Η απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας για τη χορήγηση δανείου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, υλοποιεί με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο την απόφαση της Κυβέρνησης για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, ιδιαίτερα του Ταμείου Πρόνοιας.

Είναι φανερό ότι το Τ.Π.Δ.Υ., που σήμερα αδυνατεί να μας αποδώσει τα εφάπαξ, μετά τη χορήγηση του παραπάνω δανείου, θα οδηγηθεί σε διάλυση, αφού εκτός από τις υποχρεώσεις του στους ασφαλισμένους, θα πρέπει να αποκτήσει και νέους πόρους για την εξυπηρέτηση του δανείου. Οδηγείται δηλαδή σε έναν φαύλο κύκλο δανεισμού και περαιτέρω περιορισμού των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, οι οποίοι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την κατάσταση που έχει περιέλθει το Ταμείο.

Αυτή είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ευθύνεται για τη σημερινή οικονομική και κοινωνική κρίση, για την ανεργία, τη φτώχεια, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την ύφεση της οικονομίας και δυστυχώς, εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη πολιτική και αποτελεί πρωτοφανή επίθεση στα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και μάλιστα σε μόνιμη βάση.

Ο στόχος είναι: Να πληρώσουν και πάλι εκείνοι που δεν ευθύνονται, να «πληρώσουν» με περικοπή του 13ου μισθού και των επιδομάτων, να «πληρώσουν» με λιγότερες μέρες εργασίας και λιγότερες αποδοχές, να «πληρώσουν» με απολύσεις, νέο πάγωμα των μισθών και συντάξεων και, με νέο μισθολόγιο μόνο για τους νεοδιόριστους δημοσίους υπαλλήλους του 2010.

Την ίδια ώρα, τράπεζες και οργανισμοί αμετανόητα, σπεύδουν να αυξήσουν τους μισθούς των στελεχών τους, επιστρέφοντας στις υπέρογκες αμοιβές και τα προκλητικά μπόνους. Η χρηματοδότηση γίνεται με τα χρήματα των φορολογουμένων που η Κυβέρνηση έδωσε για να καλύψουν τις «μαύρες τρύπες» τους.

Παράλληλα, νέα επιδρομή έγινε στα εισοδήματα των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και ακόμη χειρότερα περιμένουμε τον Οκτώβρη, είτε με τη μορφή νέων φορολογικών βαρών, είτε με τη μορφή δήθεν «προστασίας του περιβάλλοντος» με νέο χαράτσι στα αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας, ενώ για την πανδημία του Η1Ν1 δεν ξέρει κανείς τι πρόγραμμα προστασίας υπάρχει.

Με την πολιτική του κοινωνικού αυτοματισμού και της διαίρεσης που ακολουθείται, επικρατεί ανασφάλεια για το αύριο, διευρύνονται οι ανισότητες, χειροτερεύει καθημερινά το βιοτικό επίπεδο, βαθαίνει περισσότερο η κρίση.

Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς, πρέπει να απαντήσουμε, δεν αρκούν οι διαπιστώσεις και οι καταγγελίες. Χρειάζεται δράση ενωτική, μαζική, δυναμική που θα ξεπερνά την αποσυσπείρωση και την γκρίνια που σήμερα εμφανίζεται στους κόλπους μας.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν μαζικά τις διεκδικήσεις που αρχίσαμε τον Ιούνη, με μια δεύτερη δυναμική παρουσία, με δικό μας μπλοκ οι Νομαρχιακοί υπάλληλοι, στο Πανελλαδικό, Πανεργατικό, Πανϋπαλληλικό συλλαλητήριο που θα γίνει με αφορμή τα εγκαίνια του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η οποία και θα σηματοδοτήσει αγώνα διαρκείας στη συνέχεια μέχρι δικαίωσης των αιτημάτων μας τα οποία ολοένα επιτείνονται.

 

Το Δ.Σ. της Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ