Ανακοίνωση 10η :ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Ανακοίνωση 10ηΗ Ομοσπονδία «υπό επιτήρηση και κηδεμονία» οδηγείται

στο «κύκνειο άσμα» της (;) από την κυβέρνηση και το «βαθύ  ΠΑΣΟΚ»

(Το οργισμένο, μετέωρο βήμα του προέδρου της ΟΣΥΝΑΕ)

 

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ  ΚΑΙ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

 

Ναρκοθετημένο από καταβολής της, ήταν το έδαφος της ΟΣΥΝΑΕ, από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, την ΠΑΣΚΕ κυρίως, αλλά και τη ΔΑΚΕ. Χρόνια τώρα, οξειδωμένη από την «αρχαία σκουριά» του συμβιβασμού και της υποταγής, των διαδρόμων και της απραξίας, φυτώριο καρεκλοθηρίας και βολέματος. Όμως τώρα το ποτήρι ξεχείλισε, πράγμα που οδήγησε τον Πρόεδρο (της ΠΑΣΚΕ), να προβαίνει σε οργισμένες καταγγελίες κατά του κομισσάριου της ΠΑΣΚΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΣΥΝΑΕ, που εμφανίζεται σαν ο «μέγας μάγιστρος και κηδεμών» της ΟΣΥΝΑΕ, σαν εκπρόσωπος κατά δήλωσή του, του «βαθέος ΠΑΣΟΚ».

Είχαν προηγηθεί στο ΔΣ της Ομοσπονδίας οι καρεκλομαχίες-κόντρες, στο εσωτερικό της ΠΑΣΚΕ, με παραιτήσεις «μαϊμού», με συμμετοχή και των υπολοίπων της ΔΑΚΕ, ενώ από τους ίδιους μεθοδεύεται η αναβολή του 4ου Συνεδρίου, μέχρι και του σχεδίου να μην υπάρχει ούτε στοιχειωδώς η ΟΣΥΝΑΕ, για να διαπραγματευθεί ακόμη και το μέλλον των εργαζομένων στις ΝΑ, εν όψει της νέας εργασιακής περιπλάνησης.

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν» ή αλλιώς «το χωριό καίγονταν…», που λέει ο λαός μας. Την ώρα που εκδηλώνεται ή πιο άγρια επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στο κόσμο της εργασίας, τη στιγμή που αμφισβητείται ευθέως ή ύπαρξη των συλλόγων μας και της ΟΣΥΝΑΕ, με την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και τους εργαζομένους σε αυτές να οδηγούνται «ως πρόβατα επί σφαγήν»… «αυτοί χτενίζονται». Και αντί να γίνουν συνελεύσεις, Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ), αντί το ΔΣ της ΟΣΥΝΑΕ να καταγγείλει την αντιδημοκρατική πρακτική του αυτόκλητου «κηδεμόνα» της, αντί στην ιστοσελίδα της να δημοσιεύονται οι απόψεις του ΔΣ για τον «Καλλικράτη», δημοσιεύονται οι απόψεις του «κηδεμόνα». Μιλάμε για κατάντια. Ο θεσμός του ΓΣ απέτυχε. Aν το 3ο Συνέδριο είχε υιοθετήσει  την καταστατική μας πρόταση για αποφασιστική συνέλευση των προέδρων, μπορεί να μην είχαμε φτάσει σε τέτοιον ξεπεσμό

Συνάδελφοι,

Εν όψει του 4ου Συνεδρίου ή θα πάρουμε μια πρωτοβουλία αγωνιστικού συντονισμού ή με αυτή τη γραμμή θα βουλιάξουμε αύτανδροι και άκλαυτοι. Ο Πρόεδρος της ΟΣΥΝΑΕ δεν τόλμησε να καταγγείλει αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτήν την ενέργεια προσβολής του ίδιου, αλλά υποτίμησης της ΟΣΥΝΑΕ και όλων μας: Την κυβέρνηση και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΠΑΣΚΕ. Στη βάση των συλλόγων μας υπάρχουν ακόμη υγιείς και τίμιες δυνάμεις, ακόμη και από το χώρο των κυρίαρχων παρατάξεων, που σίγουρα καταδικάζουν αυτή την κατάσταση. Η κίνηση του προέδρου της ΟΣΥΝΑΕ δείχνει ότι ακόμη και στους αντιπροσώπους της ΠΑΣΚΕ, ακόμη και της ΔΑΚΕ για το Συνέδριο, μπορεί να υπάρχουν τέτοιες φωνές.

Εμείς την ώρα αυτή της «ηρωικής εξόδου», απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς του συναδέλφους, που δεν ψάχνουν πώς να βολευτούν, στους συναδέλφους από το χώρο του «Ενιαίου Αγωνιστικού Ψηφοδελτίου», να αφήσουν χωριστούς δρόμους, μπροστά στην ανάγκη της κοινής δράσης, στους συναδέλφους από το χώρο της «Συσπείρωσης» να οριοθετηθούν ξεκάθαρα από λογικές που λοξοκοιτάνε στο χώρο του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στους ανένταχτους συναδέλφους, να βαδίσουμε από κοινού τον ίδιο δρόμο της Αγωνιστικής Συνεννόησης και Συντονισμού, για να ανατρέψουμε αυτή τη γραμμή της ηττοπάθειας του συμβιβασμού και της διάλυσης, να συγκροτήσουμε στο Συνέδριο ένα Ενιαίο Μέτωπο Αντίστασης:

  • Να μη περάσει η άγρια αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ολιγαρχίας
  • Όχι στο Σύμφωνο Σταθερότητας-Όχι στο σχέδιο «Καλλικράτης»
  • Να υπερασπιστούμε τα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματά μας και τους μισθούς μας
  • Για την δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία της ΟΣΥΝΑΕ
  • Πρόγραμμα κλιμακούμενων και συντονισμένων κινητοποιήσεων

Συνάδελφοι,

Μπορεί  ο πόλεμος να φαίνεται χαμένος γιατί απέναντί μας βρίσκονται συνασπισμένες όλες οι δυνάμεις της εξουσίας: η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ,  η ΕΕ, τα ΜΜΕ, η ΝΔ που συμφωνεί στα αντιλαϊκά μέτρα, το ΛΑΟΣ που δεν βλέπει πουθενά εργοδότες, τράπεζες και ΕΕ και του φταίνε για όλα οι…μετανάστες. Όμως  στην κοινωνία βράζει η οργή και η αγανάκτηση, όπως δείχνουν oι μεγάλοι αγώνες των περασμένων χρόνων, τα ξεσπάσματα της νεολαίας, ο αγώνας των αγροτών και οι πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις. Με αυτόν τον κόσμο πρέπει μα επικοινωνήσει αγωνιστικά και η Ομοσπονδία μας, αν θέλει να ελπίζει για την ύπαρξή της και για τα δικαιώματα των μελών της. Στην ιστορία ο λαός μας και άλλοι λαοί δώσανε με ηρωισμό μάχες που φαινότανε άνισες ή χαμένες. Μπορεί όλοι οι αγώνες να μην έχουν αποτελέσματα, όμως τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς αγώνες. Σε τελευταία ανάλυση ετούτη την ώρα ο αγώνας είναι η μόνη διέξοδος, είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας. Γιατί την τιμή δεν μπορούν να σου την πάρουν, την χάνεις μονάχος σου.  

Αθήνα 23-2-2010                                                                           «Αριστερή Παρέμβαση»

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ