάσεις που υποστελεχώνουν τις υπηρεσίες των Ν.Α., και να σταματήσει ο καθένας να λειτουργεί και πολιτεύεται με βάση την δικιά του πελατειακή λογική αδιαφορώντας για την συνολική εικόνα του θεσμού της Ν.Α..

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος Ρέλιας Άννα Μπρέμπου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ