Προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του έργου των Δημόσιων υπηρεσιών

Την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του έργου των Δημόσιων υπηρεσιών ανέλαβε να εξυπηρετήσει ‘‘εργολαβικά” φαίνεται η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής αφού, το Νομαρχιακό της Συμβούλιο αποφάσισε την «Έγκριση πίστωσης 5.000.000€ για την ανάθεση μελετών, επιβλέψεων έργων σε ιδιωτικά γραφεία για την συνδρομή του έργου της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών».

Ο ¨ιός¨ της απαξίωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην Νομαρχία αυτή η οποία πρωτοστάτησε για την λειτουργία των υπηρεσιών της και το απόγευμα -βλέπε Υπηρεσίες της Δ/νσης Μεταφορών και Συγκοινωνιών οι οποίες λειτουργούν το απόγευμα για την εξυπηρέτηση των εισαγωγικών και εμπορικών εταιριών αυτοκινήτων- και σήμερα έρχεται να συνεχίσει το έργο της ιδιωτικοποίησης των Δημοσίων Υπηρεσιών των Ν.Α. με νέα απόφαση, προκειμένου να δώσει το έναυσμα και στις άλλες Νομαρχίες να ακολουθήσουν.

Εμείς, από παλαιότερα και τώρα, συνεχίζουμε να κραδαίνουμε τον κώδωνα σε Κυβέρνηση και Ε.Ν.Α.Ε. προσπαθώντας να τους πείσουμε ότι Αυτοδιοίκηση δεν σημαίνει αυτονόμηση και, κάθε τέτοια ενέργεια υπονομεύει το έργο των Δημοσίων Υπηρεσιών, καταστρατηγεί την έννοια και το έργο της Δημόσιας Διοίκησης και καθιστά τις υπηρεσίες υποχείριο αλλότριων συμφερόντων.

Γνωστοποιούμε στους συναδέλφους αλλά και στους διοικούντες ότι, την ίδια μέρα που το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Ανατολικής Αττικής ψήφιζε την «φιλελευθεροποίηση» της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της, ο Πρωθυπουργός της χώρας δήλωνε σε επίσκεψη του σε Δημόσια Υπηρεσία «στόχος η δημόσια διοίκηση να υπηρετεί τον πολίτη».

Εμείς, οι νομαρχιακοί υπάλληλοι, προτείνουμε σε Κυβέρνηση και Ε.Ν.Α.Ε. να σταματήσουν την απαξίωση του έργου των Δημοσίων Υπηρεσιών και να στελεχώσουν τις υπηρεσίες που σε όλη την επικράτεια στερούνται υπαλληλικού δυναμικού με ότι μέσο μπορούν και όσο πιο γρήγορα μπορούν με πρώτη την προσθήκη διατάξεων διαφύλαξης του έργου των Δημοσίων Υπηρεσιών τους στον υπό ψήφιση Νομαρχιακό Κώδικα όπως άλλωστε τους είχαμε υποδείξει και αρνήθηκαν τις προτάσεις μας.

 

Το Δ.Σ. της Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ