ΔΑΚΕ-Ν.Α. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ- ΦΕΒΡ 2010

    

         Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων 

                ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    

                                  Τηλέφωνο: 6944 501075      FAX: 2313 319905        

                                      E-mail: dake.nomarxion@gmail.com

                                                                                          19 Φεβρουαρίου 2010

 

                        Οι υπάλληλοι θυσία στις κομματικές φιλοδοξίες

Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας είχαμε πει ότι οι (δυσάρεστες) εκπλήξεις της ΠΑΣΚΕ δεν έχουν τέλος. Και δικαιωνόμαστε για άλλη μια φορά.

Το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε όταν διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΣΥΝΑΕ συναντήθηκε με την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (ΕΝΑΕ), με θέμα την κατάθεση θέσεων και απόψεων για τον ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ¨ εν΄ όψη του συνεδρίου της ΕΝΑΕ στις 4-5 Φεβρουάριου 2010.

Ενώ είχε ξεκινήσει η συζήτηση με το προεδρείο της ΕΝΑΕ, έκπληκτοι βλέπουμε να εισέρχεται στην αίθουσα ένα μέλος της ΠΑΣΚΕ Νομαρχιών και μέλος της ΑΔΕΔΥ, συνοδεία άλλων δύο μελών του ΔΣ της ΟΣΥΝΑΕ (μήπως για κάλυψη;)  και στην συνέχεια να καταθέτουν εγγράφως αλλά και με δηλώσεις στον δημοσιογράφο της ΕΝΑΕ, προσωπικές απόψεις για τον ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ¨!!!

Τελικά πώς εκφράζεται  το ΔΣ της ΟΣΥΝΑΕ;  Μέσω αυτών που το αποτελούν και εξελέγησαν από τους αντιπροσώπους των εργαζομένων ή μέσω της ΑΔΕΔΥ και προσωπικών απόψεων;

Το δεύτερο κρούσμα  συνέβη στο Συνέδριο της ΕΝΑΕ όπου η Ομοσπονδία μας κλήθηκε να τοποθετηθεί αναλύοντας τις θέσεις της για τον ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ¨. Όμως παρουσιάσθηκε πρόβλημα εκπροσώπησης καθώς ο Πρόεδρος απουσίαζε εκτός Αθήνας εξαιτίας οικογενειακού προβλήματος και ο Αντιπρόεδρος είχε παραιτηθεί προ μηνός διαμαρτυρόμενος για τις αυταρχικές ενέργειες και την απραξία της ΠΑΣΚΕ από τον περασμένο Ιούνιο. Από τον Πρόεδρο προτάθηκε να εκπροσωπηθεί η Ομοσπονδία με έναν από τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, η ΠΑΣΚΕ δεν το δέχθηκε και τελικά επέλεξε να μιλήσει μέλος της.

Αυτό βέβαια μπορεί να μην είναι μεμπτό. Είναι όμως μεμπτό το γεγονός ότι η ΠΑΣΚΕ έδρασε πάλι με τον γνωστό της τρόπο, θεωρώντας την Ομοσπονδία μαγαζάκι της για ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών. Αρνήθηκε να ενημερώσει όλες τις άλλες παρατάξεις  για το κείμενο που θα ¨εξέφραζε¨ τις θέσεις μας και παρουσιάσθηκε στο Συνέδριο με ένα κείμενο προχειρογραμμένο το οποίο μας γνωστοποίησε 15 λεπτά πριν την ομιλία. Αρκεί να διαβάσει κάποιος την τοποθέτηση του ¨εκπροσώπου της ΟΣΥΝΑΕ¨ και θα καταλάβει εύκολα από το ύφος του κειμένου τι εννοούμε και εάν εκφράζει την ΟΣΥΝΑΕ ή …τον σύλλογο Αθήνας!!! Το κείμενο υπάρχει στο site της ΕΝΑΕ. (www.enae.gr  Συνέδριο ΕΝΑΕ-ομιλία Νταή).  

Μετά από αυτά εύλογα αναρωτιέται  κανείς: Γιατί και ποιοί επιμένουν να κρατούν σε αδράνεια την Ομοσπονδία όταν όλοι συζητούν για τον ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ¨; Ποιόν εξυπηρετεί αυτό όταν γίνεται σε περίοδο ριζικών αλλαγών στην Αυτοδιοίκηση και με αβέβαιο μέλλον για τους υπαλλήλους;

Όσοι ψήφισαν ΠΑΣΚΕ στο προηγούμενο συνέδριο ας το αναλογισθούν. Όσοι θα είναι σύνεδροι στο 4ο Συνέδριο, ας ρωτήσουν και ας το σκεφθούν καλύτερα πριν ψηφίσουν και δώσουν πάλι απόλυτη πλειοψηφία σ΄ αυτούς που κρατούν τεχνητά άπραγη την ΟΣΥΝΑΕ, εξυπηρετώντας τις Κυβερνητικές προθέσεις. Ίσως όταν ο ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ¨  γίνει πραγματικότητα, επανέλθουν. Αλλά θα είναι αργά!

 

Τα μέλη του ΔΣ & ΓΣ  ΟΣΥΝΑΕ                 

  Δόσης Βασίλης………6974046443     bdosis12@hotmail.com        

  Βαζούρας Δημήτρης…6944501075    dvazouras@hotmail.com          

  Κωστούλα Πόπη……..6972336252 

Τα μέλη του ΓΣ  ΟΣΥΝΑΕ   

Μακρής Κώστας……..6977581936

Αμοιρίδης Γιώργος…..6947708898      

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ